Mustikka-suklaakakku kookoskermalla (G, M, V, P)

Suklainen mustikkakakku (G, M, V, P) Wellberries

Tämä mustikka-suklaakakku kookoskermalla on jälleen kerran kakku, mikä sopii ihan kaikille (hyvin todennäköisesti ainakin). Kakun kehittämisen ajatus sai alkunsa pienen kummipoikani tulevista syntymäpäivistä, missä tarvetta on nimenomaan maidottomalle ja munattomalle kakulle. Ja kun kysymys on allekirjoittaneen keittiössä syntyvästä kakusta, on se tietenkin myös luontaisesti gluteeniton eikä tämä tapaus sisällä pähkinöitäkään (tarvittaessa korvaa seesaminsiemenet esim. kaurahiutaleilla).

Testikakun (n. 20 cm vuoka) tein jälkkäriksi illalliselle, jolle osallistui kaksi henkilöä: minä, ja poikaystäväni. Seuraavana aamuna kakku oli syöty. En tiedä mitä tapahtui, mutta jotenkin, illan aikana (ja heti ensimmäiseksi aamulla) onnistuimme, ihan kahdestaan, tuhoamaan koko kakun. Tämä kertoo varmasti jotain sekä meistä (heh), mutta myös itse kakusta (toivon).

Kakussa on vaalea kakkupohja, ja täytteenä chia-mustikkahilloa sekä banaani-suklaamoussea, päällimmäisenä kuohkeaksi vispattua kookoskermaa. Jälleen yksinkertaista, ja helppo kakku tehdä mihin tahansa juhliin missä vierailla on jokin mainituista (tai vaikka kaikki) yliherkkyyksistä. Chiahillon ohjeen nappasin ihan suoraan Uusia Tuulia-blogista, mutta päädyin laittamaan hieman vähemmän makeutusta. Maistele, mistä makeutusasteesta itse pidät!

Mustikka-suklaakakku kookoskermalla (20 cm:n vuoka)
Pohja:
1 dl riisijauhoja
1 rkl kookosjauhoja
1 dl kookossokeria
1 rkl psylliumkuitujauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 isohkoa banaania

ripaus ceylonin kanelia
Kostutukseen: 1 rkl puristettua sitruunamehua + 0,5 rkl vettä
Kookosöljyä & seesaminsiemeniä kuorrutukseen
Täyte 1:
200g sulatettuja mustikoita
3 rkl chiaa
2 tl juoksevaa hunajaa
aitoa vaniljaa
Täyte 2:

1 banaani
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl lucumaa
1 tl sulatettua kookosöljyä
Kookoskermavaahto:
1 prk (tässä 250ml) jääkaapissa säilytettyä kookoskermaa (valutettuna, jos nestettä irtoaa)
aitoa vaniljaa
1 tl juoksevaa hunajaa

Koristeluun: kookossokeria

Aloitetaan chia-hillosta: muussaa sulaneita mustikoita hieman haarukalla, ja sekoita mukaan siemenet, sekä hunaja. Sekoita hyvin, ja laita tekeytymään jääkaappiin (noin tunnin ajaksi – voit tosin tehdä hillon vaikka edellisenäkin iltana jääkaappiin). 

Tehdään seuraavaksi pohja: laita uuni lämpeämään kohti 175 astetta. Sekoita kaikki kuivat aineet, ja tee banaaneista tasaista sosetta sauvasekoittimella. Sekoita ainekset keskenään tasaisesti. Leivinpaperoi, ja rasvaa irtopohjavuoka kookosöljyllä (20cm halkaisija), “jauhota” seesaminsiemenillä. Levitä taikina vuokaan varovaisesti, saatat hieman joutua käyttämään käsiä, että taikina levittyy tasaisesti koko vuokaan. Voit kostuttaa käsiä vähän, niin se on helpompaa. Paista uunissa n. 35 minuuttia, kunnes coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Taikina vetäytyy hieman vuuan reunoilta ja irtoaa todella helposti. 

Kakun ollessa uunissa valmistetaan toinen täyte ja kuorrute. Banaanisuklaamousse valmistuu soseuttamalla & sekoittamalla ainesosat, kookoskerma valuttamalla irtoava neste purkista, ja vispaamalla kerma vaahdoksi. Mausta kerma hunajalla ja vaniljalla. 

Kun pohja on valmis, anna sen jäähtyä huolella. Purista sitruunasta hieman mehua ja sekoita se 0,5 rkl:n vettä. Kostuta kakku – nesteen imeytymisessä saattaa mennä hetki, mutta odottele rauhassa. Tee ensimmäinen kerros chiahillosta, toinen banaani-suklaamoussesta, ja kuorruta kakku kookoskermalla. Koristele kookossokerilla, mikä sulaa kauniisti pinnalle, tehden siitä hieman marenkimaisen näköisen.

Kakku on pienehkö, mutta siitä riittää kyllä noin kuudelle hengelle, arvioisin. Ehkä enemmällekin? (Ellette joudu samankaltaiseen mielenhäiriön tilaan kuin ruudun tällä puolella, ja syö koko kakkua jonkun kanssa kahdestaan.)

Helppoja ja herkullisia kakkuhetkiä!
xxx

Mustikka-suklaakakku kookoskermalla / Wellberries

Osa postauksen tuotteista on saatu Risentalta, osa Cocovilta, vaniljajauhe Urtekramilta.  

Instagram: http://instagram.com/sirutuulia
Twitter: https://twitter.com/Wellberries
Facebook: https://www.facebook.com/Wellberries

 

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price