Ihanat pannukakut (myös vegaaneille!)

Ihanat (vegaani)pannukakut!

Olen lähiaikoina testaillut reseptejä reseptien perään, ja pyöritellyt eri kokonaisuuksia ateriasuunnitelman ympärillä. Tästä johtuen meillä on syöty reseptiikan ruokia lähes kaikilla aterioilla, myös aamuisin ja välipaloiksi. Kuitenkin tänään, syötyäni aamiaiseksi punakaali-jauhelihapaistosta korianterilla, olin valmis syömään jotain ihan muuta lounaaksi. Annoin mielihalulle periksi ja kehitin pannukakuille vegaanireseptin, mikä on pyörinyt jo pidemmän aikaa mielessäni.

Pannukakkujen pääraaka-aine on kauran lisäksi kookosmaito – oikeastaan, pannukakut ovat hieman kuin paistettua Hyvän yön puuroa, heh. Jos tuntuu ettei energia riitä arkisin, suosittelen jättämään letut iltapalalle, jolloin niiden rauhoittavasta vaikutuksesta voi rauhassa nauttia.

Pyrin blogissani huomioimaan erilaiset ruokarajoitteet mahdollisimman hyvin, ja vastata lukijoiden toiveisiin. Joten arvoisat ja ihanat vegaanilukijani, tämä on teille – ohje superherkullisiin pannukakkuihin! Nämä eivät missään nimessä häviä yhtään tavallisille pannukakuille, joten suosittelen kokeilemaan vaikka eläintuotteet ruokavalioosi kuuluisivatkin. Pannukakut eivät muuten ole vain gluteenittomia ja vegaaneja, vaan myös pähkinättömiä.

Ihanat pannukakut (n. 10-12 kpl.)
kuivat:
2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 rkl chiaa
1 tl ruokasoodaa
suolaa
märät:
kypsä banaani (saa olla melkein musta)
2 dl kookosmaitoa
1-2 rkl hunajaa (mikäli et käytä hunajaa, korvaa esim. vaahterasiirapilla)
vaniljaa, kanelia

kookosöljyä paistamiseen
Päälle esimerkiksi mustikoita, kookosmaitoa, kanelia, hunajaa

Lisää kuivat aineet blenderiin, ja tee ainesosista hienoa jauhoa. Lisää mukaan märät aineet, ja anna  pyöriä kunnes taikina on tasaista. Tarkista maku (eikö olekin ihanaa!), anna seistä hetkisen ja paista kuumalla pannulla, kookosöljyssä, pienehköjä pannukakkuja. Kovin isoja pannukakkuja (esim. pienen pannun kokoisia) en suosittele paistamaan, jotta letut pysyvät kauniisti kasassa. Anna paistua kunnes paistettava puoli on kunnolla kiinteä ja kääntyy helposti, ja paista myös toiselta puolelta rauhassa. Pannukakut jäävät paksuhkoiksi, joten ne vaativat hieman aikaa kypsyäkseen kunnolla. Kun molemmat puolet ovat saaneet väriä ja pannukakkua on helppo liikutella ja käännellä pannulla, on se valmis. 

Toista, kunnes taikina on loppu, ja sinulla kasa ihania, lämpimiä lettuja! 

Suosittelen pannukakkuja lounaan sijaan (niin herkullinen lounas kuin se olikin) pitkille viikonloppuaamiaisille, rennoille brunsseille ja iltapalaksi –  itse ainakin tiedän jo, mitä meillä ensi lauantaiaamuna syödään!

Herkullisia lettuhetkiä!
xxx

Ihanat (vegaani)pannukakut! Ihanat (vegaani)pannukakut!

Postauksen chia on saatu Cocovilta, ja luomukaneli Urtekramilta. 

6 kommenttia Ihanat pannukakut (myös vegaaneille!)

 1. Marionella
  18.11.2014 at 18:55 (8 vuotta sitten)

  Nam. Kuulostaa hyvältä. Nää menee kokeiluun! Ehkä perjantain iltapalaksi.. tai lauantain..

  Vastaa
  • tuuliaj
   18.11.2014 at 19:21 (8 vuotta sitten)

   Nam, suosittelen! Toivottavasti tykkäät 🙂

   Vastaa
 2. Päivi
  19.11.2014 at 16:27 (8 vuotta sitten)

  Iha mahtavaa, munaton ja maidoton resepti! Ollaan kokeiltu kaikenmaailman munattomia ja maidottomia lättyreseptejä, mutta ei vaa oo juniorii, eikä oikei itteenkää, uponnu. Tää täytyy testata het ko on piparkakkujoulukalenteri tehty! KIITOS!

  Vastaa
  • tuuliaj
   19.11.2014 at 20:10 (8 vuotta sitten)

   Jee, uskon että tuutte tykkäämään näistä! Kertokaa sitten. 🙂

   Vastaa
 3. zebra drive
  20.11.2014 at 17:35 (8 vuotta sitten)

  Pieni huomautus; ohje ei ole sellaisenaan täysin vegaani, koska sisältää hunajaa. Useimmat vegaanit eivät käytä hunajaakaan. Tämän voisi korvata esim. Vaahtera- tai muulla siirapilla. Kuvat näyttävät muuten ihanilta!

  Vastaa
  • tuuliaj
   20.11.2014 at 18:03 (8 vuotta sitten)

   Kiitos huomiosta, olet muuten ihan oikeassa! Korjataan 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price