Rosmariiniranskikset palsternakasta ja kookos”majoneesi” kurkumalla

Parsnip fries with rosemary and coconut-turmeric sauce

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

Olen jo pidempään ollut Urtekramin luomumausteiden tyytyväinen käyttäjä. Mausteet on pakattu mustiin metallirasioihin, ja niitä on superkätevä säilyttää kaapissa ilman kaatumisvaaraa ja pelkoa siitä, että koko kaappi olisi mausteiden peitossa (kuten joidenkin muiden mausteiden kanssa on valitettavasti käynyt). Se, että rakastan kurkumaa, ei varmasti tule kenellekään blogiani seuranneelle yllätyksenä, mutta yhtä lailla rosmariini ja timjami kuuluvat lähes päivittäiseen käyttöön. Urtekramin tuotteiden kautta olen tullut jälleen tutuiksi myös paprikamausteen kanssa, ja lisäilen tätä kauniin punaista maustetta nykyään vähän kaikkialle – näin paljon paprikamaustetta olen varmaan viimeksi syönyt asuessani vuoden verran Unkarissa!

Parsnip fries with rosemary and coconut-turmeric sauce

Tässä reseptissä yhdistyy oikeastaan moni lempijuttuni: mausteet, valkosipuli, kookos, avokado ja palsternakka. Näistä aineksista syntyy ihanan rapeat rosmariini-timjamiranskikset, ja näille maukas, kurkumainen kookosdippi (joka menee erinomaisesti majoneesin tai muun dipin sijasta!). Voin muuten kertoa, että tein ranskiksia runsaasti, kuten kuvistakin näkyy, eikä mennyt kuin hetki annoksen kuvattuani, kun sekä lautanen että kuppi ammottivat tyhjyyttään. Enää vain ranskiksista tipahtaneet mausteet pöydällä muistuttivat annoksesta, mutta ihan yksin en kuitenkaan kaikkea syönyt, onneksi. Mutta jos mieheni ei olisi ollut paikalla pitämässä puoliaan, en tiedä kuinka olisi käynyt..

Tämä annos vie varmasti ranskistenhimon mennessään, ja kookos”majoneesi” sopii vegaanienkin pöytään! Huomioithan muuten, että palsternakkoja ei tarvitse kuoria, jos ne eivät ole kovin likaisia, huolellinen pesu riittää. Helppoa, ja uunissa kuorellisista paloista paahtuu ihanan rapeita.

Parsnip fries with rosemary and coconut-turmeric sauce

Palsternakkoja kannattaa suosia ranskiksissa tietenkin niiden ihanan maun, ja vaihtelunkin, takia, mutta myös niiden kuiturikkauden vuoksi – perunassa kun on kuitua 3%, palsternakassa 14%, kalsiumiakin moninkertainen määrä.

Nämä kuiturikkaat ranskikset saavat valkosipulisen yrttiöljyn päällensä ennen uuniin menoa, ja niiden paistuessa ehdit valmistaa ihanan dipin kookoskermasta ja kurkumasta. Dippiin muussataan mukaan myös avokadoa ja happamuutta se saa omenaviinietikasta sekä punasipulista. Kastikkeessa on myös reilusti mausteiden kunigasta (tai kuningatarta), kurkumaa.

Kurkumasta olen kirjoitellut aikaisemminkin, ja jos saisin päätää, sitä löytyisi ihan jokaisen kaapista, hah! Niin mahtavia terveysvaikutuksia kurkumalla on, ja siksi moni syö sen yhtä vaikuttavaa ainetta, kurkumiinia, ravintolisänäkin. Tutkimuksia sen terveysvaikutuksista on paljon, mm. syövän ehkäisyssä, matala-asteisen, hiljaisen (mutta todella yleisen) tulehduksen taltuttamisessa, nivelterveyden saralla, jopa Alzheimerin hoidossa. Mustapippurin sisältämä piperiini moninkertaistaa kurkumiinin hyödyt, joten sitä kannattaa aina syödä kurkuman kanssa samaan aikaan. Käytän kurkumaa päivittäin – suolaisissa ruuissa, joskus jälkkäreissäkin, puurossa ja vaikka missä muussa. Ja suosittelen tietty sulle samaa!

Urtekramin luomumausteet ovat muuten todella maukkaita, ja sille on selkeä selityskin taustalla – kun kasveja ei keinolannoiteta, kasvavat yrtit pienemmiksi, mutta sitäkin maukkaammiksi. Valoa läpäisemättömät purkit lisäksi säilyttävät mausteet tuoreina ja tuoksuvina pitkään, eikä tuotteissa tietenkään ole mitään makuvahventeita mukana – vain puhtaita yrttejä, ei muuta!

Rosmariinintuoksuisia dippailuja sinnekin,
xx

Parsnip fries with rosemary and coconut-turmeric sauce

Palsternakkaranskikset 

4-5 palsternakkaa
reiluisti neitsytoliiviöljyä
0,5 tl kuivattua rosmariinia
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 tl (makeaa) paprikajauhetta
suolaa maun mukaan
mustapippuria
1-2 kynttä valkosipulia

1. Laita uuni lämpeämään kohti 225 astetta. Pese palsternakat huolella ja viipaloi ohuiksi tikuiksi, ja huuhtele kylmän veden alla. Kuivaa huolellisesti keittiöliinalla.
2. Hienonna valkosipulit ja sekoita mausteiden kanssa öljyyn.
3. Laita kuivatut palsternakkatikut kulhoon, ja kaada öljykastike päälle. Pyörittele huolellisesti.
4. Levitä tikut leivinpaperoidulle uuninpellille, ja paahda n. 20 minuutin ajan.
5. Sekoita ranskiksia, ja paahda vielä 5-10 minuutin ajan niin, että pidät uunin luukkua auki.
6. Ranskisten pitäisi olla herkullisia, rapeita ja valmiina sukeltamaan kookosdippiin!

Kookos”majoneesi”

1 dl kookoskermaa
1/2 avokado
1 tl omenaviinietikkaa
1/2 pienehkö punasipuli
1 tl kurkumaa
suolaa, mustapippuria

1. Sekoita ensin pienessä kulhossa kookoskerma, omenaviinietikka ja mausteet.
2. Muussaa sekaan avokado.
3. Hienonna punasipuli ja sekoita mukaan.
4. Tarkista maku – lisää tarvittaessa mausteita tai hapokkuutta.
5. Valmis, dippaamaan!

Parsnip fries with rosemary and coconut-turmeric sauce

 

Jätä vastaus

GetUrNet.com is for sale | HugeDomains
GetUrNet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 months See details
  • 30-day money back guarantee
  • Take immediate ownership
  • Safe and secure shopping

GetUrNet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $224.58 per month for 12 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $224.58/mo. for 12 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
  • Enjoy zero percent financing
  • Quick delivery of the domain
  • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

J
C
Y
M
J
See more testimonials

Our promise to you

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Quick stats

Domain length
8 characters
Keywords
Base domain
GetUrNet
TLD extension
.com
GetUrNet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan