Detox-aamu à la Asennemedia

Asenteen Detox-brunssi Pinkk granaattiomenamehu / Wellberries Pinkk granaattiomenamehu / Wellberries

Yhteistyössä Asennemedia ja Healthy Living Finland.

Muutama viikko sitten kokoonnuimme Asenteen porukalla pienimuotoiseen detox-aamuun, missä huomion keskipisteenä paistattelivat itse puristetut, herkulliset ja hyvää tekevät mehut. Ohjelmaan kuului myös Liftedin Tanelin vetämä kevyt detox-jooga, hyvää seuraa sekä hieman chia-mango-ananaspuuroakin. Ja mahtava olo jälkeenpäin. Loistava sunnuntai-aamu!

Detox-aamu sai ajatuksensa hieman aikaisemmin, kun saimme yhteistyön merkeissä testiin Biochef mehustimet. Oli hauskaa päästä testaamaan toista mehustinta omani rinnalla ja pakko sanoa että BioChef vei voiton hiuksenhienosti, vaikka pidän paljon omastanikin. Sain testiin Biochef Slow Juicerin, mikä osoittautui minulle hyväksi tuotteeksi: hyvin yksinkertainen käyttää, pitää puhtaana ja hyvä mehustustulos: kuitumassa on itse asiassa hyvin kuivaa, mikä tietenkin kertoo siitä että kasvisten ja hedelmien arvokkaat ainesosat päätyvät mehuun eivätkä mahdollisesti ylijäävään kuitumassaan. Laite käyttää hellävaraista kylmäpuristusteknologiaa, mikä valmistajan mukaan tarkoittaa sitä että mehu säilyy hyvänä jopa 48 tuntia! (Tämäkin itse asiassa sopii hyvin allekirjoittaneelle: niin ihania ja hyvää tekeviä itse tehdyt mehut ovatkin, iskee laiskuus välillä koneen puhdistuksen kanssa.)

Valmistin detox-aamuun yhden mehun maisteltavaksi ja toisen tein kotona jo aikaisemmin. Detox-aamun mehu sisälsi enemmän vihreää ja kotona tekemäni oli hieman makeampi, mutta terveysvaikutuksiltaan silti huikea. Vihermehun maun pehmentää omena ja sitruunamelissa, mikä tuo oman lempeän makunsa (sekä antioksidanttinsa!) juomaan.

Vihermehu (yksi iso lasillinen):
1 vihreä omena
1/2 kurkku
n. 150g parsakaalia
1 porkkana
kourallinen sitruunamelissaa

Pese ainesosat huolellisesti, ja paloittele ne sopivan kokoisiksi palasiksi. Heitä mehustimeen ja anna palaa.

Vihermehu / Wellberries DSC_0291Asenteen Detox-aamu

Pinkki granaattiomenajuoma  (2 lasillista)
2 granaattiomenaa
1/2 kurkku
1 punainen omena

Leikkaa ensin granaattiomenoista “lakki” pois, ja tee sitten pystysuorat viillot valkoisten kohtien kohdalta alas saakka. Halkaise granaattiomena neljään lohkoon ja kaavi siemenet kulhoon. Huuhtele muut ainesosat huolella ja paloittele. Heitä kaikki mehustimeen, eikä aikaakaan kun sinulla on lasissasi ihanan pinkkiä juomaa, joka hemmottelee niin ulkonäollään kuin pehmeällä maullaan!

Pinkk granaattiomenamehu / Wellberries

Mehustamisen ideasta olen kirjoitellut ennenkin: se on ihan loistava tapa nauttia ravinteita ja sitä kautta saat helposti nostettua kasvisten kulutuksen ihan toiselle tasolle! Suosittelen ottamaan mehuihin aina mukaan myös vihanneksia ja käyttämään hedelmiä lähinnä pehmentämässä makua.

Tämä tosin ei toteudu toisessa reseptissäni, missä pääraaka-aine on granaattiomena. Tuo hedelmä on niin ihana ja niin täynnä antioksidantteja, että tein poikkeuksen. Tiesittekö, että granaattiomenassa arvioidaan olevan 2-3 kertaa enemmän antioksidantteja kuin vihreässä teessä tai punaviinissä? Sen sanotaan hidastavan vanhenemista, ehkäisevän tulehdusta ja nostavan solunsisäisen antioksidantin, glutationin (antioksidantti, mistä kuulemme varmasti vielä lisää!) määrää. Puhutaanpa tästä ihanasta hedelmästä myös tiettyjen syöpien ennaltaehkäisyn yhteydessä, joten suosittelen lämmöllä tutustumaan tähän punaiseen kaunottareen. Mehussa se maistuu ihanan pehmeältä, oikeastaan ihan siltä mitä mehun värikin lupailee.

Mehustaminen on siis helppo ja vaivaton tapa nostaa juuri niiden ravineiden määrää ruokavaliossasi, mitä tarvitset. Sen kautta on helppo hieman hifistelläkin ravintoaineiden suhteen, mutta pitkälle pääsee jo sillä että pilkkoo mehustimeen mahdollisimman laajasti vihanneksia, maistelee, testailee ja etsii omia suosikkiyhdistelmiään.

Terveydeksi!
xxx

IMG_6308

Ps, Kiitokset osasta kuvista Ullalle sekä Vienalle!

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price