Ihana bananabread (vegaani, pähkinätön)

Ihana banaanileipä (G, V, P)

Meillä oli jokunen viikko sitten ensimmäinen Asennebrunssi, missä oli tarjolla kuplivan seuran lisäksi mm. Vaimomatskuu Juulian ihana suklainen banaanileipä.  Leipä oli ihan superhyvää, ja tuosta brunssista saakka olen pyöritellyt mielessäni vegaaniversiota leivästä. Jätin lopulta pähkinätkin pois jotta leipä sopisi taas yhä useammalle (ja suklaankin unohdin). Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen – oikeastaan niin tyytyväinen, ettei leivän testiversiosta paljon kuvattavaksi jäänyt. Instagramiin sentään ehdin kuvan nappaista.

Seuraavassa versiossa panostin koristeluun ylimääräisen banaanin verran, kuvasin leivän ja jopa vein sen lähes kokonaisena ystäväni järjestämälle brunssille! Selkeä kehityskaari!

*************************************

Ihana bananabread (vegaani, pähkinätön)
4 kypsää banaania
1 rkl chia-siemeniä
3 rkl vettä
5 rkl kookosöljyä
1 dl kaura – tai muuta kasvismaitoa
1 dl kookossokeria
0,75 dl kookosjauhoa
1,25 dl tattarijauhoa
1,5 dl kaurajauhoa
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljaa
0,5 tl ceylonin kanelia
ripaus suolaa
kookosöljyä vuoan öljyämiseen

Laita uuni lämpiämään kohti 175 astetta. Tee ensin chiasta jauhoa blenderissä, kaada jauho kulhoon ja lisää vesi. Sekoita ja anna turvota. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja laita kolme banaaneista blenderiin muiden märkien ainesten kanssa. Lisää blenderiin myös turvonnut chia, ja tee tasaista. Sekoita sitten märät ja kuivat keskenään, ja öljyä leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja halkaise viimeinen banaani leivän päälle. Anna paistua n. 45 minuutin ajan, tai kunnes coctailtikkuun ei tartu enää taikinaa.

*************************************

Tämä bananabread on siis superherkullinen, maidoton, pähkinätön ja kananmunaton. Makeutus hoidetaan tavallista sokeria kivemmillä vaihtoehdoilla (= banaaneilla ja kookossokerilla, millä on alhainen GI) ja kookosjauhon ansiosta kakussa on kuituakin. Leipä maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaikka voinokareen kanssa. Käytäthän taikinassa mahdollisimman kypsiä banaaneja, jotta leivästä tulee suloisen makea!

Leipä sopisi muuten erinomaisesti tämän takatalvisen kesviikon piristykseksi – vinkki, minkä saatan itsekin toteuttaa!

xxx

Ihana banaanileipä (G, V, P) Ihana banaanileipä (G, V, P)

Osa postauksen tuotteista on saatu Cocovilta, osa Urtekramilta.

2 kommenttia Ihana bananabread (vegaani, pähkinätön)

 1. Maija Hannonen
  26.4.2015 at 22:14 (8 vuotta sitten)

  Tein muutama viikonloppu sitten tämän leivän ja tykästyin kovasti.

  Vastaa
  • tuuliaj
   27.4.2015 at 09:44 (8 vuotta sitten)

   Kiva kuulla että tykkäsit leivästä!:)

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price