Energiaa aamuun: marjainen hamppu-seesam”jogurtti”

Marjainen hamppu - ja seesam"jogurtti"

Tämä marjainen hampun- ja seesaminsiemenjogurtti on täydellinen valinta aamuihin, jolloin tarvitset paljon energiaa ja ravinteita takaamaan hyvän päivän kiireiden keskellä. Annos oli enemmän kuin tarpeen eilen kun edessä oli pitkä ja kiireinen päivä Flow-festareilla, missä syöminen helposti jää eri lavojen ja shampanjateltan välillä juoksentelun jalkoihin. Ruudun tällä puolen energiapitoiset ja täyttävät aamiaiset ovat olleet tarpeen jo pidemmän aikaakin, mutta siitä lisää hieman myöhemmin!

Etukäteen olin uhonnut testaavani mahdollisimman monta ravintolaa ja keskittyväni niihin tänä vuonna edellisiä vuosia painokkaammin (näistä festareista ei nimittäin ravintolatarjonta enää paljon voi parantua!), mutta lopulta ehdin syömään vain kerran. Ehkäpä syy vähäiseen nälkään oli tässä runsaassa aamiaisessa, huikeassa bänditarjonnassa, ystävieni huippuseurassa tai näiden kaikkien sekoituksessa, mutta tänään aion pitää huolen että tilaa jää myös jälkkärille – saahan festareilta raakakakkujakin!

*************************************************************************
Marjainen hamppu-seesam”jogurtti” (1 iso tai kaksi pienempää annosta)
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä (liotettuna, miel. yön yli, min. 4h)
0,5 dl seesaminsiemeniä (liotettuna, miel. yön yli, min. 4h)
1 dl mustikoita
1 dl valkoherukoita
n. 1,2 dl kookos – tai muuta kasvimaitoa
0,5 tl ceylonin kanelia

päälle:
1/2 banaani
lisää marjoja

Huuhtele liotetut siemenet hyvin ja laita ne blenderiin muiden aineiden kanssa. Lisää kasvimaitoa ensin n. yhden desin verran ja lisää tarvittaessa, saadaksesi hyvän koostumuksen. Koristele banaanilla ja marjoilla.
*************************************************************************

Tämä aamiainen pursuaa ihania makuja, pitkäkestoista energiaa, proteiinia ja ravinteita. Seesaminsiemenet takaavat annoksen kalsiumin, mistä usein ollaan maidotonta ruokavaliota noudattaessa huolissaan (tai sitä ainakin saattaa joutua perustelemaan muille, vaikka itse ei siitä huolta kantaisikaan). Kuoritut hampunsiemenet tuovat annokseen myös kasvikunnan omega3-rasvahappoja, ja marjat tietenkin suuren määrän vitamiineja, flavonoideja ja muita huippujuttuja. Tämän kaiken lisäksi annoksessa on myös paljon vatsaa hellivää kuitua. Siementenkin sulavuudesta on pidetty huoli ensin liottamalla, sitten jauhamalla ne valmiiksi hyvin sulavaan muotoon. Aamiaisen päälliset ja rakenne kuitenkin takaavat myös sen, että pureskeltavaa riittää – näin pidetään huoli, että ruuansulatus lähtee käyntiin jo suusta, mistä kuuluukin (tämä usein unohtuu smoothieta aamukiireissä nieleskellessä, mutta olisi hyvä pitää mielessä).

Maitohappobakteerit tästä jogurtista toki puuttuvat, sillä annosta ei ole hapatettu. Niiden tarpeesta kannattaakin pitää huoli laadukkaan valmisteen ja esimerkiksi tuoreen hapankaalin muodossa, mistä hyvät bakteerit saa helposti ja vaivatta lisättyä osaksi arkeaan.

Täyttäviä, herkullisiä ja värikkäitä aamiaishetkiä!
xxx

Marjainen hamppu - ja seesam"jogurtti"  Marjainen hamppu - ja seesam"jogurtti"

Kuoritut hampunsiemenet on saatu Cocovilta, seesaminsiemenet ja ceylonin kaneli Urtekramilta.

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price