Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Basilika-pannukakut ja ananas-minttuhillo; urban gardening ja yrttiöverit

Yhteistyössä Asennemedia ja Fiskars.

Pancakes with basil (gluten and dairy free) #urbangardening #fiskars

Viime viikonloppuna kokoonnuimme pitkästä aikaa Asennebrunssille herkuttelemaan, kuten saatoitte Instasta huomatakin. Toteutimme ihanan kaimani Tuulian kanssa brunssin tarjoilut, Ullan, Nooran ja Juulian liittyessä seuraamme herkuttelemaan. Syksy saattaa olla ohi, mutta yrttien aika ei todellakaan – siitä piti Fiskarsin yrittitarha brunssillamme huolen. Kitchen Garden Premium-tarhassa on yrttejä suojaava kupu sekä päivänvaloa jäljittelevä lamppu, joka pidentää yrttien ikää, ja näin myös yrttien ja salaattien sesonkia täällä pimeässä pohjoisessa. Valon tosin pidimme nyt pois päältä, sillä kannoimme yrttitarhan pöydän päähän ja tarjoilimme yrtit suoraan itse Kitchen Gardenista. Tämä sopikin syksyiseen kattaukseemme erinomaisesti!

Rakastan yrttejä yli kaiken, ja käytän niitä päivittäin. Uskon vakaasti niiden terveyshyötyihin, esimerkiksi korianterin puhdistavaan vaikutukseen, mutta käytän niitä toki myös ihan maun puolesta. Meillä on tuoreita yrttejä aina pöydällä, ja revin niitä ruuanlaitossa mukaan oikeastaan vähän kaikkeen: smoothieen, munakkaisiin, keittoihin, salaatteihin, lihapulliin, sämpylöihin ja makeaankin leivontaan. Fiskarsin yhteistyön kautta sain nyt keittiööni myös yrttisakset, millä yrtit saa huomattavasti repimistä kauniimmin napsittua mukaan keitoksiin.

Lovely brunch with lovely ladies! #urbangardening #fiskars

Brunssillammekaan yrttejä ei säästelty, ja pääsipä niitä sujahtamaan myös pannukakkutaikinaan. Basilika värjää kauniin hennosti pannukakut ja tuo niihin yrttisen vivahteen. Hennon vihreät, kardemummallakin maustetut pannukakkuset tarjoilin ananas-minttuhillon sekä kookoskermavaahdon kanssa. Toinen Tuulia loihti eteemme ihanan, raikkaita makuja pursuavan vuohenjuusto-viikunasalaatin sekä energisoivat viherjuomat. Ohjeet näihin herkkuihin voit tsekata täältä. Tarjolla oli myös avokadotoasteja kananmunalla, vegaaniskumppaa sekä tietenkin iloisen kuplivaa seuraa. Ihan paras alku viikonlopulle!

Pancakes with basil (gluten and dairy free)


Basilika-pannukakut 
4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 kypsä banaani
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2,5 dl kookosmaitoa
3 kananmunaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
0,5 tl kardemummaa
1 rkl psylliumia
1/2 ruukkua basilikaa
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
neitsytkookosöljyä paistamiseen

Lisää banaani, kananmunat, kookosmaito ja basilika blenderiin ja sekoita tasaista. Lisää muut ainekset sekaan ja anna turvota hetken verran. Voit kaataa taikinan suoraan blenderistä pannulle pieniksi pannukakuiksi. Paista kookosöljyssä herkullisiksi.

Ananas-minttuhillo 
reilu pala tuoretta ananasta
n. 4 rkl chiaa
1/2 ruukkua vahvaa minttua
kookossokeria maun mukaan

Hillo kannattaa valmistaa vähintään muutamia tunteja ennen tarjoilua, itse tein sen jo edellisenä iltana. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaista. Tarkista maku ja makeusaste, ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Kookoskermavaahto
1 prk kookoskermaa tai 1 tlk kookosmaitoa jähmetettynä
hunajaa
aitoa vaniljaa

Ota jähmettynyt kookoskermapurkki tai kookosmaitotölkki kylmästä ja valuta erottunut neste pois. Vatkaa kevyesti (vaikka ihan käsinkin) jähmettynyt kerma/maito kevyeksi vaahdoksi ja mausta.


 

Pancakes with basil (gluten and dairy free)

Kahvi juotiin kookoskermavaahdon ja kinuskisen lucuma-kastikkeen maustamana, nätisti pilleillä tietenkin. Tuulia loihti pöytään tunnelmaa yrttien lisäksi hakemalla syksyisiä lehtiä osaksi kattausta, ja kaikki saivat maustaa ruokansa vielä itse haluamillaan yrteillä.

Brunching - goat cheese salad Avocado toast and goat cheese salad

Tunnelma oli iloisen kevyt, ruoka ja seura ihan parasta – näitä lisää, kiitos! <3 Brunssin loputtua olin sopivan täynnä ihanista herkuista mutta samalla oloni oli ihanan energinen – kiitos kaikkien yrttien ja hyvää tekevien brunssiherkkujen.

Yrttisiä brunssihetkiä ja syksyisen kauniita kattauksia ruudun sillekin puolelle!
xxx

Drink your greens! #urbangardening #fiskars

Kuvissa näkyvät omenaleikkuri, kananmunanleikkuri, yrttisakset, pressopannu, paistinpannu ja leikkuulauta ovat Fiskarsin Fuctional Form – sarjan tuotteita. 

4 kommenttia Basilika-pannukakut ja ananas-minttuhillo; urban gardening ja yrttiöverit

 1. Mii
  2.11.2015 at 14:54 (3 vuotta sitten)

  Nam, pannukakut menee testiin varmasti! Ja ihanan näköinen kattaus!

  Vastaa
  • tuuliaj
   2.11.2015 at 20:44 (3 vuotta sitten)

   Kattaus oli tosiaan ihana, samoin kuin pannukakutkin 🙂 Herkullista reseptitestausta!

   Vastaa
 2. Tiina
  2.11.2015 at 19:06 (3 vuotta sitten)

  Voi nam! Aivan ihanan näköistä ruokaa! Basilika-pannukakut kuulostaa jännältä, melkeinpä pitää testata ihan uteliaisuudesta. 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   2.11.2015 at 20:45 (3 vuotta sitten)

   Koko brunssi oli kyllä superihana ja ruoka oli herkullista! Suosittelen testaamaan, toivottavasti tykkäät pannukakuista! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199