Mustikka-suklaakakku kookoskermalla (G, M, V, P)

Suklainen mustikkakakku (G, M, V, P) Wellberries

Tämä mustikka-suklaakakku kookoskermalla on jälleen kerran kakku, mikä sopii ihan kaikille (hyvin todennäköisesti ainakin). Kakun kehittämisen ajatus sai alkunsa pienen kummipoikani tulevista syntymäpäivistä, missä tarvetta on nimenomaan maidottomalle ja munattomalle kakulle. Ja kun kysymys on allekirjoittaneen keittiössä syntyvästä kakusta, on se tietenkin myös luontaisesti gluteeniton eikä tämä tapaus sisällä pähkinöitäkään (tarvittaessa korvaa seesaminsiemenet esim. kaurahiutaleilla).

Testikakun (n. 20 cm vuoka) tein jälkkäriksi illalliselle, jolle osallistui kaksi henkilöä: minä, ja poikaystäväni. Seuraavana aamuna kakku oli syöty. En tiedä mitä tapahtui, mutta jotenkin, illan aikana (ja heti ensimmäiseksi aamulla) onnistuimme, ihan kahdestaan, tuhoamaan koko kakun. Tämä kertoo varmasti jotain sekä meistä (heh), mutta myös itse kakusta (toivon).

Kakussa on vaalea kakkupohja, ja täytteenä chia-mustikkahilloa sekä banaani-suklaamoussea, päällimmäisenä kuohkeaksi vispattua kookoskermaa. Jälleen yksinkertaista, ja helppo kakku tehdä mihin tahansa juhliin missä vierailla on jokin mainituista (tai vaikka kaikki) yliherkkyyksistä. Chiahillon ohjeen nappasin ihan suoraan Uusia Tuulia-blogista, mutta päädyin laittamaan hieman vähemmän makeutusta. Maistele, mistä makeutusasteesta itse pidät!

Mustikka-suklaakakku kookoskermalla (20 cm:n vuoka)
Pohja:
1 dl riisijauhoja
1 rkl kookosjauhoja
1 dl kookossokeria
1 rkl psylliumkuitujauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 isohkoa banaania

ripaus ceylonin kanelia
Kostutukseen: 1 rkl puristettua sitruunamehua + 0,5 rkl vettä
Kookosöljyä & seesaminsiemeniä kuorrutukseen
Täyte 1:
200g sulatettuja mustikoita
3 rkl chiaa
2 tl juoksevaa hunajaa
aitoa vaniljaa
Täyte 2:

1 banaani
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl lucumaa
1 tl sulatettua kookosöljyä
Kookoskermavaahto:
1 prk (tässä 250ml) jääkaapissa säilytettyä kookoskermaa (valutettuna, jos nestettä irtoaa)
aitoa vaniljaa
1 tl juoksevaa hunajaa

Koristeluun: kookossokeria

Aloitetaan chia-hillosta: muussaa sulaneita mustikoita hieman haarukalla, ja sekoita mukaan siemenet, sekä hunaja. Sekoita hyvin, ja laita tekeytymään jääkaappiin (noin tunnin ajaksi – voit tosin tehdä hillon vaikka edellisenäkin iltana jääkaappiin). 

Tehdään seuraavaksi pohja: laita uuni lämpeämään kohti 175 astetta. Sekoita kaikki kuivat aineet, ja tee banaaneista tasaista sosetta sauvasekoittimella. Sekoita ainekset keskenään tasaisesti. Leivinpaperoi, ja rasvaa irtopohjavuoka kookosöljyllä (20cm halkaisija), “jauhota” seesaminsiemenillä. Levitä taikina vuokaan varovaisesti, saatat hieman joutua käyttämään käsiä, että taikina levittyy tasaisesti koko vuokaan. Voit kostuttaa käsiä vähän, niin se on helpompaa. Paista uunissa n. 35 minuuttia, kunnes coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Taikina vetäytyy hieman vuuan reunoilta ja irtoaa todella helposti. 

Kakun ollessa uunissa valmistetaan toinen täyte ja kuorrute. Banaanisuklaamousse valmistuu soseuttamalla & sekoittamalla ainesosat, kookoskerma valuttamalla irtoava neste purkista, ja vispaamalla kerma vaahdoksi. Mausta kerma hunajalla ja vaniljalla. 

Kun pohja on valmis, anna sen jäähtyä huolella. Purista sitruunasta hieman mehua ja sekoita se 0,5 rkl:n vettä. Kostuta kakku – nesteen imeytymisessä saattaa mennä hetki, mutta odottele rauhassa. Tee ensimmäinen kerros chiahillosta, toinen banaani-suklaamoussesta, ja kuorruta kakku kookoskermalla. Koristele kookossokerilla, mikä sulaa kauniisti pinnalle, tehden siitä hieman marenkimaisen näköisen.

Kakku on pienehkö, mutta siitä riittää kyllä noin kuudelle hengelle, arvioisin. Ehkä enemmällekin? (Ellette joudu samankaltaiseen mielenhäiriön tilaan kuin ruudun tällä puolella, ja syö koko kakkua jonkun kanssa kahdestaan.)

Helppoja ja herkullisia kakkuhetkiä!
xxx

Mustikka-suklaakakku kookoskermalla / Wellberries

Osa postauksen tuotteista on saatu Risentalta, osa Cocovilta, vaniljajauhe Urtekramilta.  

Instagram: http://instagram.com/sirutuulia
Twitter: https://twitter.com/Wellberries
Facebook: https://www.facebook.com/Wellberries

 

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan