Raaka lehtikaalipesto

Raaka lehtikaalipesto

Täällä on, taas kerran, pyöritty lehtikaalin ympärillä ja ihasteltu, miten se taipuukaan niin moneksi. Olen oikeastaan kehittänyt itselleni kohtalaisen vakavan riippuvuuden lehtikaaliin (samoin kuin parsakaaliin). Kyllä, luitte oikein. Himoitsen kahta eri kaalia. (Ja sain elämäni kuulostamaan todella jännittävältä, eikö totta.)

Tämä lehtikaalipesto tulee esiintymään Wellberries-ateriasuunnitelmassakin osana pääruokaa, mutta yhtä hyvin se sopii dipiksi juurestikuille tai levitteeksi vaikka siemennäkkärille, miksei pikaruokana kastikkeeksi vaikka kvinoallekin. Pesto syntyy todella nopeasti ja sisältää huikean määrän ravinteita – tarjolla olisi siis aitoa, ravitsevaa pikaruokaa!

Pestosta saat C- ja A- ja K-vitamiinia, rautaa, kalsiumia sekä myös proteiinia ja omega3-rasvahappoja, tietenkin kuitua ja hyvää tekevää lehtivihreää. Lehtikaalipestoon sujahtaa helposti paljonkin kaalia kompaktiin muotoon. Oluthiivahiutaleet tuovat kastikkeeseen juustoisuutta (sekä B-ryhmän vitamiineja!) ja siemenet kermaisuutta. Voit liottaa siemenet ennen käyttöä, jos ehdit.

************************************************************

Raaka lehtikaalipesto (pienehkö kulhollinen)
n. 6 isohkoa lehtikaalin lehteä
kourallinen persiljaa
3 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
4 rkl oluthiivahiutaleita
1/2 sitruunan mehu
6 rkl neitsytoliiviöljyä (tai kunnes koostumus on sopivaa)
suolaa, pippuria

Irrottele lehtikaaleista kovat rangat irti, sen jälkeen kaikki ainekset blenderiin, ja iloisesti sekaisin, kunnes koostumus on hyvää. Tarvittaessa lisää hieman öljyä mukaan.

************************************************************

Saatat hieman joutua kaapimaan seosta blenderin reunoilta valmistuksen aikana, mutta hyvin vaivatonta se on. Tarjoile valitsemallasi tavalla: levitteenä, dippinä, pestokastikkeen korvikkeena kvinoalle tai miten vain haluatkin pestosi nauttia!

xxx

Raaka lehtikaalipesto

Postauksen kuoritut hampunsiemenet on saatu Cocovilta.

2 kommenttia Raaka lehtikaalipesto

 1. JohannaKL
  10.3.2015 at 14:54 (8 vuotta sitten)

  Kuinkahan kauan säilyy?

  Vastaa
  • tuuliaj
   10.3.2015 at 16:56 (8 vuotta sitten)

   Hmm. Meillä ei ole säilynyt niin pitkään että pestoa olisi ehtinyt säilyttää jääkaapissa kuin muutaman tunnin, mutta veikkaisin että säilyy hyvänä muutaman päivän. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price