Kauneutta kasviksista?

Rapea kasvissalaatti

Makuja-sivusto kirjoitti Daily Mailin artikkeliin pohjautuvan jutun vihanneksista ja niiden vaikutuksesta ulkonäköön. Jutun perusteella on siis täysin mahdollista syödä itsensä kauniiksi. Se, että ruokavalio vaikuttaa ulkonäköömmekin ei varmasti yllätä ketään, mutta vaikutuksen taso yllätti jutun mukaan tutkijatkin. Kasvisten syöminen vaikutti tutkimukseen osallistuneiden naisten ihon väriin, saaden sen hehkumaan karotenoidien ansiosta. Noh, tutkimuksen otos oli 200 naista ja syitä syödä paljon kasviksia on satoja muitakin, mutta jos tämänkaltaiset tutkimukset saavat ihmiset innokkaammin tarttumaan porkkananvarteen, niin sehän on ihan mahtavaa!

Wellberries-ateriasuunnitelmien reseptiikassa keskitytään aina sisällyttämään viikkoihin niin paljon hyvää tekeviä ainesosia kuin mahdollista – kasviksia (keskimäärin n. kuusi kiloa / vk, 3-4 hengen reseptiikassa), yrttejä, siemeniä ja laadukasta proteiinia. Resepteistä löytyy paljon hieman perinteisempiä (mutta “päivitettyjä”) reseptejä, nopeita keittoja, salaatteja, helppoja arkiruokia ja viikonloppuisin hieman enemmän hauduttelua tai uunissa paistumista vaativia ruokia.

Tämä rapea kasvissalaatti on yksi viime kevään resepteistä, jonka ajattelin nyt “kasviksilla kauniiksi” – teemasta innostuneena julkaista, hah. Salaatti on monipuolinen ja sen siemen-yrttikastike toimii erinomaisesti lähes minkä kanssa tahansa! Siemenet kannattaa liottaa ennen salaatin valmistusta, jotta kastikkeesta tulee pehmeä (ja siemenistä entistä helpommin sulavia).

Rapea kasvissalaatti siemenillä
n. 500g punakaalia
n. 150g vihreitä pitkiä papuja (pensaspapuja)
2 avomaankurkkua
1 paprika
1 pieni prk (50g) kapriksia
2 nektariinia
2 dl kvinoaa
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
suolaa, mustapippuria
kastike: 1 dl auringonkukansiemeniä (liotettuna, min. 4h, miel. yön yli)
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
½ ruukkua persiljaa
½ sitruunan mehu
n. 5 rkl vettä

Aloita valmistamalla kvinoa: huuhtele jyvät huolella (kunnes veteen ei enää muodostu “saippuakuplamaisia” kuplia) ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä.  Valmista sitten kastike: lisää liotetut siemenet ja muut ainekset blenderiin, ja surauta korkealla teholla tasaiseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes koostumus on hyvä. Mausta, tarkista maku ja laita jääkaappiin tekeytymään. Pese sitten kaikki raaka-aineet, poista kaalista uloimmat lehdet ja silppua ohuiksi suikaleiksi. Katkaise pavuista kova pää pois, puolita ja keitä keihuvassa vedessä n. viiden minuutin ajan. Kun pavut ovat kiehuneet, kaada vesi pois ja paista pavut vielä nopeasti kookosöljyssä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele hedelmät, paprika ja kurkut. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, lisää kaprikset ja siemenet sekä hieman öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun kvinoa on valmista, sekoita se salaatin sekaan. Tarjoile salaatti herkullisen yrttikastikkeen kanssa.

Syödään (hehkutaan) ja voidaan hyvin!
xxx

Rapea kasvissalaatti

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price