Pikalounas yhdelle

Salad bowl with quinoa

Pikkutyyppimme syntymä lähenee (ja jännitys tiivistyy), minkä vuoksi olen hiki hatussa työskennellyt tulevien kuukausien ateriasuunnittelmien reseptiikan parissa, oikeastaan koko syksyn ajan. Olen suunnittelut reseptiikkaa, testaillut, tehnyt ruokia ja kuvannut annoksia toinen toisensa perään. Lasketun ajan lähestyessä on kaikki ollut jo hetken valmista (ja palvelu jatkuu täysin normaalisti), mutta on tarkoittanut myös sitä ettei jääkaapissani enää ole valmiita aterioita tai raaka-aineita, eikä edes suunnitelmaa niiden valmistamiseen. Yli vuoden käytyäni kerran viikossa kaupassa, huomaan nyt lipsuvani tästä ja juoksevani kaupassa lähes päivittäin (tai soittelevani miehelleni “voitko käydä ostamassa sitä ja tätä ja tuota ja ehkä vähän sitäkin”). Haahuilen hyllyjen välissä ärsyyntyneenä ja mietin mitä söisimmekään, ostan raaka-aineita varmuuden vuoksi, käymme enemmän ulkona syömässä ja teemme vain kaikista helpoimpia (ja kyllä –  itseään toistavia) ruokaratkaisuja. Nyt kun asiaa mietin, huomaan että olen syönyt esimerkiksi vaaleaa kalaa viimeksi varmaan pari viikkoa sitten – pitääpä skarpata! Samalla olen yhä vakuuttuneempi kuinka tarpeellinen palvelu Wellmeals onkaan – näköjään myös meidän perheessämme!

Sitten on näitä päiviä, kun en vaan jaksa lähteä kauppaan, eli lounas on loihdittava juuri niistä aineksista mitä jääkaapissa on. Tämä ei välttämättä onnistu jos ruokailijoita on monia, mutta yhdelle tai kahdelle väitän että lähes joka kodista löytyy lounaan ainekset – jos siis edes joskus käy kaupassa, ostaa kasviksia (tämä on tässä pikalounaassa tärkein seikka) ja tekee arjessaan ruokaa.

Näissä tilanteissa ratkaisuni on kasvissalaattikulho, mihin on helppo piilottaa oikeastaan “mitä vain”. Pohjaksi sopii lehtikaali, babypinaatti, erilaiset salaatit tai muut kaalit, kvinoan (tai vaikka hirssi – ja tattarisuurimoiden) tuodessa ruokaisuutta salaattiin. Loput täytteet syntyvätkin sitten niistä aineksista mitä teillä on. Kaikki juurekset ja muut kasvikset sopivat salaattiin hyvin, ja lämmin ateria salaatista syntyy kun kuullottaa raaka-aineet pikaisesti pannulla. Näiden mainittujen raaka-aineiden lisäksi meillä on oikeastaan aina erilaisia öljyjä, oluthiivahiutaleita, siemeniä ja useimmiten myös pieniä kapriksia, artisokkaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja (millä salaattiin saa suolaisuutta). Tällä kertaa salaattiin päätyi lisäksi jääkaapista löytynyt porkkana sekä edelliseltä illalta käyttämättä jääneitä ruusukaaleja – ja ihana lounas olikin pian edessäni.

Salad bowl with quinoa

Pikainen kasviskulho yhdelle
Muutama lehti lehtikaalia
n. 0,5 dl kvinoaa
1 porkkana
kourallinen ruusukaaleja
1-2 rkl pieniä kapriksia
oluthiivahiutaleita
seesamöljyä
neitsytkookosöljyä paistamiseen
kuorittuja hampunsiemeniä
kurpitsansiemeniä
suolaa, mustapippuria

Valmista ensin kivnoa: huuhtele huolella, keitä suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele / kuori muut ainesosat. Revi lehtikaali pieneksi ja irti rangoistaan, aseta kulhoon ja kaada öljyä päälle. Hiero kaalinpalasia kunnes ne hieman pehmenevät. Puolita ruusukaalit ja viipaloi porkkana, ja paista kevyesti pannulla, niin että palaset saavat hieman väriä, mutta jäävät vielä rapeiksi. Lisää lehtikaalin päälle, ja ripottele mukaan reippaasti oluthiivahiutaleita. Kun kvinoa on valmista, sekoita sen sekaan hieman öljyä sekä kaprikset. Anna jäähtyä hetki. Lisää kasviskulhoon mukaan siemenet (esim. kouralliset kumpaakin), ja mausta salaatti kevyesti suolalla ja pippurilla. Lopuksi lisää mukaan kvinoa-kaprisseos. Lorauta vielä halutessasi mukaan hieman öljyä, koristele jollakin yrtillä, jos sinulla sellaista on.
Valmis!

Salad bowl with quinoa

Helppoja (ja hyvää tekeviä) pikalounaita myös sinne ruudun toiselle puolelle,
xxx

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price