Minttusuklaakakkua & uusia juttuja!

Chocolate mint cake (gluten, dairy and nut free)

Alunperin tein tämän ihanan minttuisen suklaakakun siskontyttäreni 2-vuotissyntymäpäiville. Ennen juhlia kyselin häneltä lahjatoiveita, ja hän vastasi välittömästi toivovansa lahjaksi kakkua, vihreää sellaista. Tämä pieni tyttö, jos kuka, arvostaa hyviä (ja kaikenlaisia) kakkuja, joten tein tämän hänen juhliinsa virallisen (kokovihreän) synttärikakun lisäksi. Tämän raakasuklaisen “semiraakakakun” koristeet on värjätty luonnollisesti chlorellalla – kokovihreää levällä värjättyä kakkua en sentään ryhtynyt tekemään, olisin saattanut saada syödä sen ihan itsekseni, hah. Kuorrutteessa chlorella ei kuitenkaan maistu läpi, levää tarvitaan vain vähän hennon kauniin vihreän värin aikaansaamiseksi.

Kakun ohjeen julkaisu on hieman viivästynyt, joten julkaisen sen tänään, uusien juttujen kunniaksi. En ehtinyt tekemään uutta kakkua, eli juhlistetaan päivää tällä hieman vanhemmalla reseptillä, heh! Wellberries-ateriasuunnitelmat ovat nimittäin tänään muuttaneet vihdoin omaan kotiin, kymmenen kuukauden, satojen reseptien ja tyytyväisten asiakkaiden, jälkeen. Palvelu on saanut myös uuden nimen, ja löytyy nykyään wellmeals.fi – sivun takaa! Olen supertyytyväinen sivujen ulkonäköön, missä tulen jatkossa myös viikkojen menut julkaisemaan – toivottavasti tekin pidätte uusista sivuista! Myös palautteet löytyvät nyt helpommin, samoin kuin myös itse palvelu ja sen hyödyt avautuvat entistä paremmin! Palvelun käyttäjille tämä muutos ei tule näkymään oikeastaan millään tavalla, sillä halusin jättää palvelun toimivat osat sellaiseksi kuin ne nyt ovat.

Chocolate mint cake (gluten, dairy and nut free)

Jos helpompi ja herkullisempi arki houkuttaa, tervetuloa tutustumaan sivuihin paremmin! Siirrytäänpä kuitenkin nyt itse reseptiin, eli minttusuklaisen kakun maailmaan.. Joka on myös itse asiassa helpohko sekä taatusti herkullinen!

Kakku hyydytetään liivatteella, joten se ei sovi vegaaneille, mutta pähkinäallergikoille kyllä. Vegaaneja suosittelen tsekkaamaan tämän minttusuklaakakun, joka on myös i h a n a a.


Ihana minttusuklaakakku 
pohja:
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 dl kuivattuja taateleita
ripaus suolaa
neitsytkookosöljyä vuoan rasvaamiseen

täyte:
5 dl kookosmaitoa
n. 120 g kaakaomassaa
n. 1 dl kookossokeria
2 rkl maapähkinävoita (sileää)
n. 1/2 tl piparminttu-uutetta
ripaus suolaa
n. 0,5-0,75 dl vettä
2 rkl liivatejauhetta

kuorrute:
kookosmannaa (kookosvoita)
kookosmaitoa
hunajaa
chlorellaa

Aloita valmistamalla pohja: laita paloitellut taatelit sekä kaurahiutaleet blenderiin ja lisää mukaan ripaus suolaa. Anna pyöriä, kunnes taikina alkaa muodostumaan. Leivinpaperoi pienehkö irtopohjavuoka, ja rasvaa vuoka. Levitä taikina vuokaan, tee taikinasta myös pienet reunat ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista sitten täyte: kaada kookosmaito kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Lisää mukaan kaakaomassa ja anna sen sulaa hiljalleen. Lisää sitten mukaan kookossokeri, ripaus suolaa, minttu-uute sekä maapähkinävoi, sekoita hyvin. Ota pois lämmöltä ja tarkista maku – lisää makeutta tarvittaessa. Sekoita liivatejauhe n. 0,5 dl:n kylmää vettä pienen kattilan pohjalla ja sekoita kunnes on tasaista (jos tarvetta, nosta veden määrää hieman, niin että neste on juoksevaa). Kiehauta neste kunnes liivatejauhe on varmasti sulanut ja neste on sileää, ja lopuksi sekoita liivate täytteeseen huolellisesti. Kaada täyte kakkupohjan päälle, siirrä jääkaappiin jähmettymään, mielellään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kuorrute: sekoita n. 1 dl kookosvoita pieneen määrään kookosmaitoa (niin että koostumus on pursotettavaa), mausta se hunajalla ja värjää pienellä määrällä chlorellaa. Pursota kakun päälle haluamasi tavalla.

Chocolate mint cake (gluten, dairy and nut free)

Näin on ihana “semiraakakakku” valmis! Kakku on syvän suklaisen minttuinen, ja ehkä yksi suosikeistani – olen tehnyt sitä jo muutamiin juhliin ennen siskontyttöni syntymäpäiviäkin, ja tänään oli hyvä päivä julkaista ohje.

Uusia tuulia ja maukkaita kakkuja ruudun sillekin puolelle,
xxx

1 kommentti Minttusuklaakakkua & uusia juttuja!

  1. Maiju
    4.10.2018 at 17:44 (4 vuotta sitten)

    Kuulostaa ihanalta! Kai tätäkin voisi pakastaa…?

    Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price