Lisää lucumaa – karpalotoffeen muodossa!

Lucumatoffee karpaloilla Hieman yllättäen poimimiamme karpaloita riittikin moneen hetkeen, muun muassa näihin ihaniin lucuma-karpalotoffeisiin. Olen tehnyt lucumatoffeeta ennenkin, mutta tällä kertaa halusin koostumuksesta hieman paremmin huoneenlämpöä kestävää, ja mukaan karpalon kirpeyttä. Tämä kinuskinmakuinen herkku sulauttaa yhteen lucumatoffeen sekä lucumakastikkeen karpaloilla, ja tekee sen hyvin. Lisäsin mukaan vielä lakritsinjuurtakin, koska en usko että lakritsi voi olla liikaa juuri missään tilanteessa. Eikä ollutkaan.

Lakritsinen lucumatoffee karpaloilla 
1 dl kookosöljyä
0,5 dl kaakaovoita
1,5 dl lucumajauhetta
2 tl lakritsinjuurijauhetta
tuoreita/sulatettuja karpaloita

ripaus suolaa

Sulata ensin kaakaovoi vesihauteessa, lisää perään kookosöljy. Kun seos on sulaa, sekoittele rasvat hyvin toisiinsa. Lisää lucuma & mausteet. Leivinpaperoi haluamasi kokoinen muotti, kaada pohjalle reilusti karpaloita, ja valuta toffee päälle. Ripottele pinnalle vielä lisää karpaloita, ja siirrä toffee jähmettymään jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi. Kaakaovoin ansiosta toffee säilyy huoneenlämmössä kauniina kauemmin, ja tuo rakenteeseen lujuutta. Leikkaa palaset veitsellä, ja jos olet tarkka niiden ulkonäöstä, voi veitsen lämmittäminen kuuman veden alla ennen leikkaamista helpottaa leikkaamista. Tässä osoitteessa ei veitsiä tosin lämmitelty, kuten kuvista näkyy, hah.

xxx

Ps. Säilytäthän toffeesi jääkaapissa.

Lucumatoffee karpaloilla

Postauksen lucuma, kaakaovoi & kookosöljy on saatu Cocovilta, lakritsijuurijauhe Urtekramilta.

5 kommenttia Lisää lucumaa – karpalotoffeen muodossa!

 1. tsap
  24.10.2014 at 12:01 (8 vuotta sitten)

  Toimisiko tämä esim. punaherukoiden kanssa?

  Vastaa
  • tuuliaj
   24.10.2014 at 17:21 (8 vuotta sitten)

   Toimisi aivan varmasti! 🙂

   Vastaa
  • tuuliaj
   27.10.2014 at 17:30 (8 vuotta sitten)

   Hei Iina, ja kiitokset linkistä – ihanalta näytti tuo sinunkin versiosi! 🙂

   Vastaa
 2. 5kulma
  4.11.2014 at 14:08 (8 vuotta sitten)

  Kiesus. Tätä on pakko tehdä.

  Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price