Minikakku-kaunottaret (gluteeniton, maidoton, myös vegaaneille!)

Mini cakes w/ coconut cream & berry filling (gluten, dairy, egg and nut free) Mini cakes w/ coconut cream & berry filling (gluten, dairy, egg and nut free)

Näiden kakkujen lähtökohta tänään oli aika epätavallinen: en ajatellut tekeväni kakkuja, mutta halusin päästä eroon muutamasta hyvin kypsästä banaanista (sekä niiden ympärillä pyörivistä banaanikärpäsistä), ja kuvauksista ylijäänyt mustikkarasia muistutteli myös olemassaolostaan jääkaapin puolella. Vietän viikonlopun pitkästä aikaa opintojen parissa (syventyen maha – ja suolikanavan häiriöiden hoitoon, supermielenkiintoista!), joten näistä oli päästävä eroon ennen viikonlopun alkua – banaanikärpästen juhlat olisivat varmasti ryöstäyneet käsistä viimeistään huomisen aikana.

Tarkoituksenani oli testata vegaanista suklaapannukakkua, mutta ottaessani pohjan pois uunista huomasinkin sen sopivan paremmin kakkupohjaksi. Sillä tein pohjan isoon pyöreään vuokaan, jäi vaihtoehdoksi tehdä minikakkuja, ja hyvä näin – syntyi kakkukaunottaria.

Nämä kakut ovat helppoja, tietenkin gluteenittomia, mutta myös maidottomia, munattomia, hunajattomia, pähkinättömiä ja mitähän vielä.. Ihanan raikkaan makuisia ja toki myös supernättejä. Ja sopivat siis vegaaneille myös!

Mini cakes w/ coconut cream & berry filling (gluten, dairy, egg and nut free)


Minikakku-kaunottaret
Kakkupohjat:
2,5 dl tattarijauhoa (tai muuta glut. jauhoa – ei kuitenkaan kookos)
1 rkl psylliumia
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl ceylonin kanelia
4 rkl vaahterasiirappia
3 dl kookosmaitoa
2 kypsää banaania
n. 1 dl vettä

Täyte:
n. 250 ml jähmetettyä kookoskermaa (tai kookosmaidon jähmettynyttä osaa – ehkä n. 2 purkkia? Käytin itse Blue Dragonin kermaa)
n. 4 rkl marjajauheita (käytin mustikkaa & karpaloa)
n. 5-6 rkl kookossokeria (oman makusi mukaan)

Päälle:
marjoja, kookossokeria

Aseta uuni lämpeämään kohti 175 astetta. Sekoita ensin kuivat aineet yhteen, ja sekoita märät blenderissä hyvin keskenään, anna pyöriä hetken verran. Kaada märät kuivien päälle ja sekoita huolella. Leivinpaperoi pieni pelti tai muu astia, ja kaada taikina siihen. Paista n. 15-20 minuutin ajan, hieman riippuen taikinan paksuudesta (ohuempikaan taikina ei haittaa, sillä voit tehdä vaikka kolmekerroksisiakin kakkuja). Huom. anna jäähtyä ennen kakun leikkausta sekä täytteen levitystä!

Ota kookoskerma / maito jääkaapista ja kaavi sen jähmettynyt osa käyttöön (huomiothan, että tarvitset enemmän täytettä, jos teet enemmän kerroksia). Lisää marjajauhe sekä kookossokeri mukaan ja sekoita hyvin. Tarkista maku – täyte saa olla aika makeaa, sillä pohja ei itsessään ole niin kovin makea.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa siitä veitsellä neliönmuotoisia paloja tai kapealla lasilla (tai vaikka piparimuoteilla) ympyröitä. Taikinan paksuudesta sekä leikkaustavastasi riippuen kakkuja tulee 3-6 kappaletta. Lusikoi täytettä pohjien väliin ja päälle, koristele marjoilla sekä kookossokerilla – makusi mukaan!


Näin ovat kakkukaunottaret valmiita hurmaamaan melkein kenet vaan.
Ihanaa viikonloppua,
xxx

Mini cakes w/ coconut cream & berry filling (gluten, dairy, egg and nut free)

Postauksen psyllium sekä kookossokeri on saatu Cocovilta, marjajauheet Berryfectiltä.

2 kommenttia Minikakku-kaunottaret (gluteeniton, maidoton, myös vegaaneille!)

  • tuuliaj
   3.10.2015 at 09:03 (7 vuotta sitten)

   Kiitos! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price