Kesän ensimmäinen piknik!

Yhteistyössä Risenta ja Asennemedia.

Piknik á la Risenta & Asennemedia Piknik á la Risenta & Asennemedia Piknik á la Risenta & Asennemedia

Viime lauantaina tuntui kuin kesä olisi yht’akkiä laskeutunut keskuuteemme, kuin tilauksesta. Vietimme tätä harvinaista kesäpäivää Asennemedian porukalla ja kokkasimme Risentan tuotteista piknik-herkkuja, joiden valmistuksesta Liftedin Jukan kanssa vastasimme. Jukka teki piknikille suolaisen puolen, ja hyvin onnistuikin – Jukka oli loihtinut Risentan proteiinipitoisesta papupastasta ihanan täyttävän pastasalaatin ja siemenleipämixistä ihan superhyviä pikkupizzoja. Nam! Piknik aloitettiin kuitenkin avaavalla ja kivalla “natural movement”-treenillä, jonka Jukka meille ohjasi. Täydellinen sää ja piknik yhdistettynä kevyeen treeniin ja herkulliseen, hyvää tekevään ruokaan. Ja kaikki tämä huippuseurassa – super.

Maukkaan pastasalaatin ja herkullisten pikkupizzojen ohjeen tulet löytämään Liftedin blogista, tämän viikon aikana!

Piknik á la Risenta & Asennemedia

En malttanut olla tekemättä piknikille myös Pfannerin kakkusmoothieita, resepteillä, mitkä suunnittelin viime syksynä. Pfannerin maitohapatetut ja hyvää tekevät mehut ovat hyviä sellaisenaankin, mutta erityisen herkullisia niistä tulee kun porkkana – ja red velvet-kakut sukeltavat mehujen sekaan. Tsekkaa “ihanat kakut smoothiessa” – reseptit täältä.

Carrot cake ja red velvet cake - smoothiet

Juomien lisäksi halusin kehitellä piknikille jotain makeaa, Jukalla ollessa suolainen puoli hallussaan. Raparperikausi käy edelleen kuumana, ja päätin upgreidata perinteistä raparperi crumblea hieman terveellisempään suuntaan.

Tämän siemen-raparperi crumblen salaisuus on Risentan siemenleipämix – tuo ihana helppo siemensekoitus, jolla loihdit siemenleivän käden käänteessä. Tai sitten tämän ihanan herkullisen jälkiruuan! Siemencrumblen seurana tarjoilin vanilja – kookoskastiketta, minkä sekaan blendasin seesaminsiemeniä, tuomaan annokseen kalsiumia. Lisäsin raparperin sekaan myös yhden nektariinin yhdessä kookossokerin kanssa.

Ihastuin kuinka hyvin siemenleipämix sopikaan tähän jälkiruokaan, tuoden siihen ravinteita ja huikean määrän kuitua. Muutkin osallistujat näyttivät hyväksyvän yhdistelmän, eikä jälkkäristä jäänyt juuri mitään jäljelle.

Eli tässä, saanko esitellä, kesän helpoin jälkiruoka!

Raparperi siemen-crumble  (G, M, P ja V, jos korvaat hunajan vaahterasiirapilla)
n. 200g raparperia
1 nektariini / persikka
2,5 rkl kookossokeria
1,5 tl ceylonin kanelia
2 dl Risentan siemenleipäsekoitusta
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
0,75 dl sulatettua kookosöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Aseta uuni lämpiämään kohti 225 astetta. Pilko raparperi pieniksi palasiksi, samoin nektariini. Öljyä uunivuoka kevyesti, ja lisää palaset pohjalle. Sekoita mukaan kookossokeria sekä kaneli. Tee crumble toisessa astiassa: sekoita ensin siemenleipämix, kaura, kookoshiutaleet ja mausteet. Lisää sitten mukaan öljy ja hunaja, sekoita hyvin. Levitä seos uunivuokaan raparperin päälle, ja anna paistua kunnes paistos on saanut kauniin ruskean sävyn (n. 20-25 minuutin ajan).

Kookos-vaniljakastike (G, M, V, P)
2 dl kookoskermaa
reilu kourallinen seesaminsiemeniä
1 tl aitoa vaniljaa

Aineosat blenderiin, ja tasaista. Valmis!

Raparperi siemen-crumble

Toinen herkku, mitä halusin tarjota piknikillä, oli kesäkurpitsa-browniet, mantelijauhosta. Haluisin näihin syvää suklaista makua ja hieman keveyttä mintulla maustetusta raakasuklaakuorrutteesta. Tyypit tuntuivat hyvin tyytyväisiltä myös nähin!

Kesäkurpitsa-suklaa browniet

Syvänsuklaiset browniet (ja vähän kesäkurpitsaa) (G, M)
2,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,75 dl kookossokeria
1 tl vaniljajauhetta
0,75 dl kookoskermaa
2 kananmunaa
1 banaani
reilu 2 dl raastettua kesäkurpitsaa (n. 1/2 kesäkurpitsa)
0,5 dl murskattuja cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja taateleita
hieman neitsytkookosöljyä

Laita uuni lämpiämään kohti 175 astetta. Sekoita ensin yhteen kuivat aineet. Raasta sitten kesäkurpitsa, murskaa cashew’t ja pilko taatelit. Tee sitten banaanista sosetta sauvasekoittimella. Sekoita muussattu banaani, kookoskerma ja kananmunat hyvin keskenään. Sekoita märät ainekset kuiviin. Lisää taikinaan sitten kesäkurpitsa, murskatut cashewpähkinät sekä pilkotut taatelit, sekoita hyvin. Tarkista maku – eikö olekin ihanaa? Älä syö kaikkea taikinaa kuitenkaan vielä – myös valmiit browniet ovat odotukset arvoisia.

Leivinpaperoi uunivuoka ja öljyä se kevyesti. Lusikoi taikina vuokaan, paista n. 30 minuutin ajan, tai kunnes hammastikkuun ei tartu enää taikinaa.

Kuorrute:
1 avokado
1/2 banaani
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/4 tl piparminttu-uutetta
ripaus suolaa

Tee avokadosta ja banaanista sosetta, sekoita muut ainekset mukaan. Pursota brownies – palojen päälle kun ne ovat hieman jäähtyneet, ja koristele halutessasi vielä kookoshiutaleilla.

Kesäkurpitsa-suklaa browniet

Nämä browniet vievät kielen mennessään – jo pelkästään kuvien katselu tuo veden kielelleni ja vähän harmittaa, ettei näistä ole yhtään jäljellä, heh! Pitää ehkä järjestää pian uusi pikinik, niin saan hyvän syyn leipoa uudelleen – nämä ovat i h a n i a.

xxx

3 kommenttia Kesän ensimmäinen piknik!

 1. Maa
  7.8.2015 at 12:09 (7 vuotta sitten)

  Nämä browniet oli ihan parhaita! ❤️ Kiitos.

  Vastaa
 2. Maiju
  14.6.2016 at 13:54 (6 vuotta sitten)

  Hei Tuulia!

  Onko väliä käyttääkö kastikkeessa kuorellisia vai kuorettomia seesaminsiemeniä?

  Vastaa
  • tuuliaj
   16.6.2016 at 13:33 (6 vuotta sitten)

   Heippa Maiju,
   Kannattaa käyttää kuorellisia, näin saat kaikki siementen ihanat ravinteet mukaan. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price