Parsaa kookos”hollandaise” ja uppomunia

IMG_2130
Ah parsaa! Kausi on täällä taas!

Kaupasta mukaani on jo lähtenyt lukuisia nippuja – tämän ovat Wellmeals-palvelun tilaajat varmastikin huomanneet, mutta vihdoin ehdin tänne bloginkin puolelle hehkuttelemaan ja herkuttelemaan. Avatessani facebookin huomasin ihanan Vaimomatskuu Juulian ohjeen – simple great minds think alike, ajattelin uppomunasuunnitelmieni kanssa, ja parsanhimoni sen kun yltyi, niin herkulliselta Juuliankin ohje vaikutti.

Hollandaisekastike sai jäädä, ja kehittelin maidottoman (vegaanisenkin) version kastikkeesta. Helpon sellaisen, pakko mainita. Kookoskerma tai kookosmaidon jähmettynyt osa taipuu mielestäni erinomaisesti kastikkeiksi, ja niin tälläkin kertaa. Kastiketta jäi hieman yli, joten jos muuta käyttöä kookoskermalle on, voit hyvin puolittaa määrät.

Seurakseen neitsytkookosöljyssä paistetut parsat saivat kastikkeen lisäksi uppomunia sekä oluthiivahiutaleita. Uppomunia tein itse asiassa ensimmäistä kertaa, ja tulos ei ollut ihan yhtä kaunis kuin Vaimomatskuu-blogin puolella – harjoitusta tarvitaan siis vielä, mutta maku toimi parsojen kanssa superhyvin. Jos haluat annoksesta kokonaan vegaanisen, jätä munat pois ohjeesta ja paahda parsojen päälle pähkinöitä. Resepti sopii kevyeksi lounaaksi tai vaikka alkupalaksi, mutta illalliseksi annoksesta ei mielestäni ihan ole – ellet lisää munien määrää reippaasti.

Parsasesonki kannattaa hyödyntää paitsi parsojen maun ja helppouden takia, mutta myös ravinteiden. Vihreän parsan ravintoarvot ovat valkoista parempia (makukin mielestäni), ja herkutellessai saat mm. vitamiineja, kaliumia ja kuitua. Parsaa tulee lisäksi helposti syötyä paljon – tässäkin tapauksessa sen määrä kohoaa n. 200 g / henkilö. Tämän annoksen jälkeen jääkin sitten enää hieman yli puolet päivän kasvistarpeesta jäljelle, 500 gramman päivätavoitetta mielessä pitäen (mikä toki myös ylittyy helposti, ja hyvä niin!).

Herkullista parsasesonkia ruudun sillekin puolelle,
xx

IMG_2146IMG_2171

Parsaa kookos”hollandaise” ja uppomunia  

Kahdelle

2 nippua parsaa (yht. 500 g)
3-4 kananmunaa
2-3 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
neitsytkookosöljyä paistamiseen
oluthiivahiutaleita

kastike:
2 dl kookoskermaa / kookosmaidon jähmettynyttä osaa
0,5 rkl omenaviinietikkaa
1/2 pienehkön sitruunan mehu
0,5 tl kurkumaa
suolaa, valkopippuria
n. 2 tl kookosjauhoja suurustukseen

1. Huuhtele parsat huolella, ja katkaise puumainen pää pois.

2. Ota iso kattila, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Laske lämpöä poreilevaksi ja lisää sekaan omenaviinietikka. Pyöräytä veteen lusikalla iso pyörre – vesi saa siis kieppua kunnolla. Riko pyörteeseen kananmuna, ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kalasta muna lautaselle (reikä)kauhalla ja toista niin monta kertaa kuin munia on.

3. Paista parsoja pannulla öljyssä n. kolmen – neljän minuutin ajan. Parsat saavat jäädä hieman rapeiksi. Ripottele päälle suolaa.

3. Valmista kastike: sekoita kastikkeen ainekset pienessä pannussa. Lisää kookosjauhot varovasti, ja varmista tasainen lopputulos vispilällä. Kuumenna.

4. Ripottele parsojen päälle oluthiivahiutaleita, asettele kananmunat ja lorauta kastiketta.

5. Valmis, lisää tarvittaessa suolaa ja nauti kevään mauista!

IMG_2134

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price