Nuhakauden sankaritar

Nuhakauden sankaritar - kuuma kurkumajuoma

Lähiaikoina on tuntunut, että influenssa kaataa ihmisiä sänkyyn toinen toistensa perään, tai että tavallista sitkeämpi nuha vaivaa monia. Olen itsekin taiteillut kipeäksi tulemisen nuoralla, mutta tähän mennessä onnistunut tasapainoilemaan terveiden puolella. Olen aikaisemminkin kirjoitellut kurkumasta ja sen käytöstä. Mauste on ihan paras jauhelihamauste, yhdessä juustokuminan kanssa siitä tulee ihana pohja curryille, ja se sopii erinomaisesti itsetehdyille kalapuikoille. Käytän kurkumaa myös smootheissa, jopa jälkiruuissa.

Kurkumaa on mainostettu monesti mausteiden kuninkaana tai kuningattarena, itse nimitin sen juuri nuhakauhden sankarittareksi.

Kurkuma on vahva antioksidantti, ja se hillitsee tulehduksia tehokkaasti. Mauste on valittu vuonna 2010 Suomen terveystuotekauppiaiden liiton vuoden rohdoskasviksi,  ja sen sisältämän kurkumiinin terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti. Kasvi onkin osoittautumassa yhdeksi tärkeimmistä mausteista kroonisia sairauksia ehkäistäessä ja sillä voi saada suurta helpotusta suolistohaasteisiin: ilmavaivoihin, ärtyneen suolen oireyhtymään tai tulehduksellisiin suolistovaivoihin. Kasvin käyttö alentaa kolesterolia ja mahdollisesti verenpainetta, torjuu diabetesta ja alentaa verensokeria, sekä parantaa solujen vastustuskykyä tulehduksia vastaan.

Tämä ihana mauste ehkäisee jopa Alzheimerin tautia, ja saattaa poistaa aivoista haitallisia metalleja, eli aikamoisia supervoimia tuntuu tällä sankarittarella olevan! Kaiken tämän lisäksi sitä on käytetty immuniteetin vahvistamiseksi, vilustumisiin ja toistuviin kuumeisiin – kurkuma voi auttaa hankaliinkin bakteeri – ja virustartuntoihin.

Kurkumaa voi lisätä ruuanlaittoon, mutta jos maku ei miellytä tai ruoka ei maistu, voi kurkuma-annoksensa ottaa myös ravintolisänä. Pidän päivittäistä kurkuman käyttöä erittäin suotavana kaikille (ellet ole raskaana tai menossa leikkaukseen, tai esimerkiksi verenohennuslääkityksellä – silloin suosittelen tutustumaan vaikutuksiin paremmin ja välttämään kurkuman rohdoskäyttöä).

Kun haluan tehostaa kurkuman vaikutuksia, käytän itse Solgarin Turmeric cherry complexia (tuotteita on toki muitakin saatavilla) tai valmistan lämpimän tehojuoman kurkumasta, hunajasta, mustapippurista (pippurin sisältämä piperiini lisää kurkuman imeytymistä tuhatkertaisesti!), riisimaidosta ja kanelista. Suosittelen tämän juoman testaamista välittömästi, jos juuri nyt satut lojumaan sängyn pohjalla flunssan kourissa, tai taistelet ensimmäisiä oireita vastaan.

Nuhakauden sankaritar aka kuuma kurkumajuoma
2 dl riisimaitoa (voit korvata osan kookosmaidolla makusi mukaan)
1 tl kurkumajauhetta
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 – 1 rkl hunajaa
ripaus mustapippuria
aitoa vaniljaa
kanelia

Lisää kaikki aineet pieneen kattilaan, sekoita hyvin. Lämmitä melkein kiehuvaksi, tarkista maku, ja nauti ihmejuomasi!

Nuhattomuudelle, kippis!
xxx

Nuhakauden sankaritar - kuuma kurkumajuoma

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price