Ihanat kookos-kaurakeksit viikunoilla

Kaura-kookoskeksit viikunoilla

Viime sunnuntaina vietin koko päivän kuvauksissa Vallilan Stoorissa (ihana paikka, poiketkaahan kahvilla jos kuljette ohi) uuden projektin kimpussa, ja nappasin siellä myös nämä kuvat kookos-kaurakekseistä. Ette varmaan uskoisi, jos näkisitte tilat missä yleensä blogiin kuvat otan (tummat, rapatut seinät ovat ah, niin kauniit, mutta käyttäytyvät valon suhteen mustan aukon lailla).

Sää oli kaunis ja oli ihanaa kuvata niin kauniissa ja valoisassa paikassa! Myös keksit ovat herkullisia ja valmistuvat nopeasti. Makeus tulee sekä hunajasta että viikunoista, ja keksit ovat todella, noh, keksimäisiä – makeita, rapeita ja sisältä sopivan pehmeitä.

Kaura-kookoskeksit viikunoilla (n.12-14 keksiä)
2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1,5 dl kookoshiutaleita
n. 5 kuivattua viikunaa
0,75 dl kookosöljyä (sulatettuna)
0,5 dl hunaja
1 reilu rkl psylliumia
2 rkl kookosmaitoa
1 reilu rkl chia-siemeniä
0,5 tl aitoa vaniljaa
0,25 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Aseta uuni lämpiämään kohti 175 astetta. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään kulhossa. Pilko sekaan viikunat ja sekoita. Anna taikinan muodostua n. 10 minuutin ajan, ja muotoile lusikan avulla leivinpaperille haluamasi muotoisia keksejä. Omat keksini olivat uunissa 12 minuuttia (aika riippuu koosta), joten tarkkailethan keksejä paistamisen aikana. Keksit saattavat tuntua aika pehmeiltä vielä ottaessasi ne uunista, mutta pohja kovettuu niiden jäähtyessä ja keksit pysyvät erinomaisesti koossa.

Oletkohan muuten kuullut, että myös leivinpapereissa voi olla terveydelle haitallisia kemikaaleja? Nämä vältät suosimalla Joutsenmerkittyjä tuotteita. Niissä terveydelle ja ympäristölle haitallisten kemikaalien käyttöä on rajoitettu. Jälleen yksi seikka, mitä ei välttämättä tulisi ajatelleeksi keittiössä!

Pääsen kehittelemään äitienpäiväkakkua vasta lauantai-iltana, joten sen reseptin (kakun onnistuessa, heh) pääsen jakamaan vasta, tyylilleni uskollisena, äitienpäivän jälkeen. Sain Cocovin arvonnan yhteydessä toiveita helppoihin raakakakkuihin, joten teen tässä muutaman noston, joista on superhelppo aloittaa raakakakkuihin tutustuminen.

1) Arjen ripein raakakakku
2) Mustikkaraakakku 
3) Siruunajuustokakku

Ja sitten vielä ohje pähkinäallergisille (ohje myös vegaaninen): Mustikka-suklaakakku .

Lisää ihania ohjeita löytyy mm. Hannamarin Yellow Mood – blogista sekä kaimani Uusia Tuulia – blogista. Jos nämä eivät ole teille vielä tuttuja, suosittelen tutustumaan!

Aurinkoista viikkoa ja herkullista äitienpäivää!
xxx

Kaura-kookoskeksit viikunoilla Kaura-kookoskeksit viikunoilla

Osa keksien raaka-aineista on saatu Urtekramilta, osa Cocovilta.

4 kommenttia Ihanat kookos-kaurakeksit viikunoilla

 1. noora
  7.5.2015 at 22:50 (8 vuotta sitten)

  Hei! Onnistuukohan keksit ilman psylliumia? Jos sen korvaisi chia-siemenillä..? Ajattelin leipoa näitä keksejä sunnuntaina äidilleni mutta kaapista ei löydy psylliumia,chia-siemeniä kylläkin.

  Vastaa
  • tuuliaj
   8.5.2015 at 08:51 (8 vuotta sitten)

   Hei! En uskalla luvata että onnistuvat, mutta aina voit kokeilla!:) Anna chian varmasti turvota taikinassa kunnolla, ennen kuin muotoilet keksit. Jos päädyt testaamaan keksejä näin, kerrothan sitten toimiko se!:)

   Vastaa
 2. Rommirusina
  10.5.2015 at 16:50 (8 vuotta sitten)

  Kiitos ohjeesta, leivoin näitä tänään äitienpäiväviemisiksi. Minultakaan ei löytynyt psylliumia, mutta ihan hyvin onnistui ilmankin.

  Vastaa
  • tuuliaj
   10.5.2015 at 21:03 (8 vuotta sitten)

   Kiitos viestistäsi ja kiva kuulla että onnistui ilman psylliumiakin! Toivottavasti tykkäsitte kekseistä!

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price