Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Minttusuklaasmoothie

Chocolate mint smoothie

Yksi päivä kävellessäni Hakaniemen hallissa leijaili tuoreen mintun raikas tuoksu luokseni, enkä voinut muuta kuin pysähtyä kojulle ja ostaa ison puskan voimakasta Marokon minttua. Kotimatkan haaveilin suklaisesta minttusmoothiesta ja kotiin päästessäni laitoin välittömästi kuoritut hampunsiemenet likoamaan muutaman tunnin ajaksi – eli juuri niin pitkäksi ajaksi kun maltoin odottaa smoothien valmistusta.

Marokon minttu on niin ihanan voimakas, että pienehkö kourallinen riitti maustamaan smoothien ja puskasta jäi vielä paljon ylikin. Eilen pitkähkön kuvauspäivän päätteeksi tein mintusta ja limestä ihanan raikasta jääteetä ja loput vielä odottavat jääkaapissa – mielessäni on jo yksi resepti, mihin pääsen upottamaan loput siitä! Mutta, palataanpa ensin suklaisen minttusmoothien maailmaan, jonka voin taata olevan ihanan herkullinen, ravitseva ja täyttävä.

Voit tehdä minttukerroksen erikseen ja sekoittaa kerrokset vasta lasissa, kuten tässä. Kerrokset kuitenkin sekoittuvat kauniisti keskenään lähes kokonaan, joten voit myös helpottaa prosessia ja sekoittaa ne jo blenderissä, valmistusvaiheessa, kuinka vaan!

Suklainen minttusmoothie (yhdelle-kahdelle) 
minttuosa:
0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä (liotettuna)
pieni kourallinen (tai kaksi, riippuen vahvuudesta) tuoretta minttua
1 rkl psylliumia
2 kuivattua taatelia
n. 2 dl kookos – tai muuta kasvimaitoa
suklaaosa:
0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä (liotettuina)
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl riisi – tai hamppuproteiinia
1/2 banaani
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
kookos- tai muuta kasvimaitoa, kunnes koostumus on sopivaa
jääpaloja

Sekoita kaikki minttuosan ainekset blenderissä. Siirrä syrjään tekeytymään hetkeksi. Tee suklaaosa: sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada mittu ensin lasin pohjalle ja perään suklaa. Kerrokset sekoittuvat kauniisti keskenään.

Smoothie sisältää paljon hyvää energiaa, raikkaan makeita makuja sekä proteiinia. Mintun sanotaan myös rauhoittavan vatsaa ja ruuansulatusongelmia, joten senkin puolesta tällä juomalla herkuttelu kannattaa. Makunsa puolesta kyse voisi olla jälkiruuastakin, mutta smoothien ollessa todella täyttävä, söisin sen mielummin välipalana, kun mielesi tekee jotain ihanaa, mutta helppoa ja ravitsevaa!
xxx

Chocolate mint smoothie

Kuoritut hampunsiemenet, hamppuproteiini ja raakasuklaa saatu Covovilta, psyllium Risentalta.

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199