Cinnamon Hearts

Cinnamon Hearts / Wellberries

Mikä mieletön sää jatkuu vielä tänäänkin, ensilupauksia keväästä! Eilen aurinko paistoi silmiini kun kävin keskellä päivää kaupassa, rännit solisivat ja ihan kuin olisin kuullut jonkun linnunkin laulavan. Vaikka ostin todella paljon raaka-aineita ateriasuunnitelmien reseptikehittelyä varten, ja kannoin niitä kotiin niska vinossa, en voinut olla kestohymyilemättä: kevät! (Mutta samalla tämän ajan kuluminen on vähän pelottavaa: mihin päivät oikein häviävät, aina on kiire ja kovasti projektia päällä ja yhtäkkiä yksi talvi onkin taas lähes selätetty? Miten se tässä ehti tapahtua? Tätä menoa herään huomenna ja onkin vuosi 2018.)

Myöhemmin kuuntelin Evan ja Manun Cinnamon Heartsia, joka on yksi hyvänmielenbiiseistäni, hymyilin lisää ja päätin tehdä kanelisydämiä – onhan pian ystävänpäiväkin! Kanelisydämet ovat oikeastaan hieman pidemmälle kehitelty versio peruskarkeistani, mitä teen aina kun tekee jotain hyvää mieli (eli niinä hetkinä, kun ennen olisin syönyt säkin irtokarkkeja). Vaikka näissä kanelisydämissä on kuorrute, syntyvät ne kuitenkin alle kymmenen minuutin, uskallan väittää. Ja sopivat erinomaisesti niin ystävänpäivään kuin muihinkin herkutteluhetkiin. Ainiin, ja sopivat taas lähes kaikille – myös pähkinäallergikot on huomiotu.

********************************
Cinnamon Hearts (n.12-15 kpl)
2 dl kuivattuja taateleita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
0,5 tl ceylonin kanelia
ripaus suolaa
Kuorrute:
0,25 dl kaakaovoita
0,25 dl lucumajauhetta

ripaus kardemummaa

Pilko taatelit, ja tee aineksista helposti muotoiltavaa blenderissä – anna siis pyöriä hetken aikaa, kunnes taikina “alkaa muodostua” ja sitä on helppo muovailla. Laita kaakaovoi sulamaan vesihauteeseen ja kun on sulaa, sekoita siihen lucuma. Muotoile taikinamassasta haluamiasi kuvioita ja kuorruta lucumapäällysteellä. Voit syödä herkut niin, että lucuma on vielä pehmeää, tai kovettaa lucuman ennen tarjoilua jääkaapissa – tai sekä että! Pinnan kovettuessa sen kiilto katoaa, joten kylmässä säilytettynä näistä karkeista tulee hieman mattaisempia.
*********************************

Lucuma tuo karkkeihin toffeemaista suutuntumaa sekä makua, ja tekee tästä helposta herkusta aavistuksen juhlavamman, ehkä konvehtimaisemman. Karkit säilyvät hyvin huoneenlämmössä (etenkin jähmettämisen jälkeen), mutta pidempiaikainen säilytys on parasta tehdä jääkaapin puolella.

Ihanaa, kanelintuoksuista ja rakkaudentäyteistä ystävänpäivää sinne ruudun toiselle puolelle!
xxx

Cinnamon Hearts / Wellberries Cinnamon Hearts / Wellberries Cinnamon Hearts / Wellberries

 

Osa postauksen tuotteista on saatu Cocovilta, osa Urtekramilta.

8 kommenttia Cinnamon Hearts

 1. Heli
  11.2.2015 at 14:49 (8 vuotta sitten)

  Hei,
  Kiitos taas ihanasta ohjeesta, näitä täytyy kokeilla! Jos ei kaapista löydy kookosvoita ja budjetti ei nyt anna periksi sitä ostaa, voisiko sen korvata kookosöljyllä?

  Vastaa
  • Heli
   11.2.2015 at 14:51 (8 vuotta sitten)

   siis tarkoitin tietenkin kaakaovoita 🙂

   Vastaa
   • tuuliaj
    11.2.2015 at 15:21 (8 vuotta sitten)

    Eipä kestä 🙂 Kookosöljy käy myös, mutta sitten herkut säilyvät huonommin huoneenlämmössä, muuta eroa ei juuri ole! Eli kumpi vaan käy kyllä!

    Vastaa
 2. Anna-Leena
  11.2.2015 at 18:08 (8 vuotta sitten)

  Voisiko lucumban korvata jollain ja mikä se olisi? Kaikkea muuta löytyykin kaapista

  Vastaa
  • Anna-Leena
   11.2.2015 at 18:10 (8 vuotta sitten)

   Lukihäiriö 🙂 siis lucuman

   Vastaa
   • tuuliaj
    11.2.2015 at 18:31 (8 vuotta sitten)

    Lucuman voisit korvata esim. jollain pähkinävoilla, tai sitten jättää kokonaan pois. Siinä tapauksessa lisäisin ehkä muutaman taatelin taikinaan tuomaan lisäkosteutta. 🙂

    Vastaa
 3. heta
  12.2.2015 at 21:04 (8 vuotta sitten)

  Millähän voisin nuo kaurahiutaleet korvata, mun maha kun ei kestä sitäkään? Mantelijauho?

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.2.2015 at 21:37 (8 vuotta sitten)

   Mäntelijauho sopii varmasti oikein hyvin myös 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price