Sadonkorjuu-kuppikakut

sesonkikassiSadonkorjuukassi

Yhteistyössä Asennemedia ja HOK-Elanto S-market

Sadonkorjuuaika on taas käsillä ja kauppojen hyllyt pursuvat mitä ihanampia sesongin kasviksia. En itse ikinä pääse kaupasta ulos ilman pursuavaa kasviskassia ja tähän aikaan vuodesta jääkaappimme onkin aina täynnä toinen toistaan ihanampia raaka-aineita. Voisinkin kutsua itseäni sesonkikasvis-shoppailijaksi: on ihanaa ostaa kauden kasviksia, kehitellä reseptiikkaa niiden ympärille ja tukea suomalaisia tuottajia. Käyn usein ostoksilla myös toreilla ja halleissa, mutta pidän hyvin tärkeänä että myös tavallisissa kaupoissa sesonkituotteet ovat hyvin edustettuina, ja ihan kaikkien saatavilla, asuinpaikasta riippumatta.

Sisäinen kasvisshoppailijani pääsi irti tälläkin kertaa: lähdin ostamaan kauden kasviksia S-marketiin, lähikauppaani, kiertelin vihannesosastolla aikani (lue: kauan) ja taas kerran päädyin kotiin kahden täyden sesonkikassin kanssa. Erityisesti huomioni kaupassa kiinnitti kauniin punaiset punajuuret: ne suorastaan kutsuivat luokseen, ja tiesin heti että tekisin niistä jotain ihanaa ja suloisen väristä. Ja juuri sellainen lopputuloksesta tulikin: näiden suklaisten sadonkorjuukuppikakkujen cashew-punajuurikuorrutuksesta tuli juuri niin herkullinen kuin toivoinkin, punajuuren tuodessa syvää makuaan myös itse kuppikakkuun. Kuppikakut ovat muuten myös juuri täydellisen kosteita – kiitos kesäkurpitsan, jota taikina punajuuren lisäksi kätkee sisäänsä!

Gluten free chocolate beet cupcakes w/ cashew beet frosting

*********************************************************
Sadonkorjuu-kuppikakut (n. 20 kpl.)
3 keskikoista punajuurta (1/4 yhdestä säästetään kuorrutukseen)
n. 1/2 pienehköstä kesäkurpitsasta
3 kananmunaa
0,5 dl mantelijauhoa
1 dl riisijauhoa
1 rkl psylliumia
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
125 g voita (jos maidoton: neitsytkookosöljyä)
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl hunajaa
3 rkl kookossokeria
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

kuorrute:
reilu 1,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna, miel yön yli, min 4h)
2 rkl kookosöljyä
palanen (n. 1/4) keitettyä punajuurta
3 rkl jähmettyä kookoskermaa (tai kookosmaidon jähmettynyttä osaa)
2 rkl hunajaa
ripaus vaniljaa

Aseta uuni lämpeämään kohti 175 astetta. Keitä punajuuret kokonaisina hieman pehmeiksi. Tässä menee hetki, joten voit sillä aikaa sekoittaa keskenään jauhot, psylliumin, kaakaojauheen, kookossokerin ja mausteet, sekä sulattaa voin (kookosöljyn). Riko sitten kananmunat blenderiin ja paloittele mukaan kesäkurpitsa kuorineen. Kun punajuuret ovat aavistuksen pehmeitä, jäähdytä ne kylmän veden alla, kuori ja paloittele. Säästä n. 1/4 yhdestä punajuuresta kuorrutukseen. Laita muut punajuuret blenderiin kananmunien ja kesäkurpitsan seuraksi ja aja tasaiseksi. Lisää sitten sekä voi että kananmuna-punajuuri-kesäkurpitsaseos kuiviin aineisiin. Lisää vielä lopuksi hunaja ja sekoita hyvin. Kaada kuppikakkumuotteihin ja paista n. 15-18 minuutin ajan, kunnes coctailtikkuun ei tartu enää taikinaa.

Kuppikakkujen jäähtyessä valmista kuorrute: lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja pyöritä mahdollisimman tasaiseksi. Tarkista maku, lisää halutessasi makeutta. Laita jääkaappiin odottelemaan kuppikakkujen jäähtymistä. Lopuksi pursota pinkki kuorrute koristamaan syvänsuklaisia kuppikakkuja.
*********************************************************

Gluten free chocolate beet cupcakes w/ cashew beet frosting

Taikinasta tulee runsaasti kuppikakkuja, ja olin tyytyväinen että tein siitä niin ison. Vein näitä siskoni tytöille ja perheelle tuliaisiksi, ja muutaman tarjosin Ullalle yhteisen hoffice-päivämme herkuiksi, loppujen kuppikakkujen kadotessa jääkaapistamme “kuin itsestään”. Ja hyvä, että “katosivat” – ei sinne nimittäin paljon muuta sesonkikasvishoppailuni jäljiltä mahtunutkaan!

Mikä muuten on juuri sinun lempisesonkikasviksesi? Omaanihan ei tämän tekstin perusteella tarvitse paljon arvuutella – punajuuri sai ääneni S-marketin arvonnassa. Palkintoina on tietenkin sadonkorjuuseen liittyviä tuotteita: mehulinko, hyötykasvikuivuri tai joka viikko arvottava sesongin juureskassi.

Onnea arvontaan ja herkullisia sadonkorjuushoppailuja!
xxx
Gluten free chocolate beet cupcakes w/ cashew beet frosting

2 kommenttia Sadonkorjuu-kuppikakut

 1. Pankko
  12.8.2015 at 10:52 (7 vuotta sitten)

  Nam näyttääpä herkulliselta!!!

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.8.2015 at 22:48 (7 vuotta sitten)

   Kiitos, tuosta kuorrutteesta tuli kyllä aika ihanan näköistä 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

geturnet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
M
R
M
W
See more testimonials

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

See more domains
geturnet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan