Helpot taateli-lucumasuklaat

Taateli-lucumasuklaa Taateli-lucumasuklaa

Ihana viikonloppu takana ja viikko alkanut aurinkoisissa merkeissä, ihan mahtavaa. Viikonloppuna tein näitä ihania taateli-lucumasuklaita ja osallistuin Asennemedian detox-aamuun, missä me Liftedin poikien kanssa tehtiin mehuja, ja muutamia puhdistavia asanoita detox-joogan merkeissä. Oli ihan superhauskaa, mutta siitä enemmän myöhemmin. Keskitytään ensin näihin pieniin, helppoihin herkkuihin.

Taateli-lucumasuklaat ovat täydellinen vastaus niihin hetkiin, kun on saatava jotain hyvää ja ihanaa. Herkut sisältävät vain muutaman ainesosan ja ovat nopeita valmistaa. Uskallanpa jopa väittää, että nämä itsetehdyt herkut syntyvät samalla vaivalla kuin lähikaupan karkkihyllylle kipaisu, tai nopeamminkin! (Itse asiassa, jos otat reseptin alla olevan vinkin käyttöösi, saattaa uhkana olla että herkut ovat siinä ajassa jo kadonneetkin..)

Valmistukseen tarvitset raaka-aineiden lisäksi vain vesihauteen ja hieman tilaa jääkaapista tai pakkasesta jäähdyttämistä varten.

************************************
Helpot taateli- lucumasuklaat
n. 10-12 kuivattua taatelia
n. 2 rkl kookosöljyä (kiinteänä, jos sulaa, nosta määrä –> 3rkl)
n. 2,5-3 rkl lucumajauhetta
n. 1 rkl seesamin- tai kuorittuja hampunsiemeniä
ripaus suolaa
pala tai kaksi kaakaomassaa
aitoa vaniljaa

Aseta kookosöljy sulamaan vesihauteeseen. Leikkaa taatelehin pitkittäinen viilto. Sekoita lucuma tasaisesti kookosöljyyn ja lisää sekaan siemenet. Täytteen pitäisi nyt olla helposti lusikoitavaa eikä kovin valuvaa. Lusikoi jokaisen taatelin sisään täytettä niin paljon kuin sitä mahtuu, ja aseta leivinpaperin päälle odottamaan. Pyyhkäise kulho puhtaaksi ja aseta vuorostaan kaakaomassa hauteeseen. Anna sen sulaa ja sekoita mukaan vanilja. Dippaa taatelit sulassa suklaassa esim. haarukan avulla, ja aseta leivinpaperin päälle. Siirrä jähmettymään joko jääkaapiin, tai jos olet kiireinen, pakkasen puolelle.

Vinkki kiireisille: skippaa kokonaan viimeinen osa ja nauti taatelit ilman suklaakuorrutetta. Toimii erinomaisesti myös niin!
****************************************

Lucuma tuo jälleen kerran herkkuihin aavistuksen toffeemaista makua (toffeesuklaata!) ja siemenet hieman rakennetta ja suutuntumaa. Taateleissa on paljon sokeria, mutta myös kuitua tasapainoittamassa sen vaikutusta verensokeriin. Lisäksi taatelit sisältävät paljon kaliumia, ja lucuma, siemenet sekä raakasuklaa runsaasti muita ravinteita.

Vaikka taateli-lucumasuklaat menevät ehdottomasti herkkukategoriaan, sisältävät ne siis samalla myös hyvää tekeviä ainesosia. Näin ollen ne sopivatkin täydellisesti herkuttelufilosofiaani: pyri varmistamaan että saat ravinteita, ihan kaikesta mitä suuhusi laitat. Näin voit myös herkutellessasi tukea hyvinvointiasi. Kätevää, eikö?

Aurinkoa!
xxx

Taateli-lucumasuklaaOsa postauksen tuotteista on saatu Cocovilta, osa Urtekramilta.

 

5 kommenttia Helpot taateli-lucumasuklaat

 1. Maija Hanonen
  18.4.2015 at 11:31 (8 vuotta sitten)

  Hyvältä näyttää 🙂 Kuinka kauan nuo säilyvät hyvinä? Hyvin mahdollista tosin, että katoavat suuhun enenkuin moista asiaa tarvitsee miettiä 😉

  Vastaa
  • tuuliaj
   20.4.2015 at 14:38 (8 vuotta sitten)

   Kyllä nämä säilyivät hyvinä jääkaapissa, ainakin n. kolmen päivän ajan meillä. Mitään helposti pilaantuvaa näissä ei ole mukana. Mutta tosiaan, saattavat myös kadota yllättävän nopeasti. 🙂

   Vastaa
 2. Anne
  25.4.2015 at 16:27 (8 vuotta sitten)

  Hei! tein noita taateli-lucumasuklaita. Mitä eroa on kaakaomassalla ja kaakaovoilla? Ostin cocovin kaakaovoita ja dippasin taatelit siinä, mutta ei niistä tullut suklaan värisiä. Mitähän minulta jäi puuttumaan?

  Vastaa
  • tuuliaj
   25.4.2015 at 17:33 (8 vuotta sitten)

   Kaakaovoista on poistettu kaakao, kaakaomassassa se vielä on jäljellä. Kaakaovoista voit tehdä itse raakasuklaata lisäämällä siihen raakakaakaojauhetta sekä kookosöljyä, ja dipata taatelit sitten siinä.

   Vastaa
   • Anne
    25.4.2015 at 18:35 (8 vuotta sitten)

    Ok kiitos paljon, tämä selvensi asiaa. Olen vielä vähän vihreä näissä asioissa, oppia ikä kaikki 🙂

    Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price