Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Synttärikakkua!

Kesäisen marjainen kääretorttu (G, M)

Kesäloma senkun etenee, ja olen väliaikaisesti palannut kaupunkiin: pesemään pyykkejä ja pakkaamaan seuraavaa kohdetta varten. Viime viikon, ja hieman ylikin, vietin rentouttavissa (joskin välillä hieman sateisissa) merkeissä mökillä, luin muutaman kirjan, kävin parissa taidenäyttelyssä, saunoin, uin ja tietenkin söin hyvin.

Mökillämme ei ole aurinkoenergian lisäksi muuta sähköä, joten blenderit ja muut sähköiset keittiövälineet ovat poissa pelistä. Pakko sanoa, että smoothieita alkoikin olemaan ikävä: muutamana viimeisenä päivänä mökillä huomasin unelmoivani raikkaasta mutta täyttävästä aamusmoothiesta. Chia-kookospuuroa olen syönyt paljon, samoin kuin kaurapuuroa ja siemenmysliä, mikä on muuten älyttömön helppo tehdä myös itse. Suosittelen lämpimästi, jos omaat vastaavat mökkiolosuhteet kuin allekirjoittanut! Riittää kun ostat lempisiemeniäsi ja pähkinöitä, sekoitat ne keskenään ja makeutat kuivatuilla hedelmillä. Käytin lähinnä kurpitsan, auringonkukan, seesamin ja chiansiemeniä, vähän pähkinöitä sekä Urtekramin luomurusinoita (jotka ovat muuten todella, todella hyviä!). Annoin siementen turvota hetken kasvismaidossa ja helppo aamianen oli valmis.

Kesäperinteisiimme kuuluu siskoni syntymäpäivät mökillämme, joita juhlimme siellä tänäkin vuonna. Tein äitini kanssa kaksi kakkua juhliin: yhden kerma-mansikkakakun sekä tämän gluteenittoman sekä maidottoman marjaisan kääretortun. Kuten sanottu, sähköisten välineiden puuttuessa kaikki raakaherkut saa unohtaa ja pysytellä perinteisemmissä vaihtoehdoissa. Ja hyvä välillä niin – kääretortusta (ehkä elämäni ensimmäisestä?) tuli ihana.

Havahduin huomaamaan myös, että myös Wellberriesin syntymäpäivät lähesyvät – blogi täyttää lähipäivinä kaksi kokonaista vuotta! Aika on mennyt nopeasti, ja samalla toisaalta tuntuu kuin Wellberries olisi aina ollut osa elämääni – ehkä hyvien juttujen kuuluukin tuntua tältä! Sillä seuraava lomakohteeni on Slovenia, ei tämän kummempaa itse tehtyä synttärikakkua ole Wellberriesille tänä vuonna tiedossa, ainakaan näin ennen synttäripäivää. Luin tosin, että ainakin Ljubljanassa erityisruokavaliot on otettu hyvin huomioon ravintolaskenessä, joten toivon että tulen blogin synttäreiden kunniaksi syömään raakakakkua reissulla, ainakin kerran! Blogi jatkaa siis kesäloman aikaista hiljaiseloaan, IG päivittyy reissultakin.

************************************************
Raikkaan marjaisa kääretorttu (G, M)
pohja:
2 munaa
1 dl kookossokeria
2 kypsää banaania
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin vaaleaa Jyttejauhoa)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
neitsytkookosöljyä
täyte:
1 kypsä banaani
mustikoita (sopivasti, ehkä n. pari kourallista?)
mansikoita (sopivasti, ehkä n. pari kourallista?)
1/3 prk kookoskermaa (käytin Blue Dragonin 250ml purkkia)
päälle:
seesaminsiemeniä kuorrutukseen
2/3 prk kookoskermaa
mansikoita

Laita uuni lämpeämään kohti 200 astetta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (vatkasin käsin, joten ihan kamalan kovaa en vaahdosta saanut), lisää sekaan muussatut kypsät banaanit ja sekoita hyvin. Sekoita jauho, leivinjauhe & suola keskenään, lisää nekin taikinaan. Sekoita. Öljyä leivinpaperoitu pienehkö pelti tai uunivuoka ja levitä taikina siihen mahdollisimman tasaisesti. Paista n. 10 minuutin ajan. (Käytin kaasu-uunia joten sähköuunilla aika voi olla hieman eri – tarkkaile pohjaa paiston aikana).
Mussaa täytteeksi 1 kypsä banaani, mustikoita ja mansikoita. Sekoita mukaan vielä hieman kookoskermaa.
Kumoa kypsä pohja seesamsiemenöidylle leivinpaperille ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan (älä kuitenkaan enempää, ettei pohja ala halkeilemaan. Älä levitä täytettä pohjan ollessa ihan kuumakaan, että täyte pysyy hyvin koossa). Levitä täyte pohjalle ja pyöritä kääretorttu leivinpaperin avulla. Tee tiukka käärö, ja laita kylmään vetäytymään. Koristele juuri ennen tarjoilua ja nauti kesäisen raikkaasta kääretortusta!

************************************************

Nyt viimeistelen pakkaukset, juon ehkä vielä smoothien lounaaksikin ja lähden kohti hieman helteisempiä hetkiä!
xxx

Kesäisen marjainen kääretorttu (G, M)Kesäisen marjainen kääretorttu (G, M)

2 kommenttia Synttärikakkua!

 1. Päivi
  21.7.2015 at 20:52 (3 vuotta sitten)

  Urtekramin rusinat, mun ostamat, maistuu iha toffeelta. Tosi hyviä!
  Ihanaa matkaa, toivottavasti saat raakakakkua!

  Vastaa
  • tuuliaj
   27.7.2015 at 00:06 (3 vuotta sitten)

   Urtekramilta kuulinkin että niiden rusinat käykin tosi tarkan laadunvalvonnan läpi, ja vain laadukkaimmat luomurypäleet valitaan mukaan. Ja sen kyllä maistaa! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199