Gluteeniton luomubrunssi

Brunch à la Urtekram

Yhteistyössä Urtekram ja Asennemedia. 

Viime viikonloppuna kokoonnuimme jälleen Asennemedian huippuporukan kanssa brunssipöydän ääreen, tällä kertaa Vaimomatskuu-Juulian kauniiseen kotiin. Tarjoiluista vastasi allekirjoittaneen lisäksi Liftedin Jukka. Brunssin teeman ollessa luomu ja gluteeniton, sopi Urtekramin tuotteet brunssille paremmin kuin hyvin, ja pakko itsekin sanoa, että kaikki brunssitarjoilut onnistuivat ihan superhyvin!  Eikä sekään varmaan haittaa, että tarjoilut olivat luomun ja gluteenittomuuden lisäksi myös vegaaneille sopivia. Pöydällinen pelkkää parhautta, sekä ruokien että tyyppien osalta!

(No, myönnettäköön, että yhteen lettusatsiin jouduin reseptiä kehitellessäni heittämään sekaan “hätämunan”, heh, mutta lopullisessa reseptissä kananmuna on korvattu vegaanivaihtoehdolla.)

Urtekram on tehnyt gluteenittomilla tuotteilla leipomisen todella helpoksi (tsekatkaa nyt tämä sämpyläresepti! Voiko helpompaa olla?), ja Jukka oli loihtinut heidän tahinistaan ihanan hummuksen sämpylöiden ja siemennäkkärin kanssa. Etenkin sämpylät herättivät paljon ihastusta, myös miehekkään rouhean ulkomuotonsa johdosta, jonka Jukka oli sämpylöille pyöritellyt, heh!

Ja vielä kerran, se että kaikki Urtekramin tuotteet ovat 100% luomua, ei tosiaan haittaa. Brunssin aikana keskustelimme luonnollisesti luomusta sekä puhtaasta ravinnosta ja kävi ilmi että oikeastaan kaikki suosimme luomua ihan päivittäisissä valinnoissamme. Tuntuu hyvältä ostaa ja tarjota tuotteita, jotka ovat mahdollisimman puhtaita, sekä tietenkin mahdollisimman ravintorikkaita sisällöltään.

Brunch à la Urtekram

Tein brunssille kvinoa-lehtikaalisalaatin, pehmeän raikkaan chia-kookosvanukkaan, minkä kruunasi reilu ananas-mango-basilikakerros. Brunssin lopetimme ihanilla letuilla, chia-mustikkahillolla ja vanilja-kookoskermalla. Salaatti sai hyvän vastaanoton ja lempiyhdistelmäni happaman kapriksen ja granaattiomenan liitto herätti muissakin ihastusta. Suosittelen testaamaan näitä yhdessä, sekä lehtikaalisalaattia valmistettassa ehdottomasti antamaan kaalille ensin kunnon öljyhieronnan, minkä ansiosta kaali pehmenee salaattiin sopivaksi.

Kvinoa-lehtikaalisalaatti (kapriksilla ja granaattiomenalla) (iso kulhollinen)
2,5 dl vaaleaa kvinoaa *
200g lehtikaalia
1 granaattiomena
pieni punasipuli
n.100g (valutettu paino) kapriksia (1-2 prk)
kourallinen auringonkukansiemeniä *
kourallinen kurpitsansiemeniä *
1 ruukku herneenversoja
Seesamöljyä *
5-6 rkl oluthiivahiutaleita
kastike:
n. 0,5dl seesamöljyä *
2-3 rkl sitruunan mehua
1-2 rkl omenaviinietikkaa
1-2 kynttä valkosipulia
1 tl juoksevaa hunajaa (jätä pois, jos olet vegaani)
suolaa, mustapippuria

Aloita valmistamalla kvinoa: huuhtele jyvät huolella (voit myös liottaa niitä yön yli) ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele lehtikaali huolella ja revi irti lehdet rangoistaan. Aseta salaattikulhon pohjalle, ja kaada päälle seesamöljyä. Hiero öljyä huolellisesti salaatinlehtiin n. minuutin ajan, tai kunnes tunnet lehtikaalin rakenteen pehmenevän sormissasi.

Avaa granaattiomena: leikkaa omenasta “hattu” pois, vedä viillot valkoisia kohtia pitkin alas saakka, ja käännä neljä osaa irti toisistaan. Kopistele ja rapsuttele siemenet salaatin sekaan. Hienonna sipuli ja herneenversot, kaada kapriksista neste pois ja lisää salaatin sekaan. Sekoita huolellisesti. Lisää sekaan oluthiivahiutaleet sekä siemenet. Sekoita huolellisesti. Kun kvinoa on kypsää, anna sen jäähtyä kunnolla. Mausta suollla ja pippurilla. Sekoita salaattiin.

Valmista kastike: hienonna valkosipulit, ja lisää muut aineet sekaan. Sekoita. Lisää vähitellen ja maistellen salaattiin, niin saat juuri omaan makuusi sopivan lopputuloksen.

Organic quinoa salad

Chia pudding perfection (ohje on n. neljälle)
1 dl chia-siemeniä *
4 dl kookosmaitoa
(1 dl kasvimaitoa, esim manteli, riisi *)
0,5 tl aitoa vaniljaa *
hedelmäkerros:
1/2 tuore ananas
1 pienehkö mango
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
2 passionhedelmää

Valmista ensin vanukas: turvota chiat kookosmaidossa n. 30 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa muuta kasvimaitoa, niin että saat koostumuksesta hyvän. Koostumus riippuu hieman käyttämäsi kookosmaidon paksuudesta. Lisää vanilja, sekoita. hyvin. Tee sitten hedelmäkerros: kuori ja paloittele hedelmät, lisää blenderiin basilikan kanssa. Anna pyöriä kunnes on ihanan kuohkeaa, lusikoi vanukkaan päälle. Halkaise passionhedelmät ja koristele vanukkaat.

Myös tämä chiavanukas aiheutti paljon ihastusta osakseen, ja vanukkaan nimen lainasinkin Santerilta, joka taisi tykätä vanukkaasta aika paljon!

Organic chia coconut pudding with pineapple  and basil.

Vegaaniletut, kookoskermavaahdolla ja chia-mustikkahillolla (n. 12 kpl)
Hillo:
n. 200g mustikoita
2-3 rkl chia-siemeniä

Muussaa haarukalla sulaneet mustikat, ja sekoita mukaan muut aineet. Laita jääkaappin tekeytymään.

Kookoskermavaahto:
1 prk kookosmaidon jähmettynyttä osaa tai kookoskermaa
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta *
1tl juoksevaa hunajaa (korvaa kookossokerilla, jos olet vegaani)

Erottele kookosmaidosta jähmettynyt kerma, tai käytä suoraan kookoskermaa. Vatkaa kevyesti, ilmaa sekaan nostellen, ja mausta vaniljalla ja hunajalla.

Letut:
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja *
0,5 dl riisijauhoja
1 rkl psylliumia *
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 dl omena – tai päärynäsosetta *
1,5 dl kookosmaitoa
0,5 tl kardemummaa *
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta *
0,5 tl ceylonin kanelia *
ripaus suolaa
neitsytkookosöljyä, paistamiseen *

Sekoita ensin keskenään kuivat aineet, sitten märät. Sekoita huolellisesti keskenään. Paista keskilämmöllä, ja anna lettujen paistua ensin kunnolla toiselta puolelta. Taikina saa alkaa “kuplimaan” ennen kuin käännät letun. Pienemmät letut pysyvät helpoimmin koossa.

Tarjoile letut kookoskermavaahdon ja hillon kanssa, hyvän luomuteen tai -kahvin seurana. Täydellinen lopetus rennolle ja herkulliselle brunssille!
xxx

Gluten free, organic vegan pancakes <3

Ps. Reseptiikan tähdellä merkityt tuotteet ovat saatavilla Urtekramin valikoimissa, gluteenittomina luomutuotteina!

 

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price