Yhden käden sämpylät

Gluten free parsnip bread rolls

Nämä pikaiset sämpylät saivat nimensä niiden syntytavasta: ne ovat nimittäin mahdollista valmistaa _lähes_ kokonaan pieni vauva toisessa kainalossa hengaten (ainoastaan kuorimisen ja pilkkomisen ajan suosittelen varaamaan toiminnalle kaksi kättä). Mikäli käytössäsi on molemmat koko valmistusprosessin ajan, yhä parempaa – sitten nämä sämpylät ovat sitäkin nopeampia tehdä.

Sämpylät kätkevät sisälleen juuri niitä juureksia, mitkä ovat jääkaapissasi mahdollisesti pian nahistumassa, eli näitä voisi kutsua myös hävikki-sämpylöiksi. Meidän tapauksessamme taikinaan päätyi palsternakkaa ja porkkanaa. Värinsä sämpylät saavat kurkumasta, kananmunien ja mantelijauhon tuodessa niihin proteiinia ja täyttävyyttä.

Gluten free parsnip bread rolls

Yhden käden sämpylät
4 kananmunaa
200 g palsternakkaa
1 porkkana
1,5 dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
suola, kurkumaa

Aseta uuni lämpeämään kohti 200 astetta. Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakka. Laita palaset blenderiin ja tee raastetta. Riko munat, ja mittaa kuivat aineet munien sekaan. Sekoita hyvin. Kaada juuresraaste/hake mukaan ja sekoita. Anna tekeytyä hetken ajan. Lusikoi taikina haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi leivinpaperille ja paista kypsiksi, n. 20 minuutin ajan.

Valmista lopuksi levite: muussaa avokado, mausta omenaviinietikalla, suolalla sekä mustapippurilla, ja olet valmis herkuttelemaan!

xxx

Gluten free parsnip bread rolls

8 kommenttia Yhden käden sämpylät

 1. Elina
  15.1.2016 at 12:38 (7 vuotta sitten)

  Onko mitään, millä voisi korvata mantelijauhon? Meille se ei allergian takia käy.

  Vastaa
  • Raija
   15.1.2016 at 15:06 (7 vuotta sitten)

   Ajattelin että voisin itse korvata sen vaikka perunakuidulla (ei perunajauhoa), jotenkin mantelijauho alkaa tökkimään vaikka en olekaan allerginen. Perunakuitua ei varmaan tarvi laittaa ihan yhtä paljoa kun se turpoaa.

   Vastaa
   • tuuliaj
    15.1.2016 at 18:19 (7 vuotta sitten)

    Toivottavasti testailut perunakuidulla onnistuu, Raija. 🙂 Olisi hauska kuulla millaisia sämpylöistä tuli!

    Vastaa
  • tuuliaj
   15.1.2016 at 18:18 (7 vuotta sitten)

   Moikka Elina, ja kiva että haluat testata sämpylöitä! 🙂
   Käykö teille siemenet? Lähimmäksi koostumusta varmasti pääsisi esim auringonkukansiemenjauholla, jonka voi siis itse jauhaa siemenistä. Myös varmasti muut jauhot käyvät, mutta en osaa 100% varmasti sanoa määrää testaamatta itse – luulisin kuitenkin, että about sama määrä mitä tahansa gluteenitonta jauhoa käy (pl. kookosjauho, mikä tarvitsee enemmän nestettä taikinaan).
   Huippua, jos jaksat tulla kertomaan mitä jauhoja käytit ja millainen oli lopputulos! 🙂

   Vastaa
 2. Heidi
  15.1.2016 at 13:50 (7 vuotta sitten)

  Mietin juuri samaa kuin edellinen eli millä mantelijauhot voisi korvata? Allergiaa täälläkin.

  Vastaa
  • tuuliaj
   15.1.2016 at 18:20 (7 vuotta sitten)

   Moikka Heidi, kiva kun tulit kommentoimaan! 🙂
   Tsekkaatko vastauksen ylipuolelta?

   Vastaa
 3. Pati
  15.1.2016 at 17:56 (7 vuotta sitten)

  Sama mietinnässä täälläkin…Kaapista löytyy kikherne-, kookos-, tattari- ja kaurajauhoa, kävisikö jokin niistä? Palsternakka ja porkkana ovat juurikin sopivasti nahistumassa 😉

  Vastaa
  • tuuliaj
   15.1.2016 at 18:23 (7 vuotta sitten)

   Heips Pati,
   Kiva kuulla että ajattelit testata sämpylöitä, tää on kyllä täydellinen nahistuneiden juuresten piilotusresepti 😉 Veikkaan, että kaikki käy, kookosjauhoa lukuunottamatta, koostumuksesta tulee vaan hieman erilainen. Olisi kiva kuulla miten onnistuit, jos päädyt reseptiä testaamaan! Hyvä jauhovalikoima teillä muuten 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price