Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Herkullista isänpäivää – suklaakakkua mansikka”kermalla” (myös vegaani-isille!)

Choco coco cake with strawberry cashew cream (gluten and dairy free, vegan) Choco coco cake with strawberry cashew cream (gluten and dairy free, vegan)

Isänpäivä lähestyy, ja kerrankin olen ajoissa liikkeellä jonkun juhlan suhteen! Yleensä teen kakun tai reseptin vasta juhlapäivälle ja julkaisen reseptin blogissani myöhemmin, mutta tälläpä kertaa testasin reseptin ajoissa. Ensi isänpäivä on muuten ensimmäinen, mitä juhlimme ensin meillä kotona (noh, hieman etuajassa kyllä, ellei minityyppi pistä vauhdiksi) ja sitten oman isäni luona uudelleen. Tämähän tarkoittaa herkuttelua kahdessa eri paikassa, joten en valita, vaikka kakkunakki taitaa nyt sitten napsahtaa pariinkin kertaa samalle päivälle.

Tehdessäni minikakkuja ihastuin leivosmuotoon, mikä vaatii hieman enemmän aikaa leivonnassa, mutta eipä juuri muuta. Näinpä nämä testikakut päätyivät leivosten muotoon, mutta kakun voi kyllä helposti valmistaa myös yhdeksi kakuksi jolloin ei tarvitse nähdä vaivaa yksittäisten leivosten koristeluun (tällöin suosittelen irtopohjavuuan+leivinpaperin käyttämistä, sekä vuoan rasvaamista ja “jauhottamista” esim. seesaminsiemenillä). Taikina kannattaa jakaa kahteen pieneen irtopohjavuokaan, jotta saat kakulle kerrokset.

Mutta, eivätkö nämä minikakut olekin kauniita – mielestäni pienen vaivan arvoisia!

Choco coco cake with strawberry cashew cream (gluten and dairy free, vegan)

Kakkupohja tehdään mantelijauhoista ja lisätään mukaan hieman tattarijauhoa tuomaan keveyttä – kakut ovat siis viljattomiakin. Eläinkunnan tuotteita niissä ei ole lainkaan: mansikkakerma syntyy pähkinöistä ja suklaakuorrute kookoskermasta, joten kyseessä on gluteeniton, viljaton ja maidoton kakku, joka sopii tietenkin myös vegaani-isille.

Choco coco cake with strawberry cashew cream (gluten and dairy free, vegan)


Choco coco – kakut mansikka”kermalla”  (n. kuusi leivosta)
Kakkupohjat:
3,5 dl kookosmaitoa
2 kypsää banaania
5 rkl vaahterasiirappia
2 dl mantelijauhoa
0,5 dl tattarijauhoa
2 rkl psylliumia
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl ceylonin kanelia
neitsytkookosöljyä
Täyte:
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
n. 1,25 dl pakastemansikoita sulatettuna
kookossokeria maun mukaan
1 banaani paloiteltuna väliin
Suklaakuorrute:
1 prk kookoskermaa / kookosmaitoa jähmetettynä
raakakaakaojauhetta / kaakaojauhetta maun mukaan
kookossokeria maun mukaan

Laita uuni lämpiämään kohti 175 astetta. Laita ensin märät ainekset blenderiin (myös banaanit) ja sekoita tasaiseksi. Lisää mukaan jauhot ja anna pyöriä kunnes on taikina on tasaista. Kaada taikina leivinpaperoituun ja öljyttyyn uunivuokaan / pellille – taikinaa olisi hyvä olla n. sentin paksuudelta. Paista n. 15-20 minuutin ajan tai kunnes coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa – paistoaika riippuu taikinan paksuudesta.
Tee sillä välin mansikkakerma: blendaa ensin pähkinät hienoksi ja lisää mukaan mansikat. Sekoita tasaista. Makeuta kookossokerilla makusi mukaan. Tee sitten suklaakuorrute: valuta erottunut neste kookosmaidosta / kermasta pois ja sekoita jähmettyneeseen massaan kaakaojauhetta sekä kookossokeria makusi mukaan. Laita täyte sekä kuorrute kylmään odottelemaan.
Kun kakkupohjat ovat valmiita, anna niiden jäähtyä hetki. Tee pieniä kakkupohjia esim. ohuella lasilla (käytin Riedelin isoa punaviinilasia – sopi tähän tarkoitukseen erinomaisesti, hah), tai vaikka piparimuoteilla.
Siivuta sitten banaani ja ota kuorrute ja täyte jääkaapista. Kokoa leivokset: lusikoi pohjan päälle mansikkatäytettä ja banaanin siivuja. Laita “kansi” päälle ja levitä suklaakuorrute päällimmäiseksi. Kun kaikki on valmista, ripottele leivosten pinnalle vielä kookossokeria sulamaan. Tämä kannattaa tehdä hieman ennen tarjoilua – sokeri nimittäin sulaa kauniisti kakun päälle mutta myös imeytyy kuorrutteeseen jos aika koristelun ja tarjoilun välillä on pitkä.

Choco coco cake with strawberry cashew cream (gluten and dairy free, vegan)

Kakkupohjasta jää hieman yli pohjaa, jos teet kakuistasi ympyröitä kuten minä. Se ei oikeastaan haitannut, sillä mansikkatäytettäkin oli reilusti – näin maistelu hoitui samalla leivoksia kasatessa, eikä kukaan joutunut odottelemaan liian kauan että pääsee maistamaan lopputulosta. Sopii hyvin lapsiperheiden kuten myös hieman malttamattomampien aikuisten leivontaan, hah!

Herkullista isänpäivää,
xxx

Kookossokeri ja neitsytkookosöljy on saatu Cocovilta, mausteet ja cashewpähkinät Urtekramilta.

6 kommenttia Herkullista isänpäivää – suklaakakkua mansikka”kermalla” (myös vegaani-isille!)

 1. Katariina
  5.11.2015 at 21:26 (5 vuotta sitten)

  Hei ja kiitos ihanasta ohjeesta. Mieleeni tuli, että voisiko kakun tehdä jo lauantaina sunnuntaiksi valmiiksi. Ajattelin siis tehdä yhden ison kakkusen.

  Vastaa
  • Katariina
   5.11.2015 at 21:27 (5 vuotta sitten)

   Mietin siis sitä, että kärsiikö kakun rakenne ja koostumus ☺️

   Vastaa
   • tuuliaj
    5.11.2015 at 21:32 (5 vuotta sitten)

    Hei ja eipä kestä! 🙂 Kaikki kakun “osat” voi hyvin tehdä edellisenä päivänä, mutta kokoaisin kuitenkin kakun vasta tarjoilupäivänä, ettei se vety. Toivottavasti ihastut reseptiin! 🙂

    Vastaa
    • Katariina
     5.11.2015 at 21:38 (5 vuotta sitten)

     Pitää testata mitä mies ja lapset ovat terveellisestä kakusta mieltä. Itse olen tykästynyt tällaisiin kakkuihin. Pitää kasata kakku ennen töihinlähtöä jotta muu perhe saa nauttia kakkua heti aamusta ????
     Minkä kokoiseen kakkuvuokaan tekisit tuolla ohjeella?

     Vastaa
     • tuuliaj
      6.11.2015 at 11:01 (5 vuotta sitten)

      Toivottavasti koko perhe tykkäätte! 🙂 Säätelämällä kookossokerin määrää siitä voi tehdä hieman makeammankin, jos tuntuu että sitä kaivataan.
      Tekisin kakun kokonaisena n. 18-20 cm:n kakkuvuokaan, veikkaan että se olisi paras!

 2. Päivi
  8.11.2015 at 16:00 (5 vuotta sitten)

  Tulipa hyvä kakku vaikkei pohja oikein kohonnutkaan ja jäi pehmeäksi. Ehkä pikku apuleipojan käsi ei ollut niin tarkka määrissä. Maistui ihan lapsuuden synttärikakulta banaaneineen ????

  Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199