My matcha moment (ihana raakaleivos + alennuskoodi!)

    Yhteistyössä Asennemedia ja Nu3.

My matcha moment (with mini raw cakes)

Matcha, tuo vihreyttään kirkuva jauhe, löysi jälleen tiensä keittiööni – tällä kertaa Nu3 – verkkokaupan yhteistyön merkeissä. En tiedä onko Nu3 teille kaikille vielä tuttu, mutta suosittelen tutustumaan heidän valikoimaansa – sekä verkkokauppaan että heidän omaan Nu3 – brandiinsa. Sain testattavakseni huipputerveellisen matchan lisäksi heidän luomu-neitsytkookosöljynsä (oikein hyvän, neutraalin makuinen tuote!) sekä lucuma – jauheen (myös luomua). Lucumakin teki vaikutuksen – hedelmän makean tuoksun pystyi haistamaan heti purkin avattuaan, ja kierrekorkkinen purkki tuntuu säilyttävän tuotteen ihanat aromit loistavasti. Tämä on muuten yksi haaste pussitetuissa tuotteissa – kaikille tulisi löytää oma purkkinsa ja siirtää jauheet niihin heti avauksen jälkeen. Ainakin allekirjoittaneen keittiössä pussitetut superfoodit ja jauheet tuntuvat aina (!) jäävän auki ja näin ollen tuotteiden aromit saattavat livahtaa karkuun.

Olen käyttänyt matchaa satunnaisesti aikaisemminkin ja olen vakuuttunut sen terveyshyödyistä. Monet vannovat sen nimeen ja oletkin ehkä törmännyt matcha-latteen, bulletbroof-matchaan tai matcha-kakkuihin – tästä kauniin vihreästä antioksidanttipommista on moneksi keittiössä. Matcha on siis hienoksi pulveriksi jauhettua kokonaista teen lehteä (huom. aito on aina Japanista), joka näin ollen sisältää kaikki vihreän teen hyödyt. Kun teetä ei hauduteta ja lehtiä heitetä käytön jälkeen pois, voit olla varma että kaikki ravinteet todellakin jäävät kuppiisi (tai kuppikakkuusi!) ja päätyvät tätä kautta käyttöösi.

Aikaisemmin ruudun tällä puolella ei muuten ole matcha-teetä vispattu aidolla bambu-vispilällä, mikä toikin matcha-teen valmistukseen oman hauskuutensa. Ei sillä nyt ihan perinteistä japanilaista teeseremonia-fiilistä luotu kalliolaiseen kaksioon, mutta ripauksen arvokkuutta se teehetkeeni toi. Vispilällä kun juomaan saa kevyen vaahdon helposti aikaiseksi ja onhan vaahdotettu juoma nyt vaan todella paljon nätimpi – vai mitä sanotte?

My matcha moment (with mini raw cakes)

Matchan (ja vihreän teen) terveyshyödyistä on kirjoitettu paljonkin. Matcha sisältää paljon antioksidantteja (jotka suojaavat kehosi soluja hapetusstressiltä), vähän tuntemattomampaa ECGC-yhdistettä (joka puolestaan suojaa DNA:ta) sekä syvän vihreän sävyn antavaa lehtivihreää. Lehtivihreän kunniaksi voisi listata monia terveysvaikutuksia myös, mutta kaikkien niiden luettelemisen sijaan tyydyn toteamaan, että matcha on todellinen terveysjuoma. Terveyshyödyistä puhuttaessa en kuitenkaan malta olla mainitsematta, että kofeiiniin (kyllä, matchassa on kofeiinia) lisäksi se sisältää L-teaniini-nimistä aminohappoa, joka puolestaan tasapainoittaa ja rauhoittaa. Tämä erittäin mielenkiintoinen sekoitus takaa, että matcha-tee piristää, mutta sopivasti. Matchan sanotaankin sopivan erinomaisesti tukemaan esimerkiksi meditaatiota – kofeiini”tärinöitä” siitä ei näin ollen pitäisi kenellekään seurata. Olen lukenut, että myös Zen-munkit vannoivat matchan nimeen, tukemaan keskittymistä vaativia mietiskelyharjoituksia.

Aikamoinen juoma, siis! Matchan käyttötarkoitus ei kuitenkaan rajoitu juomiseen, vaikka siitä tosiaan ihania juomia saakin vispattua. Halusin jotain makeaa teehetkeeni, ja mieleeni alkoi piirtymään kauniin vihreä matcha-kuorrute. Syvänvihreän ja intensiivisen värinsä ansiosta ainakin Nu3-matcha värjäsi kookoskerman kauniiksi jo pienellä määrällä jauhetta. Kaunis kuorrute kätkee alleen herkullisen minttuiset raakaleivokset, joiden täyte on yksinkertaisesti todella, todella ihanaa.

My matcha moment (with mini raw cakes) My matcha moment (with mini raw cakes)

My matcha moment – raakaleivokset (n. 10 kpl)
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3 dl paloiteltuja kuivattuja taateleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa
Täyte:
2 dl auringonkukansiemeniä
5-6 rkl neitsytkookosöljyä
4 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl lucumajauhetta
5 rkl vaahterasiirappia
0,5 tl suolaa
n. 1/4 tl piparminttu-uutetta
Kuorrute:
1/2 prk kylmässä säilytettyä kookoskermaa / kookosmaidon jähmettynyttä osaa
1/4 – 1/2 tl laadukasta luomu matcha-jauhetta
makeutusta, makusi mukaan: hieman hunajaa (tai siirappia, jos vegaani)

Aloita valmistamalla leivosten pohjat: aja ensin kaurahiutaleet hienoksi, lisää sitten blenderiin muut ainekset. Anna ainesten pyöriä, kunnes taikina alkaa muodostumaan – hieman blenderistä riippuen saatat joutua kaapimaan taikinaa laidoilta/pohjalta, mutta se on sen arvoista, hah. Taikina on valmista kun se on sileähköä ja helposti muovailtavaa. Tee taikinasta palloja, ja painele pallot pienehköihin kuppikakku-muotteihin. Paina peukalolla kuoppa keskelle, ja tee reunat. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Valmista täyte: tee ensin siemenistä jauhoa blenderissä, lisää sitten mukaan muut aineet, tarvittaessa lisää kookosöljyä. Täyte on valmista kun sen maku on ihana ja koostumus sileähkö. Lusikoi täyte taikinan “kuoppiin”, ja siirrä takaisin jääkaappiin.

Valmista kuorrute: lusikoi kovettunut kookoskerma / maito kulhoon, ja lisää muut ainekset. Siirrä tarvittaessa kovettumaan lisää ennen pursotusta. Jos kuorrute on kuitenkin jo tässä vaiheessa helposti pursotettava, ota leivokset jääkaapista ja pursota herkullisen värinen kuorrute niiden päälle. Siirrä takaisin jääkaappiin, ja anna olla siellä hetken verran ennen tarjoilua. Voit tarjoilla leivokset muoteistaan tai papereistaan, mutta yhtä hyvin ilman, kuten kuvissa.

My matcha moment (with mini raw cakes)

Nämä raakaleivokset ja perinteinen bambu-vispilä kruunasivat päiväni ja tekivät matcha-hetkestäni täydellisen. Taisivat ne muuten kruunata myös testihenkilöideni päivän – niin spontaaneja huokauksia leivokset aiheuttivat ympärilleen.

Tämän yhteistyön kunniaksi minulla on muuten myös jotain kivaa teille! Ajalla 23-30.09.2015 Nu3 nimittäin tarjoaa lukijoilleni -15% alennuksen Nu3-sarjan tuotteista. Mikäli tuotteet siis herättivät mielenkiintosi, kannattaa tutustua verkkokaupan valikoimaan tarjouksen voimassaolon aikana.

Koodi, millä alennuksen saat, on wellberries15, ja se on kertakäyttöinen.

Ihania matcha-hetkiä ruudun sillekin puolelle,
xxx

My matcha moment (with mini raw cakes)

2 kommenttia My matcha moment (ihana raakaleivos + alennuskoodi!)

 1. Milla
  23.9.2015 at 11:27 (7 vuotta sitten)

  Miten kauniita leivoksia ja tuo kuorrutteen väri!!

  Vastaa
  • tuuliaj
   29.9.2015 at 17:13 (7 vuotta sitten)

   Kiitos! <3 Kauniita leivoksista tulikin - tuo matchakuorrute viimeisteli ne hienosti. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price