Muskottipuuro lehtikaalilla

Gluten free porridge with kale & garlicGluten free porridge with kale & garlic
Rakastan puuroja, kuten olen täällä aikaisemminkin julistanut. Tykkään syödä niitä etenkin iltaisin, jolloin niiden rauhoittavasta vaikutuksesta voi nauttia, edesauttaa nukahtamistakin. Kaura ja kookos muodostavat harmonisen pehmeän liiton, sopivat monien eri marjojen kanssa, ja erilaiset pähkinät ja siemenet (miksei kananmunakin!) tuovat puuron ravinteita ja rakennetta. Vispipuuro chiasta vuodelta 2013 on edelleen yksi luetuimpia reseptejäni, ja yksi omiakin suosikkejani. Tuorepuurot, chiapuurot, uunipuurot, puuromuffinsit, you name it – puuroista on moneksi!

Tällä kertaa puuro syödään suolaisena, pääruuaksi. Puuro maustetaan muskotilla ja jauhetulla korianterilla, suolalla ja pippurilla. Sekaan hienonnetaan persiljaa, ja oluthiivahiutaleet sekoitetaan mukaan juuri ennen tarjoilua, tuomaan juustoista ja täyteläistä makua tähän vegaaniseen annokseen. Lehtikaali valmistetaan seuraksi paistamalla se pehmeäksi neitsytkookosöljyssä, yhdessä salottisipulin ja runsaan valkosipulin kera – yksinkertaista, mutta ah niin hyvää!

Puuro valmistuu nopeasti, mikä on oikeastaan lähes vaatimus tässä keittiössä tänä päivänä. Kolmikuinen peikkotyttöni Amalia ei hyvällä katso, jos keittiössä kuluu liian kauan, ja kiljuen komentamalla pitää huolen että äiti pysyy ruodussa. Tämäkin ruoka valmistui siis hihat heiluen, pieni laaduntarkkailija sitterissään keittiön pöydällä istuen. Olenkin muuten saanut jonkun verran ihmettelyjä ajankäytöstäni, tai lähinnä siitä miten ehdin noin pienen kanssa ylipäätään tekemään ruokaa (ja vielä kirjoittamaan siitä!). Kerronpa teille salaisuuden, mikä tämän mahdollistaa.

Salaisuuden nimi on “Amalian keittiössä”. Se on leikki, mikä sisältää paljon (ja nyt tarkoitan todella paljon) raaka-aineiden esittelyjä sitterin suuntaan (liioitellun innokkaasti), jokaisen työvaiheen avaamista ja selostamista innokkaasti äänenpainoja vaihdellen, työvälineiden hämmästelyä ja suuria silmiä. Tämä kaikki tehdään hyvin leveä hymy naamalla, ja kiitellään samalla sitä, ettei kukaan ole todistamassa tätä meille rutiiniksi muodostunutta kokkailuhetkeä. (Keittiöstäni siis kuuluu nykyään päivittäin tämäntasoista juttelua “Ohoh, katsohan, tämä on SIPULI, kyllä VAAN, se on SIPULI. Toden totta, SIPULI, katsohan, nyt me leikataan tämä SIPULI, katsohan nyt” ..Ja näin edespäin. Luulenpa, että tämä riittää demonstraatioksi. Mutta siis näin reseptit nykyään valmistuvat, ja kirjoitukset syntyvät sitten kun syntyvät. Hieman erilaistahan tämä on, mutta onneksi mahdollista, ainakin tällä erää, näin.

Mutta palataanpa sitten siihen puuroon (kyllä, juuri siihen mihin leikkasin sen SIPULIN).

Gluten free porridge with kale & garlic

Muskottipuuro lehtikaalilla
yhdelle – kahdelle hengelle

Puuro:
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl kauramaitoa
2 dl vettä
suolaa
mustapippuria
n. 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
n. 0,5 tl jauhettua korianteria
ripaus jauhettua inkivääriä
neitsytoliiviöljyä
tuoretta persiljaa
n. 0,5 dl oluthiivahiutaleita
n. 0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä

Lehtikaalilisäke:
2-3 lehteä lehtikaalia
2 kynttä valkosipulia
1 pieni salottisipuli
neitsytkookosöljyä paistamiseen
suolaa

1. Aloita valmistamalla puuro: sekoita hiutaleet, neste ja mausteet, ja keitä puuroksi. Puurosta saa tulla aika jähmeää. Tarkista maku – lisää tarvittaessa mausteita. Kaada sekaan hieman öljyä ja sekoita.

2. Revi lehtikaalit irti rangoistaan ja pieniksi palasiksi. Hienonna sipulit. Freesaa ensin sipuleita öljyssä pehmeiksi, lisää mukaan lehtikaalit. Paistele, kunnes kaalien rakennen pehmenee. Mausta suolalla.

3. Sekoita oluthiivahiutaleet sekä hienonnettu persilja puuron sekaan ja lusikoi puuro lautaselle. Kasaa päälle lehtikaali, ja ripottele reilusti kuorittuja hampunsiemeniä.

4. Valmis, nauti!

xxx

Gluten free porridge with kale & garlicGluten free porridge with kale & garlic

Postauksen kuoritut hampunsiemenet ja kookosöljy on saatu Cocovilta.

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains Skip to main content
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
S
D
L
M
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan