Karpalot lucumakastikkeella

Karpalot lucumakastikkeella

Viime viikonloppuna vietimme tämän vuoden viimeiset päivät mökillä, keräillen karpaloita suolta ja laitellen mökkiä talvikuntoon. Karpalosaaliimme jäi huomattavasti pienemmäksi kuin viime vuonna, jolloin karpaloita riitti monen muun lisäksi myös raakakakkuun, mutta muutamaan jälkiruokaan tulevat nämä tämänkin vuoden marjat riittämään. Karpaloiden paras aika on juuri nyt, ja kuulin radiosta että joka vuosi niitä jää kamalat määrät metsiin – suosittelen siis muun marjastamisen lisäksi tutustumaan myös karpaloihin!

Karpalot ovat kauniita, kirpeän happamia marjoja, jotka sattuvat sopimaan täydellisesti yhteen lucumakastikkeen kanssa.

Siispä vapise, kinuskikastike! Rauta-,  B- ja beetakaroteenipitoinen kilpailijasi on saapunut!

Karpalot lämpimällä lucumakastikkeella:
karpaloita, sopivasti (huom. tuoreita tai sulia)
kookosöljyä, sulana
lucuma-jauhetta
(hunajaa)

Sulata haluamasi määrä kookosöljyä, anna sen lämmetä ja lisää siihen samassa suhteessa lucumaa (esim. 0,5dl ja 0,5dl). Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi, ja maista. Jos haluat lisämakeutta, sekoita mukaan hieman hunajaa. Valuta kastike karpaloiden päälle. Huomaathan, että karpalot tulee olla tuoreita tai sulia, ettei lucumakastike kovetu (kookosöljyn sulamispiste on n. 25 astetta).

Lucumakastikkeella on oikeastaan naurettavan helppoa korvata kinuskikastike, mikä parhaimmillaan koostuu sokerista ja kermasta, pahimmillaan näiden lisäksi tärkkelyssiirapista, osittain kovetetusta kasvirasvasta sekä sakeuttamisaineesta. Kookosöljy sulaa alle minuutissa, joten alle muutaman minuutin olet valmistanut tämän ihanan makuisen mutta samalla hyvää tekevän jälkiruuan! Itse sekoitin kastikkeen suoraan kookosöljypurkkiin, sillä öljyä oli sopivasti jäljellä – sulatus vaan vesihauteessa, jauhe perään ja sekoitus. Valmis!

xxx

Karpalot lucumakastikkeellaKarpalot lucumakastikkeella

2 kommenttia Karpalot lucumakastikkeella

  1. M
    19.10.2014 at 22:03 (8 vuotta sitten)

    Tämä oli ihanaa!!

    Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Karpalot lucumakastikkeella

  1. […] ja mukaan karpalon kirpeyttä. Tämä kinuskinmakuinen herkku sulauttaa yhteen lucumatoffeen sekä lucumakastikkeen karpaloilla, ja tekee sen hyvin. Lisäsin mukaan vielä lakritsinjuurtakin, koska en usko että lakritsi voi […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price