Carob-siemenpatukat (G, M, V, kofeiiniton ja pähkinätön)

Carob raw bars (gluten, dairy, nut, caffeine free) Raskauden myötä olen kiinnittänyt huomiota luonnollisesti myös kofeiinin saantiini. Olen hieman hämmästellyt Suomen korkeampaa “rajoitusta” kofeiinin suhteen, verrattuna monen muun maan suosituksiin, mutta nyt niihinkin on tullut muutos. Suomessa on aikaisemmin ohjeistettu, että kolme kuppia kahvia päivässä olisi ok, mutta uusimmat ravitsemussuositukset rajaavat määrän tiukasti kahteen (lue lisää täältä). Koska kofeiinia saa myös muista lähteistä (mm. suklaasta ja teestä, tai vaikka näistä ihanista matcha-leivoksista), olen pyrkinyt juomaan vain pienen kupin kahvia ja rajoittamaan suklaankin käytön määrää. Parastahan olisi tietenkin olla kokonaan ilman kahvia – olenkin hieman kateellisena kuunnellut monen kertomuksia siitä, kuinka raskaana ei tee oikeastaan mitään “epäterveellistä” mieli – omalla kohdallani kahvinhimo ei todellakaan ole kadonnut minnekään (rakastan hyvää kahvia!) ja on päiviä jolloin hyvä drinkki olisi todella maistunut, hah.

Nämä herkulliset ja helpot carob-patukat korvaavat raakasuklaata niin odottavien, lapsien kuin kofeiinia välttelevienkin ruokavaliossa, sopivat helppoon herkutteluun myös iltaisin ja etenkin niinä päivinä jos kofeiinia on tullut nautittua liikaa. Carob, eli johanneksenleipäpuu, kuuluu palkokasveihin ja se on alunperin lähtöisin Välimeren alueelta. Carob-jauhe on hieman kinuskimainen, ravitseva jauhe, millä on helppo korvata kaakao leivonnassa. Carobissa on mm. kalsiumia, B-ryhmän vitamiineja ja rautaa.

Patukoissa yhdistyy ravinteikkaat siemenet (voit käyttää ohjeessa mainittuja siemeniä tai valita ne oman makusi mukaan), taatelien ja vaahterasiirapin makeus. Carob ja banaani tekevät päällisestä kinuskimaisen, hieman banaanitoffeen makuisen. Kyseessä on ehdottomasti herkku, eikä mikään varsinainen “terveysruoka”, mutta kuten Wellberriesin tapaan kuuluu; herkutellessasi saat myös ravinteita, kuitua ja muita hyviä juttuja!

Carob raw bars (gluten, dairy, nut, caffeine free)

Carob-siemenpalat 
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,25 dl seesaminsiemeniä
0,25 dl kurpitsansiemeniä
6 taatelia
0,5 dl carob-jauhetta
0,25 dl vaahterasiirappia
suolaa

kuorrute:
0,2 dl vaahterasiirappia
3 rkl kookosöljyä (kukkurallisia lusikallisia)
n. 1 dl carobjauhetta
1 kypsä banaani
suolaa

koristeluun: kookoslastuja

Laita ensin siemenet blenderiin, ja tee niistä karkeaa jauhetta. Lisää mukaan paloitellut taatelit sekä muut aineet. Aja tasaiseksi. Levitä taikina pieneen leivinpaperoituun astiaan, mihin voit pohjan helposti taputella tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin. Valmista sitten kuorrute: lisää ensin kaikki muut aineet blenderiin, pl. carob. Tee tasaista. Lisää sitten vähitellen carobjauhetta sekaan, kunnes kuorrute on sopivaa levitettäväksi. Tarkista sitten myös maku. Kun kuorrute on ihanaa, lusikoi ja levitä se pohjan päälle. Siirrä sitten jääkaappiin, vähintään muutamaksi tunniksi. Kuorrutteen tulee jäädä hieman pehmeäksi mutta helposti leikattavaksi ja käsiteltäväksi. Patukat kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kofeiinittomia (ja ravitsevia) herkutteluhetkiä,
xxx

Carob raw bars (gluten, dairy, nut, caffeine free)

Postauksen carob-jauhe on saatu Cocovilta.

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price