Pikalounas yhdelle

Salad bowl with quinoa

Pikkutyyppimme syntymä lähenee (ja jännitys tiivistyy), minkä vuoksi olen hiki hatussa työskennellyt tulevien kuukausien ateriasuunnittelmien reseptiikan parissa, oikeastaan koko syksyn ajan. Olen suunnittelut reseptiikkaa, testaillut, tehnyt ruokia ja kuvannut annoksia toinen toisensa perään. Lasketun ajan lähestyessä on kaikki ollut jo hetken valmista (ja palvelu jatkuu täysin normaalisti), mutta on tarkoittanut myös sitä ettei jääkaapissani enää ole valmiita aterioita tai raaka-aineita, eikä edes suunnitelmaa niiden valmistamiseen. Yli vuoden käytyäni kerran viikossa kaupassa, huomaan nyt lipsuvani tästä ja juoksevani kaupassa lähes päivittäin (tai soittelevani miehelleni “voitko käydä ostamassa sitä ja tätä ja tuota ja ehkä vähän sitäkin”). Haahuilen hyllyjen välissä ärsyyntyneenä ja mietin mitä söisimmekään, ostan raaka-aineita varmuuden vuoksi, käymme enemmän ulkona syömässä ja teemme vain kaikista helpoimpia (ja kyllä –  itseään toistavia) ruokaratkaisuja. Nyt kun asiaa mietin, huomaan että olen syönyt esimerkiksi vaaleaa kalaa viimeksi varmaan pari viikkoa sitten – pitääpä skarpata! Samalla olen yhä vakuuttuneempi kuinka tarpeellinen palvelu Wellmeals onkaan – näköjään myös meidän perheessämme!

Sitten on näitä päiviä, kun en vaan jaksa lähteä kauppaan, eli lounas on loihdittava juuri niistä aineksista mitä jääkaapissa on. Tämä ei välttämättä onnistu jos ruokailijoita on monia, mutta yhdelle tai kahdelle väitän että lähes joka kodista löytyy lounaan ainekset – jos siis edes joskus käy kaupassa, ostaa kasviksia (tämä on tässä pikalounaassa tärkein seikka) ja tekee arjessaan ruokaa.

Näissä tilanteissa ratkaisuni on kasvissalaattikulho, mihin on helppo piilottaa oikeastaan “mitä vain”. Pohjaksi sopii lehtikaali, babypinaatti, erilaiset salaatit tai muut kaalit, kvinoan (tai vaikka hirssi – ja tattarisuurimoiden) tuodessa ruokaisuutta salaattiin. Loput täytteet syntyvätkin sitten niistä aineksista mitä teillä on. Kaikki juurekset ja muut kasvikset sopivat salaattiin hyvin, ja lämmin ateria salaatista syntyy kun kuullottaa raaka-aineet pikaisesti pannulla. Näiden mainittujen raaka-aineiden lisäksi meillä on oikeastaan aina erilaisia öljyjä, oluthiivahiutaleita, siemeniä ja useimmiten myös pieniä kapriksia, artisokkaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja (millä salaattiin saa suolaisuutta). Tällä kertaa salaattiin päätyi lisäksi jääkaapista löytynyt porkkana sekä edelliseltä illalta käyttämättä jääneitä ruusukaaleja – ja ihana lounas olikin pian edessäni.

Salad bowl with quinoa

Pikainen kasviskulho yhdelle
Muutama lehti lehtikaalia
n. 0,5 dl kvinoaa
1 porkkana
kourallinen ruusukaaleja
1-2 rkl pieniä kapriksia
oluthiivahiutaleita
seesamöljyä
neitsytkookosöljyä paistamiseen
kuorittuja hampunsiemeniä
kurpitsansiemeniä
suolaa, mustapippuria

Valmista ensin kivnoa: huuhtele huolella, keitä suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele / kuori muut ainesosat. Revi lehtikaali pieneksi ja irti rangoistaan, aseta kulhoon ja kaada öljyä päälle. Hiero kaalinpalasia kunnes ne hieman pehmenevät. Puolita ruusukaalit ja viipaloi porkkana, ja paista kevyesti pannulla, niin että palaset saavat hieman väriä, mutta jäävät vielä rapeiksi. Lisää lehtikaalin päälle, ja ripottele mukaan reippaasti oluthiivahiutaleita. Kun kvinoa on valmista, sekoita sen sekaan hieman öljyä sekä kaprikset. Anna jäähtyä hetki. Lisää kasviskulhoon mukaan siemenet (esim. kouralliset kumpaakin), ja mausta salaatti kevyesti suolalla ja pippurilla. Lopuksi lisää mukaan kvinoa-kaprisseos. Lorauta vielä halutessasi mukaan hieman öljyä, koristele jollakin yrtillä, jos sinulla sellaista on.
Valmis!

Salad bowl with quinoa

Helppoja (ja hyvää tekeviä) pikalounaita myös sinne ruudun toiselle puolelle,
xxx

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan