Easy like Sunday morning

Gluten free breakfast cupcakes Jotkut viikonloput vaan ovat parempia kuin toiset.

Lauantaihin kuului kilistelyä pitkin päivää: ensin juhlittiin Asennemedian saapumista yhden vuoden ikään, ja illan ohjelmaan kuului toiset syntymäpäivät: Asenteen perustajan Ullan omat synttärit. Päivään, melkein aamusta iltaan, kuului ihanan kuplivaa seuraa, skumppaa, aivan täydellisiä kakkuja kaksin kappalein (siis käsittämätöntä, mikä kakkutaikuri Say it with a cake – yrityksen takana onkaan!) ja tietenkin myös sitä omaa aikaa, mitä osaa nykyään arvostaa ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Viikonloppu jatkui rennoissa merkeissä, pikkutyyppimme nukkui pitkään sunnuntaina ja herättyään kikatteli menemään koko aamupäivän ajan. Ehdin viettää hetken keittiönkin puolella ja samalla selailla uusia ruokakirjoja, joista muutamista olen saanut arvostelukappaleen kotiin. Aamulla riitti aikaa jopa myös näiden suloisten aamiaismuffinsienkin tekoon, jotka itse asiassa syntyvät lähestulkoon puuron aineksista – melkein kuin aamupuuroa siis söisi, hih.

Aamupuuro-muffinsit sekä kirjauutuudet takasivat herkullisen aamupäivän: Virpi Mikkosen uutuus on visuaalista ilotulitusta nopeiden hyvää tekevien reseptien lisäksi, Onnen huokauksia sen sijaan tarjoilee helppoja reseptejä sekä herkkuihin että ihonhoitoon, ja Pauliina Tervon esikoiskirja käsittelee FODMAP-ruokavaliota ja esittelee siihen sopivia reseptejä. Ihania kirjoja kaikki, joista tosiaan etenkin Kiitos Hyvää pikaruokaa on todella kaunis kokonaisuus, Herkän vatsan kokkikoulun taas keskittyessä tuomaan mukaan enemmän faktaa aiheestaan. Syvennyn kirjoihi vielä lisää, ja ehkä myöhemmin julkaisen jonkin reseptin täällä bloginkin puolella.

Aamupalalta säästyi pari näitä herkullisia banaani-kauramuffinseja vielä iltaankin, mutta valitettavasti sen pidemmälle ei, vaikka olin suunnitellut jo nappaavani näitä alkuviikosta take away – välipaloiksi mukaani. Pitänee siis tehdä pian uusi satsi – onneksi nämä valmistuvat helposti, ja todella sopivat hyvin töihin tai muualle mukaan napattaviksi!

Itse tein nämä muffinsit ilman marjoja, sillä halusin kanelisen ja kardemummaisen maun korostuvan. Mustikat, puolukat tai muut marjat sopisivat kuitenkin epäilemättä todella hyvin taikinan sekaan. Aamiasmuffinsit ovat tavallisia muffinseja tiiviimpiä, ja ne sopivat erityisen hyvin korvaamaan aamu- ilta-, tai välipalan. Muffinsit ovat jälleen hunajaa lukuunottamatta vegaanisia (korvaa vaahterasiirapilla), ja tietenkin myös gluteenittomia ja maidottomia.

Ihania aamiaisia,
xxx

Gluten free breakfast cupcakes

Banaani-kaura(puuro)muffinsit 

noin 8 kappaletta

kuivat: 4 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
0,5 dl riisijauhoa
1 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl aitoa vaniljaa

märät: 2 banaania
2 rkl kookosöljyä
0,2 dl hunajaa (jos vegaani: korvaa vaahterasiirapilla)
2 dl kookosmaitoa

1. Laita kaurahiutaleet blenderiin ja tee niistä karkeaa jauhoa. Sekoita muiden kuivien aineiden kanssa yhteen toisessa astiassa.

2. Laita banaanit ja muut märät aineet blenderiin ja anna pyöriä hetken ajan.

3. Sekoita märät ja kuivat aineet keskenään. Anna tekeytyä n. 10 minuutin ajan.

4. Lusikoi taikina muffinsivuokiin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 175 asteessa n. 30 minuutin ajan.

5. Ota aamiasmuffinsit ulos uunista, herkuttele kotona tai nappaa mukaan evääksi!

Gluten free breakfast cupcakes

Postauksen mausteet ja hiutaleet on saatu Urtekramilta, kookosöljy Cocovilta.

8 kommenttia Easy like Sunday morning

 1. Anni
  1.2.2016 at 11:25 (7 vuotta sitten)

  Voisiko kookosöljyä korvata millään? Mulla on niin paha kookoskammo, että pahoin pelkään maistavani sen läpi kaiken 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   1.2.2016 at 21:05 (7 vuotta sitten)

   Heippa Anni, kookosöljyn voit korvata vaikka voilla, jos se maistuu sinulle paremmin. Ja kookosmaidonkin jollakin toisella kasvimaidolla. 🙂 Kivoja aamiashetkiä!

   Vastaa
 2. Anne
  1.2.2016 at 20:54 (7 vuotta sitten)

  Kuinka monta rkl/tl laittaisit hunajaa/vaahterasiirappia, jotta se vastaa määrältään 0,2 dl?
  Millä riisijauhon pystyisi tässä reseptissä korvaamaan?
  Olen tehnyt smoothiet ja monet muut herkut jo kauan Bamix-sauvasekoittimen avulla, sillä en omista blenderiä. Toimii erittäin hyvin ja sauvan varsi sekä terä ovat helppo puhdistaa.
  Kiitos, joka viikko odotan malttamattomana blogissasi ilmestyvää uutta, herkullista Wellberries-reseptiä!

  Vastaa
  • tuuliaj
   1.2.2016 at 21:08 (7 vuotta sitten)

   Moikka Anne, ihana kuulla että odottelet reseptejä! <3 Olen kuullut muiltakin kehuja Baumixstä, pitänee varmasti jossain vaiheessa itsekin päivittää sauvasekoitin-osastoa. 🙂 Olisikohan 0,2 dl n. 4 rkl? Maistele taikinaa matkalla, niin pääset juuri sinulle sopivaan makeustasoon. Riisijauhon voi vaikka korvata tattari tai vaikka maissijauholla, tai muulla gluteenittomalla jauholla - ainoastaan kookosjauhoa ei voi käyttää samassa suhteessa.
   Herkullisia aamiaishetkiä ja kiva että tulit kommentoimaan!

   Vastaa
 3. Martina
  2.2.2016 at 22:29 (7 vuotta sitten)

  Iltapalaksi juuri paistumassa, tuoksu on ainakin hyvä! 🙂

  Vastaa
  • tuuliaj
   4.2.2016 at 11:04 (7 vuotta sitten)

   Kiva kuulla, Martina! 🙂 Toivottavasti tykkäsitte <3

   Vastaa
 4. Sarianna
  7.2.2016 at 11:10 (7 vuotta sitten)

  Kuullostaa hyviltä nämä! ☺️ monissa hyvänkuuloisissa ohjeissa on melkein aina banaania ja siihen kaatuukin sitten tekeminen kun en pysty sitä syömään ???? onko jotain millä voisi banaanin korvata?

  Vastaa
  • tuuliaj
   10.2.2016 at 19:08 (7 vuotta sitten)

   Moikka Sarianna, banaanin voit korvata esimerkiksi soseutetulla päärynällä tai muulla hedelmäsoseella, tai vaikka kananmunalla, jos ohjeen ei tarvitse olla vegaani. 🙂 Toivottavasti muffinsit maistuu! 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price