Wellberries viikon 17 ateriasuunnitelma (ja muutama sana kasvisten syönnistä)

Wellberries ateriasuunnitelma vk 17

Huh, miten nopeasti viikot menevätkään – jälleen olisi aika kertoa, mitä ensi viikon ateriasuunnitelmissa syödään! Kasviksia ja vihanneksia kuuden reseptin settiin kuuluu huikeat kuusi kiloa, ja vähän yli. Se on aika paljon se – keskimäärin yksi ensi viikon Wellberries-ateria siis kattaa n. 40% päivittäisestä kasvisten tarpeesta. Aika hyvin yhdelle aterialle!

Tiesittekö muuten, että WHO:n mukaan vähäinen kasvisten ja hedelmien syöminen on suuri ongelma, maailmanlaajuisesti, ja on itse asiassa valittu yhdeksi top10 kuolemaa aiheuttavaksi riskitekijäksi? On arvioitu, että jopa 1,7 miljoonaa kuolemaa voitaisiin estää vuosittain, kyllä – syömällä tarpeeksi kasviksia!

Suomalaiset syövät keskimäärin 350g kasviksia päivässä, joten korjattavaa tilanteeseen löytyy vielä, vaikka kasvisten syönti onkin kasvanut jatkuvasti. Suositeltu annoshan on se 500g päivässä, mutta itse kannustaisin jopa ylittämään tämän – näin tilaa epäterveellisimmille vaihtoehdoille jäisi yhä vähemmän!

Vaikka ateriasuunnitelman tilaaminen ei tuntuisikaan teille luonnolliselta vaihtoehdolta, suosittelen ihan jokaista pohtimaa omaa (ja perheenjäsentensä) kasvisten kulutusta. Saattehan te vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä? Määrä itse asiassa harvemmin täyttyy, ns. “itsestään”, jos siihen ei kiinnitä mitään huomiota. Lasten kohdalla kasvisten suositus on toki pienempi: heille suositellaan vähintään viittä, oman kämmenen kokoista kasvisannosta päivässä.

Kasvisten runsas syöminen on halvin henkivakuutus (myös herkullisin sellainen) ja ihan jokaisen käyttöön otettavissa, vaikka jo huomenna!

Tiny-versiosta vielä: sen tilanneet nauttivat ensi viikolla lihapullia juuresmuussilla, lohta parsalla ja punakaalisalaatilla sekä uunikalaa kasviksilla.

Jälleen kerran: syödään ja voidaan hyvin!
xxx

Wellberries ateriasuunnitelma vk 17 Ps. Mikäli haluat jo ensi viikolle mukaan, teethän tilauksesi torstain loppuun mennessä, kiitos!

2 kommenttia Wellberries viikon 17 ateriasuunnitelma (ja muutama sana kasvisten syönnistä)

 1. Nanni
  15.4.2015 at 20:24 (8 vuotta sitten)

  Onpa herkullisen näköisiä annoksia. Vaika juuri söin iltapalan niin helposti tuollainen ihana lohiannos uppoaisi.

  Vastaa
  • tuuliaj
   16.4.2015 at 17:11 (8 vuotta sitten)

   Kiitos, kiva kuulla että vaikuttaa herkulliselta!
   Kookos, lohi ja sitruuna sopivat yhteen niiiin hyvin, suosittelen testaamaan. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price