Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Vadelma-lakujädeä ja vikoja auringonsäteitä

Dairyfree raspberry-licorice

Huomasin kaupassa käydessäni uuden, maidottoman vadelma-lakujäden olemassaolon ja ilahduin suuresti maidottomasta jäätelövaihtoehdosta kaupan hyllyllä – hienoa, että valikoima laajenee! Tuotteessa kuitenkin on, tietenkin, glukoosisiirappia, joten kovin säännöllisesti nautittuna ei tuokaan jäde ole mikään paras vaihtoehto.

Makuna vadelma-laku kuitenkin jäi pyörimään mieleeni, ja päästyäni kotiin halusinkin jo tehdä vastaavaa itse, mutta hyvää tekevänä versiona. Kuten varmasti arvaatkin, on tällaisessa tapauksessa paras avata Hyvän olon jäätelökirja, ja valmistautua inspiroitumaan. Olin varma, että upean kollegani ja kaimani Tuulian sekä Virpin ihana jädekirja ratkaisisi ongelman, ja ratkaisihan se! Pikajädeistä löytyi vadelma-laku, ja tähän päälle vielä lakukastiketta – täydellistä!

Olen aikaisempina kesinä ollut paljon ahkerampi hyvisjädejen tekijä, mutta tänä kesänä ne ovat jääneet vähemmälle – onneksi näin syksyn tultua pääsin vihdoin testaamaan tämän kauniin kirjan reseptejä. Olen varmasti lähes ainoa, kuka ei ole sitä vielä ehtinyt tehdä – niin suosittu on kirja ollut, enkä ihmettele. Kirja todella on superkaunis, sekä herkullinen kokonaisuus.

Jädeni valitsin pikajädet – osastolta, ja kauan ei tähän reseptiin saa aikaa tosiaan kulumaan – kunhan vain banaania löytyy pakkasesta! Resepti on siis suoraan kirjasta, ja kastikekin melkein – kiitos siis ihanille naisille tästä(kin) reseptistä! Jos haluat salmiakkimaisemman lopputuloksen, suosittelen muuten käyttämään reseptiin raakalakritsajauhetta – oma suosikkini on Urtekramin!

Aurinkoisia jädehetkiä vielä syyskuullekin,
Tuulia xx

Dairyfree raspberry-licorice

Vadelma-lakujäätelö lakritsikermalla

kahdelle

1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa jähmetettynä
2 dl kotimaisia jäisiä vadelmia
1 pakastettu kypsä banaani
3 tuoretta taatelia, ilman kiviä
2 tl raakalakritsajauhetta

Lakritsakerma
3 tuoretta taatelia, ilman kiviä
1 dl kookosmaitoa
2 tl raakalakritsajauhetta
2 tl smooth maapähkinävoita

1. Valmista ensin lakritsakerma: ainekset blenderiin ja anna pyöriä, kunnes kastike on tasaista. (Lakritsakerma säilyy jääkaapissa kolme päivää, jos sitä sattuu jäämään yli.)

2. Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi paksu, jähmettynyt kermaosa blenderiin. Lisää vadelmat, banaani, taatelit sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi – saatat joutua hieman kaapimaan seosta blenderin reunoilta, että saat tasaista.

3. Koristele vadelmilla ja nauti heti kastikkeen kanssa. Ihanaa! ✨

Dairyfree raspberry-licorice nice cream

4 kommenttia Vadelma-lakujädeä ja vikoja auringonsäteitä

 1. Emilia
  3.9.2016 at 10:43 (4 vuotta sitten)

  Moi!

  Pakko oli tulla kysymään, että miltä merkiltä tuo vadelmalaku jäätelö oli minkä kaupasta oot bongannu? Itse en ole sellaiseen törmännyt ja tekisi mieli ehdottomasti maistaa! Myös tämä resepti menee varmasti kokeiluun 🙂

  Kiitos muutenkin ihanista resepteistä ja blogista! Löysin blogisi vasta muutama päivä sitten ja olen ehtinyt jo muutamia reseptejä kokeilla ja ihan tosi hyviä olivat =)

  Vastaa
  • tuuliaj
   3.9.2016 at 23:04 (4 vuotta sitten)

   Moikka Emilia,
   Ihana että olet löytänyt blogiin, tervetuloa mukaan herkuttelemaan! <3
   Jäätelö on tämä: https://www.s-kanava.fi/web/s/tottero, eli tuosta linkistä se vadelma-laku.

   Ihania jädehetkiä,
   Tuulia

   Vastaa
  • tuuliaj
   3.9.2016 at 23:08 (4 vuotta sitten)

   Kiva että tulit Siiri kommentoimaan, ja todellakin, yhdistelmä toimii melkein missä vain! 🙂 Sitruuna-laku on toinen suosikki, nam. 🙂

   Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199