Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Ihana suklaapuuro hampunsiemenillä

Suklaapuuro hampunsiemenillä
En oikein tiedä kehtaako tätä ihanaa suklaapuuroa esitellä ihan tavallisena iltapalana, sillä se on niin herkullinen. Ainesosat ovat kuitenkin hyvinvointia tukevia: hirssiä, kauraa, kuorittuja hampunsiemeniä, kookosmaitoa, raakasuklaata. Makeus, mitä suklaapuuroon tarvitaan, tulee taateleista. Ne blendataan ensin rikki kookos-riisimaidon sekoitukseen, mihin puuro sitten keitetään.

No, ehkäpä kyseessä on hieman tavallista herkullisempiin puurohetkiin sopiva puuro. Itsehän söin annoksen ensin illalla ja toisen vielä aamulla. Sopi oikein hyvin molempiin hetkiin, heh. Olen rakastanut suklaapuuroa ihan pienestä pitäen. Olin lapsena (ja nuorena ja vielä joitakin vuosiakin sitten) ihan järkyttävä karkkihiiri – söin karkkia aina, kun siihne oli mahdollisuus, mahdollisimman paljon. Korvasin sillä ateriota ja voin järkyttävän huonosti.

Karkkia oli lapsuudessani kuitenkin vain harvoin tarjolla, joten suklaapuurokin oli suurta herkkua. Lapsuudessani se tosin keitettettiin mannaryyneistä ja O’boy suklaajauheesta, nyt koitin valita puuron sekaan hieman ravinteikkaampaa tavaraa. Ihan pienenä yksi unelmistani oli muuten olla eläkkeellä – kyllä, luitte oikein. Tälle on useammin kuin kerran ystävieni kanssa naureskeltu – olin lapsi täynnä intohimoa ja suuria tulevaisuudensuunnitelmia, heh. Eläkkeellä olo edusti minulle suurta vapautta ja tiivistyi kahteen asiaan: saisin nukkua pitkään ja syödä niin paljon karkkia kuin haluaisin. Myöhemmin toimiessani mm. jäätelöiden ja makeisten valikoimapäällikkönä vähittäiskauppaketjussa olin jo aika lähellä lapsuuden unelmaani (kyllä, työhuoneessani oli heräteallas täynnä jäätelöä ja kaapit pursuivat uutuuskarkkeja, mutta jouduin yhä heräämään töihin). Näin myöhemmällä iällä unelmani tulevaisuudesta ovat, noh, hieman muuttuneet, nukkumista tosin arvostan kovasti vieläkin.

5-vuotias pikku-Tuulia ei varmasti pitäisi tästä suklaapuuron upgreidauksesta lainkaan, mutta, eipä ehkä huomaisi niin suurta eroakaan puuroa hotkiessaan, jos ei paremmin tietäisi.

*****************************************************
Suklaapuuro (2-3 annosta)
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl hirssihiutaleita
3 dl kookosmaitoa
2 dl riisimaitoa
4 taatelia
ripaus suolaa
ceylonin kanelia
aitoa vaniljaa
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
kourallinen kookoshiutaleita
1-2 rkl raakakaakaojauhetta

Kaada kookos – ja riisimaito blenderiin, lisää taatelit ja aja tasaiseksi. Lisää kaura & hirssi (huuhtele hirssi ensin) kattilaan, ja lisää maito päälle. Anna kiehua hiljalleen n. 10-15 minuutin ajan, kunnes puuro on lähes valmis. Ota pois liedeltä, ja lisää suola, kaneli ja vanilja. (Puuro on muuten ihanaa jo tässä vaiheessa!) Anna puuron jäähtyä hämmennellen, kunnes se ei enää ole kuumaa. Lisää sitten mukaan siemenet ja kookoshiutaleet, sekoita hyvin. Lopuksi, kun puuro ei varmasti enää ole kuumaa, lisää mukaan raakasuklaajauhe. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suklaata / mausteita.
*****************************************************

Suklaapuuro on täyttävä, herkullinen ja pitää nälän loitolla pitkään. Täydellinen ratkaisu niihin “hieman parempiin” puurohetkiin!
xxx

Suklaapuuro hampunsiemenillä Suklaapuuro hampunsiemenillä

Osa puuron raaka-aineista on saatu Urtekramilta, osa Risentalta ja Cocovilta. Keittiöpyyhe Finlaysonilta.

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199