Sadonkorjuu-kuppikakut

sesonkikassiSadonkorjuukassi

Yhteistyössä Asennemedia ja HOK-Elanto S-market

Sadonkorjuuaika on taas käsillä ja kauppojen hyllyt pursuvat mitä ihanampia sesongin kasviksia. En itse ikinä pääse kaupasta ulos ilman pursuavaa kasviskassia ja tähän aikaan vuodesta jääkaappimme onkin aina täynnä toinen toistaan ihanampia raaka-aineita. Voisinkin kutsua itseäni sesonkikasvis-shoppailijaksi: on ihanaa ostaa kauden kasviksia, kehitellä reseptiikkaa niiden ympärille ja tukea suomalaisia tuottajia. Käyn usein ostoksilla myös toreilla ja halleissa, mutta pidän hyvin tärkeänä että myös tavallisissa kaupoissa sesonkituotteet ovat hyvin edustettuina, ja ihan kaikkien saatavilla, asuinpaikasta riippumatta.

Sisäinen kasvisshoppailijani pääsi irti tälläkin kertaa: lähdin ostamaan kauden kasviksia S-marketiin, lähikauppaani, kiertelin vihannesosastolla aikani (lue: kauan) ja taas kerran päädyin kotiin kahden täyden sesonkikassin kanssa. Erityisesti huomioni kaupassa kiinnitti kauniin punaiset punajuuret: ne suorastaan kutsuivat luokseen, ja tiesin heti että tekisin niistä jotain ihanaa ja suloisen väristä. Ja juuri sellainen lopputuloksesta tulikin: näiden suklaisten sadonkorjuukuppikakkujen cashew-punajuurikuorrutuksesta tuli juuri niin herkullinen kuin toivoinkin, punajuuren tuodessa syvää makuaan myös itse kuppikakkuun. Kuppikakut ovat muuten myös juuri täydellisen kosteita – kiitos kesäkurpitsan, jota taikina punajuuren lisäksi kätkee sisäänsä!

Gluten free chocolate beet cupcakes w/ cashew beet frosting

*********************************************************
Sadonkorjuu-kuppikakut (n. 20 kpl.)
3 keskikoista punajuurta (1/4 yhdestä säästetään kuorrutukseen)
n. 1/2 pienehköstä kesäkurpitsasta
3 kananmunaa
0,5 dl mantelijauhoa
1 dl riisijauhoa
1 rkl psylliumia
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
125 g voita (jos maidoton: neitsytkookosöljyä)
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl hunajaa
3 rkl kookossokeria
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

kuorrute:
reilu 1,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna, miel yön yli, min 4h)
2 rkl kookosöljyä
palanen (n. 1/4) keitettyä punajuurta
3 rkl jähmettyä kookoskermaa (tai kookosmaidon jähmettynyttä osaa)
2 rkl hunajaa
ripaus vaniljaa

Aseta uuni lämpeämään kohti 175 astetta. Keitä punajuuret kokonaisina hieman pehmeiksi. Tässä menee hetki, joten voit sillä aikaa sekoittaa keskenään jauhot, psylliumin, kaakaojauheen, kookossokerin ja mausteet, sekä sulattaa voin (kookosöljyn). Riko sitten kananmunat blenderiin ja paloittele mukaan kesäkurpitsa kuorineen. Kun punajuuret ovat aavistuksen pehmeitä, jäähdytä ne kylmän veden alla, kuori ja paloittele. Säästä n. 1/4 yhdestä punajuuresta kuorrutukseen. Laita muut punajuuret blenderiin kananmunien ja kesäkurpitsan seuraksi ja aja tasaiseksi. Lisää sitten sekä voi että kananmuna-punajuuri-kesäkurpitsaseos kuiviin aineisiin. Lisää vielä lopuksi hunaja ja sekoita hyvin. Kaada kuppikakkumuotteihin ja paista n. 15-18 minuutin ajan, kunnes coctailtikkuun ei tartu enää taikinaa.

Kuppikakkujen jäähtyessä valmista kuorrute: lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja pyöritä mahdollisimman tasaiseksi. Tarkista maku, lisää halutessasi makeutta. Laita jääkaappiin odottelemaan kuppikakkujen jäähtymistä. Lopuksi pursota pinkki kuorrute koristamaan syvänsuklaisia kuppikakkuja.
*********************************************************

Gluten free chocolate beet cupcakes w/ cashew beet frosting

Taikinasta tulee runsaasti kuppikakkuja, ja olin tyytyväinen että tein siitä niin ison. Vein näitä siskoni tytöille ja perheelle tuliaisiksi, ja muutaman tarjosin Ullalle yhteisen hoffice-päivämme herkuiksi, loppujen kuppikakkujen kadotessa jääkaapistamme “kuin itsestään”. Ja hyvä, että “katosivat” – ei sinne nimittäin paljon muuta sesonkikasvishoppailuni jäljiltä mahtunutkaan!

Mikä muuten on juuri sinun lempisesonkikasviksesi? Omaanihan ei tämän tekstin perusteella tarvitse paljon arvuutella – punajuuri sai ääneni S-marketin arvonnassa. Palkintoina on tietenkin sadonkorjuuseen liittyviä tuotteita: mehulinko, hyötykasvikuivuri tai joka viikko arvottava sesongin juureskassi.

Onnea arvontaan ja herkullisia sadonkorjuushoppailuja!
xxx
Gluten free chocolate beet cupcakes w/ cashew beet frosting

2 kommenttia Sadonkorjuu-kuppikakut

 1. Pankko
  12.8.2015 at 10:52 (8 vuotta sitten)

  Nam näyttääpä herkulliselta!!!

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.8.2015 at 22:48 (8 vuotta sitten)

   Kiitos, tuosta kuorrutteesta tuli kyllä aika ihanan näköistä 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price