Ihana mustikkapullapuuro uunissa

Blueberry bun porridge (gluten and dairy free) Blueberry bun porridge (gluten and dairy free)

Tällä puolella ruutua on vietetty mustikkapullan makuisia hetkiä, mutta uunipuuron muodossa. Kauran ja kookosmaidon lisäksi tämä uunissa herkulliseksi paistuva puuro kätkee sisäänsä mustikoita, kanelia, vaniljaa ja kardemummaa, mistä puuron nimikin juontaa juurensa. Puuro on ihanan lämmittävää syys – ja talviruokaa ja se rauhoittaa ihanasti – tämän takia suosittelen tätä paistettua uunipuuroa iltapalaksi, mutta maistuu se toki päivän muinakin hetkinä.

Puuro kätkee sisälleen myös kananmunaa, mikä tuo mukaan lisää ruokaisuutta ja proteiinia annokseen. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa perinteisestä puurosta poikkeava ainesosa uunipuurossa – en oikeastaan ikinä jätä käyttämättä mahdollisuutta lisätä kasvistensaantia arjessani edes hieman, eikä tämä annos tehnyt poikkeusta. Olen kirjoitellut aikaisemminkin rakkaudestani kotimaiseen palsternakkaan (ja yhä jaksan hämmästellä että suomalainen syö keskimäärin alle yhden palsternakan vuodessa!) joten tutkiessani jääkaappia löytyi puuron sekaan tietenkin myös muutama pieni palsternakka. Raastoin palsternakat hienoiksi ja sekoitin puuron sekaan ennen sen valmistamista uunissa, ja mielestäni tämä toi puuroon aavistuksen makua – juuri sopivasti kun puuron tiesi tätä sisältävän. Mustikkapullapuuro on kuitenkin helppo kohde piilottaa hieman juureksia myös esimerkiksi lasten (tai vaikka nirsojen aikuistenkin, hah) ruokavalioon, ilman että he tätä välttämättä edes huomaavat.

Blueberry bun porridge (gluten and dairy free)

Mustikkapullapuuro uunissa 
5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 tl ceylonin kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljauhetta
1 tl kurkumaa
0,5 tl suolaa
1 dl rusinoita
3 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
3 munaa
2 rkl vaahterasiirappia
2,5 dl mustikoita (tai muita marjoja)
n. 200 g palsternakkaa
neitsytkookosöljyä öljyämiseen

tarjoiluun: banaania, kookosmaitoa, kanelia

Aseta uuni lämpiämään kohti 175 astetta. Öljyä uunivuoka. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja märät keskenään. Raasta palsternakat mahdollisimman hienoksi märkien sekaan ja lisää mukaan myös mustikat. Sekoita märät sekä kuivat yhteen, kaada uunivuokaan tasaisesti ja anna paistua n. 20-30 minuutin ajan, kunnes uunipuuron pinta on saanut selkeästi väriä ja hyytynyt.

Blueberry bun porridge (gluten and dairy free)

Puuro itsessään ei ole kovin makea – voit säätää tätä vaahterasiirapin määrää lisäämällä, tai syömällä puuron esimerkiksi banaanin kanssa. Puuroa tulee yksi uunivuoallinen, eli sitä riittää n. viidelle-kuudelle hengelle, tai pienemmälle porukalle muutamaksi päiväksikin. Toimii mielestäni muuten myös kylmänä, jolloin siitä on helppo leikata todella hyvin kasassa pysyviä palasia, ja syödä vaikka sormin!

Blueberry bun porridge (gluten and dairy free)

Mustikkapullan makuisia hetkiä,
xxx

Postauksen mausteet ja rusinat on saatu Urtekramilta, neitsytkookosöljy Cocovilta.

13 kommenttia Ihana mustikkapullapuuro uunissa

 1. Sofia
  13.11.2015 at 09:04 (7 vuotta sitten)

  Voi apua miten hyvää tämä oli!! Lämmin kiitos ohjeesta – tämä oli juuri sitä, mitä tähän pimeään vuodenaikaan toivoo. Ihana sivusto sinulla! Valoa marraskuuhusi!:)

  Vastaa
  • tuuliaj
   17.11.2015 at 19:08 (7 vuotta sitten)

   Eikö ollutkin hyvää! Kiva että tykkäsit ja tulit kommentoimaan – kiitos myös kauniista sanoista! 🙂 Valoa myös sinne!

   Vastaa
 2. Mari
  15.11.2015 at 10:10 (7 vuotta sitten)

  Vaikutti ihanalta tuohon palsternakkaan asti, jota en kertakaikkiaan voi sietää… Maistuuko se paljon puurossa?

  Vastaa
  • tuuliaj
   17.11.2015 at 19:10 (7 vuotta sitten)

   Palsternakan voi hyvin jättää myös pois, se on oikeastaan pieni extra mikä ei ole välttämätön lopputuloksen kannalta. Mutta ei maistu paljon puurossa, jos uskaltaudut kokeilemaan 😉 Toivottavasti tykkäät reseptistä 🙂

   Vastaa
   • Mari
    18.11.2015 at 18:05 (7 vuotta sitten)

    Ajattelin olla kuitenkin rohkea ja kokeilla palsternakalla ja sekä myös porkkanalla, kuten Niina vinkkasi! Tulen kyllä kertomaan, mitä palsternakkaversiosta pidin 😀

    Vastaa
 3. Niina
  15.11.2015 at 11:33 (7 vuotta sitten)

  Ajattelin korvata palsternakan porkkanalla, sillä sitä sattuu olemaan neljä kiloa jääkaapissa eikä palsternakka ole oma suosikkini 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   17.11.2015 at 19:13 (7 vuotta sitten)

   Hyvä idea! 🙂 Kiva kun tulit kommentoimaan! Olisi kiva kuulla millainen lopputuloksesta tuli – ehkä kokeilen sitä itsekin! 🙂

   Vastaa
  • tuuliaj
   22.11.2015 at 23:22 (7 vuotta sitten)

   Kiva kuulla että jo nimikin ihastutti, ja kiitos että tulit kommentoimaan 🙂
   Mahtavaa että että sait puurosta tehtyä omaan ruokavalioosi sopivan mallin!

   Vastaa
 4. Soija
  23.11.2015 at 23:03 (7 vuotta sitten)

  Tein, ja tuli kyllä hyvää! Maistui sekä lämpimänä että kylmänä. Ajattelin myös kokeilla joskus tämän ohjeen pohjalta mustikkapiirakan tekemistä vähentämällä muiden ainesosien kuin mustikoiden määrää ja ripottelemalla mustikat vasta pinnalle.

  Vastaa
  • tuuliaj
   30.11.2015 at 18:30 (7 vuotta sitten)

   Kiva että tulit kommentoimaan ja hyvä että puuro maistui. 🙂 Mustikkapiirakan pohjana puuro onkin hauska idea – olisi kiva kuulla miten se onnistui! 🙂

   Vastaa
 5. Aliina
  30.11.2015 at 04:37 (7 vuotta sitten)

  Minä jätin kokonaan Vaahterasiirapin pois. Hyvää oli siltikin. Söin sen itse vadelmahillon kanssa. Ja oli niin herkkua. Tulen tekemään jatkossakin 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   30.11.2015 at 18:34 (7 vuotta sitten)

   Kiva että tykkäsit ja tulit kommentoimaan! 🙂 Vadelmahillo sopii puuro kanssa varmasti ihanasti!

   Vastaa

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $224.58 per month for 12 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

J
C
Y
M
J
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan