Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Pehmeä kvinoapuuro kookoksella ja granaattiomenalla

quinoa coconut porridge

Talvisen aurinkoinen pakkaspäivä inspiroi valmistamaan jotain lämmintä aamiaiseksi tavallisen smoothieni sijaan. Kaipasin jotain todella täyttävää, joten päätin valmistaa puuron kvinoasta, kauran tai hirssin sijaan. Granaattiomenan ollessa sesongissa sitä löytyy meiltä vähän kaikkialta, sillä rakastan sen kirpeän makeaa makua yhdistettynä eri annoksiin. Ja pakko myöntää – jo siementen kauneuskin saa minut useasti tarttumaan hedelmään kaupassa ja lisäämään sitä koristeeksi niin salaatteihin, lisukkeisiin kuin makeisiinkin annoksiin.

Siemenet muistuttavat rubiineja, ja kätkevät sisälleen huikean määrän antioksidantteja – joidenkin lähteiden mukaan jopa 2-3 kertaa enemmän kuin vihreä tee. Näiden ansiosta granaattiomenaa pidetään myös mahtavana hedelmänä ikääntymistä vastaan sen hidastaessa vanhenemista. Hedelmä ehkäisee myös sydän – ja verisuonitauteja sekä tiettyjä syöpiä. Nämä kauniit siemenet myös kamppailevat tulehdusta vastaan ja auttavat pitämään verensokerin tasaisena parantaen insuliiniherkkyyttä. Ja mikä tietenkin tärkeintä; maistuvat superhyviltä!

Tämä puuroannos oli niin kaunis, etten melkein malttanut syödä sitä (mutta tietenkin söin). Kvinoan ja kookoksen ansiosta puurosta löytyy paljon muitakin ravineita, mm. proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Käytin tässä kookoskermaa, sillä sitä löytyi kaapista, mutta luonnollisesti myös kookosmaito käy yhtä hyvin!

quinoa coconut porridge

Kvinoapuuro kookoksella ja granaattiomenalla  (n. kahdelle)
2 dl vaaleaa kvinoaa
2 dl kookoskermaa (3 dl kookosmaitoa)
2,5 dl vettä (1,5 dl jos käytät kookosmaitoa)
0,5 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta
(hunajaa)
1 granaattiomena

Aloita huuhtelemalla kvinoa huolella. Sekoita sitten kattilassa kookoskerman/maidon sekä veden kanssa, ja lisää hieman suolaa. Keitä puuroa kunnes kvinoa alkaa olemaan valmista. Ota pois liedeltä ja lisää sekaan kookoshiutaleet, vanilja sekä halutessasi hieman hunajaa (riippuen miten makeasta puurosta pidät – maistele). Puuron kiehuessa voit kuoria granaattiomenan, esimerkiksi näin: leikkaa omenalta “lakki” pois, ja vedä pitkät viillot pitkin hedemän kylkiä, valkoisten “kuitukohtien” kohdalta, neljään osaan. Käännä sitten palaset irti toisistaan, ja rapsuta siemenet irti kuoresta. Jaa puuro lautasille ja koristele siemenillä sekä kookoshiutaleilla.

quinoa coconut porridgequinoa coconut porridge

Kauniita herkkuhetkiä sinnekin,
xxx

Postauksen kvinoa on saatu Cocovilta, kookoshiutaleet Urtekramilta.

5 kommenttia Pehmeä kvinoapuuro kookoksella ja granaattiomenalla

 1. Katariina
  4.1.2016 at 17:50 (3 vuotta sitten)

  Hei! On kyllä ihanan kuuloinen puuro ja varsinkin tällaisina kirpsakoina aamuina ihanan lämmin ja tuhti ????
  Mietin tuossa, että miten säilytät loput granaattiomenasta joita et käytä?

  Vastaa
 2. tuuliaj
  4.1.2016 at 18:14 (3 vuotta sitten)

  Hei, kiva kun tulit kommentoimaan 🙂 Jos granaattiomenaa jää (näin käy todella harvoin, rakastan syödä näitä ihan pelkästäänkin) olen säilyttänyt siemenet jääkaapissa.
  Toivottavasti puuro maistuu!

  Vastaa
  • Katariina
   4.1.2016 at 21:59 (3 vuotta sitten)

   Pitää kyllä heti huomenna aamulla kokeilla ☺

   Vastaa
 3. A
  6.1.2016 at 19:46 (3 vuotta sitten)

  Heippa! Käytätkö puuron valmistuksessa kvinoahiutaleita vai ihan sitä peristeista muotoa?
  Yt.A
  Kiitos

  Vastaa
  • tuuliaj
   6.1.2016 at 20:04 (3 vuotta sitten)

   Heippa A, käytin ihan tavallisia kvinoasuurimoita, hiutaleistakin varmasti toki onnistuu. 🙂 Herkullisia puurohetkiä!

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199