Mustaherukka-vispipuuro kvinoasta

Mustaherukka-vispipuuro kvinoasta

Luin hetki sitten Paleokeittiön kehittelemästä kvinoa-punaherukka vispipuurosta ja halusin välittömästi kokeilla reseptiä. Rakastan vispipuuroa myös raakaversiona, mutta välillä (etenkin iltaisin) on ihanaa syödä puuro lämpimänä. Paleokeittiön vispipuuro näytti herkulliselta, pehmeältä ja täyttävältä – mitä se olikin! Marjoista löytyi vain mustaherukoita, joten tein puuron niistä. Lisäsin mukaan vielä hieman kuorittuja hampunsiemeniä, makeutukseen banaania sekä keitin puuron veden ja kookosmaidon sekoitukseen. Lopputulos oli ihana – täyttävä, ruokaisa ja herkullisen marjaisa.

Tykkään käyttää kvinoaa sen maun, ravitsevuuden ja käytännöllisyyden takia – sillä saa helposti ruokaisuutta kasvissalaatteihin, maukkaan lisäkkeen proteiinille ja taipuupa se tosiaan helposti puuroksikin – joko blenderin kautta tai ilman! Kvinoaa on myös kritisoitu sen sisältämien antiravinteiden takia, jonka vuoksi suosittelen aina huuhtelemaan kvinoan huolella – kunnes huuhteluveteen ei enää synny “saippuakuplamaisia” kuplia. Kvinoan pinnalla on siis kitkerän makuista saponiinia, minkä takia sen huuhtelusta ei kannata luistaa – jyvät voi myös liottaa yön yli runsaassa vedessä, ja huuhdella sitten vielä kertaalleen, jos aikaa vaan riittää. Myös kvinoan kysynnän kasvu on aiheuttanut huolta – sen hinnan kohoaminen länsimaissa on ollut hyväksi viljelijöille, mutta samalla vienyt tämän ravitsevan ruokakasvin kauemmas paikallisten lautasilta – esim. Boliviasta 90% sadosta menee vientiin. Meidän onneksemme Suomi kuitenkin kuuluu niihin paikkoihin, missä kvinoan viljely on mahdollista, ja sitä tehdäänkin jo. Toivottavasti tulevaisuudessa yhä enemmän! Voit siis valita käyttöösi myös kotimaisen vaihtoehdon, minkä itse ainakin teen mielelläni elintarvikkeiden kohdalla, kotimaista tuotantoa tukeakseni.

Mutta, palataanpa takaisin asiaan, eli siihen puuroon!

Pehmeä mustaherukka-vispipuuro kvinoasta  (2-3 hengelle)
1 dl kvinoaa
1,5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
n. 200 g mustaherukoita (tuoreita tai sulatettuja)
1,5 banaania (tai 1 iso)
3-4 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
n. 0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
tarjoiluun:
kasvimaitoa
tuoreita marjoja
1/2 banaani

Aloita huuhtelemalla kvinoa huolella. Keitä se veden ja kookosmaidon sekoituksessa, mausta suolalla ja kardemummalla. Kvinoa on kypsää kun se on pehmeää. Anna puuron jäähtyä hetken verran. Lisää sitten mustaherukat, siemenet sekä banaani blenderiin ja tee niistä sosetta. Lusikoi puuro blenderiin soseen seuraksi, sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi. Tarjoile kasvismaidon, tuoreiden marjojen ja banaanin kanssa.

Tykkäsin tästä puurosta paljon – toivottavasti sinäkin. Mielessäni tosin pyörii yhä punaherukkaversio tästä, eli pakko on varmasti kokeilla vielä sitäkin!

xxx

Mustaherukka-vispipuuro kvinoasta

Reseptin kuoritut hampunsiemenet on saatu Cocovilta.

2 kommenttia Mustaherukka-vispipuuro kvinoasta

 1. Riikka
  14.9.2015 at 15:50 (6 vuotta sitten)

  Alkuraskaudesta mustaherukat ällötti ihan vietävästi ja uskalsin ekan kerran sitten heinäkuun kokeilla niitä tänään. Puurosta tuli kivan kuohkeaa ja hyvää, mutta ehkäpä silti kokeilen myös punaista versiota seuraavaksi 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   15.9.2015 at 16:35 (6 vuotta sitten)

   Raskaus tosiaan saa ihme juttuja aikaan! Mutta kiva kuulla että uskalsit testata ja tykkäsit puurosta! 🙂 Itsellänikin on vielä se punainen versio testaamatta, sekin on varmasti ihanaa 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now $2,695 ▸ Buy now or, finance for $2,695
12 payments of $224.58 Details
▸ Start payment plan

geturnet.com

Buy now for: $2,695

Questions? Talk to a domain expert: 1-303-893-0552

geturnet.com is for sale

Buy now: $2,695 ▸ Buy now
or
12 payments of $224.58 ▸ Start Payment Plan

Make 12 monthly payments of $224.58 | Pay 0% interest | Start using the domain today. See details.

30-day money
back guarantee

Quick delivery of
the domain

Safe and secure
shopping

Questions? We can help: 1‑303‑893‑0552

Call us to learn how we can help you get more value from your domain

Turbocharge your Web site. Watch our video to learn how.

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain nameE
A
D
T
M
See more testimonials

FAQs

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Other domains you might like

See more...