Ihana siemenjogurtti mustikalla ja kiivillä

hemp seed "yogurt" with kiwi and blueberrieshemp seed "yogurt" with kiwi and blueberries

Yhteistyössä Asennemedia ja Go Green

Yksi suosikeistani aamuisin on itse tehty vegaaninen ja raaka hamppu”jogurtti”.
Resepti on yksinkertainen, pullollaan proteiinia, kuitua sekä hyviä rasvoja, ja ihanan täyttävä. Kuoritut hampunsiemenet, joista jogurtti pääosin syntyy, ovat mietoja maultaan ja sopivat yhteen monen kanssa. Olen tehnyt tätä jogurttia niin mangolla kuin muillakin hedelmillä, monilla marjoilla ja näiden sekoituksilla, ja ollut hyvin tyytyväinen kaikkiin eri versioihin. Eikä tämä siemenjogurtti muuten häviä perinteiselle jogurtille kalsiumissakaan – kiitos seesaminsiementen! Nämä ihanat pienet siemenet ovat yksi parhaista hyvin imetyvävän kalsiumin lähteistä, ja täynnä ihanaa makua.

Ja kun sanoin, että resepti on yksinkertainen, en liioitellut –  siemenjogurttiin ei melkein muuta tarvitakaan!

Tämä aamiaisresepti syntyi yhteistyössä Go Greenin kanssa. Yritys on lähiaikoina lanseerannut supermielenkiintoisia raakaruokailuun sopivia GO RAW-tuotteita, jotka olin itse asiassa onnistunut kokonaan missaamaan. Olinkin innoissani kun sain paketillisen näitä keittiööni, sillä nyt on tehty raakaruokailusta (etenkin sen testaamisesta) entistäkin helpompaa. Enää ei kaappien tarvitse notkua kuivattuja hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä, kookoshiutaleita ja kuivattuja marjoja raakaherkkujen tekemiseen – yksi pussi riittää. Valikoimista löytyy kuorittujen hampunsiementen ja chian lisäksi raakapatukkamix, raakapalleromix sekä kräkkeri, eli ihan perusjuttuja helpompaan ja hieman terveellisempään herkutteluun. Tykkään!

hemp seed "yogurt" with kiwi and blueberries

Ripottelin siemenjogurtin päälle GO RAW-raakapatukkamixiä, mikä on superherkullinen sekoitus siemeniä, pähkinöitä, kookosta, kuivattuja mustikoita ja pähkinöitä. Pakko myöntää, että patukat jäävät nyt testaamatta tällä erää, sillä loppusekoitus on syöty myslin tapaan kaurajogurtin seurana, monena aamuna peräkkäin – pakko suositella tätäkin tapaa syödä patukkamixiä, hah!

hemp seed "yogurt" with kiwi and blueberries

Maidoton mustikka-kiivijogurtti siemenistä 

yhdelle-kahdelle

jogurtti:
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä (liotettuina, miel. yön yli tai min 4h.)
0,2 dl vaaleita seesaminsiemeniä (liotettuina, miel. yön yli tai min 4h.)
n. 2 dl sulatettuja mustikoita
1 kiivi
n. 5 rkl kookosmaitoa (tai kunnes koostumus on sopivaa)
(1-2 tl juoksevaa hunajaa)
ripaus aitoa vaniljaa

päälle/koristeluun:
1 kiivi
Go Green Go Raw Bar mixiä

1. Huuhtele liotetut siemenet huolellisesti ja valuta.

2. Kuori kiivi ja lisää kaikki ainekset blenderiin ja anna pyöriä täydellä teholla, kunnes rakenne on silkkistä ja lusikoitavaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman hunajaa. Muista kuitenkin, että annokseen tulee makeutta myös raakasekoituksesta!

3. Kuori toinenkin kiivi, viipaloi se ja koristele jogurttiastiat. Kaada jogurtti mukaan ja ripottele päälle reilusti Raw-sekoitusta.

4. Valmis! Herkuttele heti tai käytä jogurtti jääkaapin kautta, jolloin se on kylmää ja ehkä vieläkin parempaa.

hemp seed "yogurt" with kiwi and blueberries

Herkullisia raakajogurttihetkiä,
xxx

2 kommenttia Ihana siemenjogurtti mustikalla ja kiivillä

 1. saila
  9.3.2016 at 08:46 (7 vuotta sitten)

  Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Mutta miten tekisit tän ilman hampunsiemeniä, niitä ei saa täältä. Tuplasti seesamia? Pellavansiemeniä??

  Vastaa
 2. tuuliaj
  10.3.2016 at 17:53 (7 vuotta sitten)

  Kiitos <3 Oon tehnyt jogurttia pelkästään seesaminsiemenistäkin, mutta lopputulos ei ole ihan yhtä pehmeä, mutta ihan hyvä! Tekisin ehkä seesamilla ja lisäisin mukaan 1 tl chiaa tuomaan rakennetta ja pehmeyttä. 🙂 Pellavansiemenillä en ehkä testaisi, maku on niin voimakas..?

  Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price