Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Kookos-kurkumabroileria & parsakaalimuussia

Olen saanut lähiaikoina toiveita nimenomaan pääruokien resepteistä, eikä sinänsä ihme, sillä niitä onkin tänne blogin puolelle julkaistu aika vähän, ateriasuunnitelmien aloituksen jälkeen. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että “pääruoka-energiani” suuntautuu luonnollisesti tällä erää siihen suuntaan, eikä muita kuin suunnitelmiin sopivia pääruokareseptejä tule juuri tehtyä.

Mutta! Kiitos palautteesta, nyt julkaisenkin yhden herkullisen ja helpon pääruokareseptin, pitkästä aikaa (ja ihanalla lisäkeellä – kukkakaalimuussi on niiiin out, hah)! Tämän lisäksi voin vinkata, että tähän aiheeseen liittyen on tulossa kiva juttu, joten ei hätää – ensi viikolla saatatte saada kerralla aika monta pääruokareseptiä testattavaksi! Mutta, siitä lisää sitten ensi viikolla, mennään itse reseptiin!

Tämä kookos-kurkumabroilerpaistos on tosiaan vaivaton ja herkullinen arkiruoka. Suosittelen luonnollisesti käyttämään luomubroileria, minkä saatavuus on onneksi kasvanut huimasti lähiaikoina. Kurkuma on loistava mauste, kuten tiedättekin, eikä parsakaalinkaan ansiota varmasti tarvitse tässä sen enempää esitellä, veikkaan! Kyseessä on kuitenkin superterveellinen vihannes ja mikä tärkeintä: sitä uppoaa muussin aika hyvä määrä – tämän annoksen kanssa syöt siis melkein huomaamattasi kunnon satsin parsakaalia!

Kurkumabroileria parsakaalimuussilla

Parsakaalimuussia ja broilerpaistos (3-4 hengelle)
n. 500g luomubroilerin maustamatonta rintafileetä/leikettä
2 kynttä valkosipulia
1 sipuli
1 tl kurkumaa
suolaa, mustapippuria
0,5-1 dl kookoskermaa
neitsytkookosöljyä
½ ruukkua tuoretta korianteria
muussi:
n. 800g parsakaalia
neitsytkookosöljyä
1 dl kookoskermaa
hapankaalia tarjoiluun

Pilko parsakaalit isohkoon kattilaan (käytä myös varret) ja peitä ne reilusti vedellä. Anna kiehua n. 10 minuutin ajan, kunnes parsat ovat kypsiä. Valmista sillä välin kastike: hienonna sipulit, leikkaa broiler haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista palat pannulla kypsiksi sipuleiden kanssa, kookosöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla. Lisää lopuksi mukaan kookoskerma ja lämmitä. Ota pannu pois liedeltä, hienonna mukaan korianteri. Kun parsakaalit ovat kypsiä, valuta vesi pois huolellisesti ja soseuta kaalit sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää sekaan kookoskerma. Tarjoile paistos ravinteikkaan muussin ja suolistoa hellivän hapankaalin kanssa.

Helppoa, herkullista ja hyvää tekevää ruokaa – ihan kuten arkiruuan kuuluukin olla!

Syödään ja voidaan hyvin!
xxx

 

2 kommenttia Kookos-kurkumabroileria & parsakaalimuussia

 1. anne/ 52weeksofdeliciousness
  20.5.2015 at 19:27 (6 vuotta sitten)

  Kurkuma on kyllä upea mauste – tekee hyvää ja anraa ruoalle aivan mielettömät värit 🙂 tosi kiva annos!

  Vastaa
  • tuuliaj
   21.5.2015 at 15:11 (6 vuotta sitten)

   Joo, todellakin, antaa ihanan värin – tosin antaa sen ihanan värinsä kyllä muuallekin, just naureskelin ettei meillä varmaan ole yhtään keittiöliinaa joka olisi säästynyt siltä.. huoh. Pitäisi jatkossa ostaa vaan keltaisia liinoja 😀 Mutta kiitos, annos on kyllä helppo ja kiva! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199