Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Wellberries Veggie Up (sis. alennuskoodi!) + muskottinen kukkakaaligratiini

Screen Shot 2015-10-05 at 17.37.10

Lihaton lokakuu, meatless Monday, kasvisruokapäivät, vegaanihaaste – kiinnostus kasvisruokailua kohtaan kasvaa jatkuvasti, mikä on hienoa, kunhan ravinnon monipuolisuuteen kiinnitetään tarpeeksi huomiota. Olin itsekin nuoruudessani kasvissyöjä, seitsemän vuoden ajan. Seitsemän pitkää vuotta elin käytännössä pussinuudeleilla ja kasvispastoilla (unohtamatta ranskalaisia ollessani töissä Englannissa!) ja luonnollisesti, voin huonosti. Äitini kantoi minulle kasvisruokakirjoja (joista en ollut kovin kiinnostunut) sekä koitti sunnuntailounaille kokata innostavaa kasvisruokaa minulle (salaa himoitsin aina muiden pihvejä). Hänen ponnisteluistaan huolimatta ruokavalioni oli yksipuolinen – älkää missään nimessä tehkö perässä, hah. Nykyään ruokavalioni on sekasyöjän ruokavalio (sekä gluteeniton ja pääosin lehmänmaidoton), mutta syön usein kasvispainotteisesti ja suosin lihavalinnoissani laatua: niitty- sekä luomulihaa.

Wellberries ateriasuunnitelmat on suunniteltu sekasyöjille, mutta sisältävät myös kasvisruokapäiviä, joka viikko. Kuten eilisen ateriasuunnitelman viikkomenun postauksessani mainitsinkin, olen saanut kyselyjä sekä toiveita koskien kasvissyöjälle sopivaa ateriasuunnitelmaa. Sillä sekasyöjien ateriasuunnitelmat vievät aika lailla aikaani, en ole uskaltanut sellaista vielä tähän hätään luvata. Halusin kuitenkin tarjota jotain myös teille kasvissyöjille (joita blogini lukijoissa onkin paljon!) –  näin syntyi Wellberries Veggie Up!

Veggie Up on kooste ateriasuunnitelmissa esiintyneistä kasvisruokaresepteistä, sisältäen yhteensä 30 herkullista reseptiä. Resepteissä esiintyy maukkaita ja ravitsevia raakapastoja, ihania ja täyttäviä keittoja, juures – ja linssiruokia, hunajaista munakoisoa, runsaan ruokaisia salaatteja sekä erilaisia kasvislettuja. Osa resepteistä sisältää vuohenjuustoa, mutta aina myös ohjeet miten korvata juusto resepteissä – reseptiikka sopii mainiosti myös maidotonta ruokavaliota noudattaville. Wellberries Välipalat – liite kuuluu hintaan, tarjoten uusia ajatuksia myös muille aterioille ja jälkiruuiksi.

Terveellinen ruokavalio on valintojen summa. Veggie Up – reseptiikka johdattaa sinut kohti kasvispainotteisempaa ruokavaliota. Ota reseptiikka osaksi arkeasi – inspiraatioksi, avuksi, “lihattoman lokakuun” tueksi tai kasviruokapäivien iloksi! E-reseptiikan hintaan (11,90 €) sisältyy myös herkullinen Wellberries Välipalat – liite (arvo 4,50 €).

Tarjous! Lihattoman lokakuun kunniaksi nyt Veggie Up-kasvisreseptiikan erikoishintaan, 9,90€ (sisältäen myös välipalaliitteen)! Alennuksen saat käyttämällä koodia LIHATON, ja se on voimassa lokakuun loppuun.

Kuten otsikossakin mainittiin, haluan jakaa yhden Veggie Up-reseptiikasta teidän kaikkien kanssa – ihastuin niin tähän kukkakaaligratiiniin, mikä kätkee sisälleen palsternakkaa ja maistuu ihanasti muskotilta ja kuminalta. Toivottavasti tekin pidätte siitä! <3

Ihana kukkakaaligratiini


Kukkakaaligratiini
n. 700 g kukkakaalia
n. 200 g palsternakkaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa tai n. 1,5 dl oluthiivahiutaleita
4 kananmunaa
0,5 dl vettä
suolaa, mustapippuria
0,5 tl jauhettua muskottia
1 tl kuminan siemeniä
1 sitruunan mehu
neitsytkookosöljyä rasvaamiseen
päälle: basilikaa, kuorittuja hampunsiemeniä

Aseta uuni lämpeämään kohti 200 astetta. Sekoita keskeneään munat, vesi ja mausteet. Pilko kukkakaali sekä kuorittu palsternakka. Rasvaa vuoka ja asettele kukkakaali sekä palsternakka pohjalle. Pilko vuohenjuusto niiden päälle ja kaada sitten kananmunaseos mahdollisimman tasaisesti vuokaan (huom. mikäli maidoton, korvaa vuohenjuusto oluthiivahiutaleilla. Sekoita hiutaleet suoraan kananmunaseokseen. Lisää tällöin mukaan myös enemmän suolaa.) Purista lopuksi sitruunan mehu gratiinin päälle ja anna paistua kypsäksi n. 20 minuutin ajan tai kunnes gratiini on saanut väriä ja juusto sulanut. Hienonna päälle basilikaa ja ripottele kuorittuja hampunsiemeniä. Tarjoile esimerkiksi tuoreen hapankaalin kanssa.

Ihana kukkakaaligratiini

Syödään ja voidaan hyvin,
xxx

5 kommenttia Wellberries Veggie Up (sis. alennuskoodi!) + muskottinen kukkakaaligratiini

 1. Aino Salminen
  10.10.2015 at 14:56 (3 vuotta sitten)

  Hei, ihastuin tähän kukkakaaligratiiniin heti reseptin luettuani. Valmistin gratiinin tänä aamuna lounasta varten. Maku oli hyvä, mutta jostain ihmeen syystä munasekoituksesta oli muodostunut uunivuoan pohjalle muutaman millin paksuinen “omeletti” ! No, sitä siinä syödessä naureskeltiin, ei se tahtia haitannut. Jäin kuitenkin pohtimaan, miten näin pääsi käymään. Osaatko vinkata, mikä voisi olla syynä? Oliko vuoka kenties liian iso? Uunin lämpötila oli ohjeen mukainen ja käytin klassista ylä-ja alalämmön yhdistelmää. Olisiko kiertoilman käyttö parempi?

  Vastaa
  • tuuliaj
   12.10.2015 at 15:32 (3 vuotta sitten)

   Hei, ja kiva että tykkäsit reseptistä – mini-omeletista huolimatta! 😀 Muna toki hieman valuu pohjalle (normaalissa gratiinissahan ei ole kananmunaa, tässä on, tuomassa ruokaisuutta ja proteiinia yhdessä kuorittujen hampunsiementen kanssa), veikkaan että kyse on enemmänkin vuuan mallista sekä ehkä kukkakaalien koosta? Itselläni vuohenjuusto sekä kananmunat sekoittuivat toisiinsa sekä kukkakaaleihin, niin ettei erillistä “omelettia” pohjalle syntynyt. Käytin myös perinteistä ylä – ja alalämpöä, joten en usko että sekään on vaikuttanut asiaan. Ehkä voit kokeilla sekoittaa juuston ja munat yhteen valmiiksi, ehkäpä se auttaisi? 🙂

   Vastaa
 2. NEA S
  26.10.2015 at 20:58 (3 vuotta sitten)

  Hei!
  Tilasin äsken tuon Veggie up -koosteen jota ehdin jo senverran selailla, että kaikki reseptit vaikuttavat herkullisilta! En kuitenkaan löydä ollenkaan, mistä voisin myös tuon välipalaliitteen ladata, olisiko minun pitänyt huomata tämä ennen maksamista tilausvaiheessa?

  Vastaa
  • tuuliaj
   26.10.2015 at 21:04 (3 vuotta sitten)

   Hei Nea,
   Ja kiitos tilauksestasi, kiva kuulla että vaikuttaa herkulliselta! 🙂 Saithan tilauksestasi kuitin – linkki on siinä mukana? Jos jostain syystä et, laitathan viestiä tuulia@wellberries.com, niin saat sen erikseen meilillä.

   Vastaa
   • Nea S
    29.10.2015 at 13:41 (3 vuotta sitten)

    Sain kyllä kuitin normaalisti, mutta siinä on linkki ainoastaan tuohon veggie up -liitteeseen, eikä toista linkkiä ollenkaan.

    Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199