Pehmeä parsakaalipesto (maidoton, vegaani)

Broccoli pesto (vegan, dairyfree)

Aina kun keksin tavan lisätä parsakaalinkulutustani helposti, ilahdun. Näin kävi myös tämän peston kohdalla – pienehköön määrään sai helposti uppoamaan kokonaisen parsakaalin ja mikä parasta, levitteestä tuli myös todella hyvää!

Parsakaalin hyvää tekevistä vaikutuksista ei varmaan tarvitse juuri kenellekään paljon puhua, mutta lyhyesti mainittakoon sen terveysvaikutusten ulottuvan laajalle – aina syöpien ennaltaehkäisystä kehon tulehdusten laskemiseen, immuunipuolustuksen buustaamiseen sekä aivojen ja suoliston hyvinvoinnista vierasainevaihduntaa kiihdyttäviin ominaisuuksiin,  näin muutaman mainitakseni. Mikäli kärsit kilpirauhasongelmista, on parsakaali tosin hyvä kypsentää ensin, jolloin sen kilpirauhasta lamaavat ominaisuudet haihtuvat. Mikäli kilpirauhasesi on kunnossa, voit nauttia parsakaalista huoletta myös raakana, kuten tässä pestossa.

Tällä kertaa söin tämän vegaanisen peston riisikakkujen kanssa levitteenä, mutta se sopii luonnollisesti moniin eri ruokiin: lisäkkeeksi, kastikkeeksi, kuorrutteeksi. Pesto valmistuu käden käänteessä, ja oluthiivahiutaleiden(kin) ansiosta sisältää huikean määrän B-ryhmän vitamiineja. Kaikki, mitä tarvitset (raaka-aineiden lisäksi, heh) on blenderi.

Pehmeä parsakaalipesto 
n. 300 g parsakaalia
n. 0,75 dl kuorittuja hampunsiemeniä
½ ruukku tuoretta basilikaa
0,75 dl neitsytoliiviöljyä
1 kynsi valkosipulia
n. 0,5 dl oluthiivahiutaleita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
hieman sitruunan mehua

Laita kaikki ainekset blenderiin (parsakaali paloiteltuna) ja surauta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Valmis!

Ihanaa (ja hyvää tekevää) viikonloppua,
xxx

Broccoli pesto (vegan, dairyfree)

Postauksen kuoritut hampunsiemenet on saatu Cocovilta.

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price