Ihana chai-karamellipuuro granaattiomenalla

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

gluten and dairy free chai caramel oat porridge

gluten and dairy free chai caramel oat porridge

Hyisten ilmojen saapuessa en tiedä juuri mitään parempaa (tai lohduttavampaa!) kuin lämpimät puurot. Rakastan kaikkia puuroja, niin tuore – raaka- kuin viljattomiakin versioita, mutta välillä on mielestäni hyvä palata perusasioiden ääreen: lämpimän, tuoksuvan ja juuri sopivan makean kaurapuuron pariin.

Olen muun Asennemedialaisten kanssa kehitellyt Urtekramin ihanista tuotteista jo aika montakin herkkua, mutta tämä puuro on kyllä jotain poikkeuksellisen ihanaa. Ehkä sen takia, että se on niin yksinkertainen ja helppo ohje, mutta lopputulos on kuitenkin melkein kuin söisi jälkkäriä iltapalaksi.

Great (tai simple? hah!) minds think alike, ajattelin, kun huomasin Vaimomatskuu-Juulian kehitelleen samantapaisen reseptin, mutta se vain vahvisti ajatustani: teellä maustettu (ja siihen keitetty) puuro on ihan parasta!

gluten and dairy free chai caramel oat porridgegluten and dairy free chai caramel oat porridge

Urtekramin Hari-teet ovat luomulaatuisia, herkullisia (maut ovat todella vahvoja), ja pakkaukset kauniita. Tuotteet keskittyvät hyvinvointiin, terveyteen ja kestävään kehitykseen, ja ovathan nuo pakkauksetkin nyt vaan tosi ihania. Tuotteiden filosofia perustuu ayrvedisiin resepteihin (pakkauksissa on kehotyypeille suositukset ja sekoitusten vaikutuksia kehoon ja mieleen. Nämä tosin jätin nyt omaan arvoonsa – halusin ehdottomasti lämpimän mausteista chai-puuroa!).

Tee-sarjasta ei löydy lainkaan mustaa teetä, vaan mausteseokset rakennetaan muutaman mausteen peruspohjaan – aika mielenkiintoinen tapa rakentaa sarja! Ja mikä tärkeintä, teepusseista ei löydy liimoja (koska let’s face it, kuka oikeasti haluaisi liottaa liimaa, edes pientä määrää, teekupissaan?) ja ne ovat 100% biohajoavia. Hyvä, tykkään.

Keitin siis puuroni kookosmaidon ja riisimaidon sekoitukseen. Kookosmaidon blendasin muutamien taatelien kanssa tasaiseksi “karamelliksi”, ja liotin chai-teetä keitettyyn kasvimaitoon. Mukaan heitin vielä muutaman rosmariinin oksan mukaan (talven lähestyessä myös rosmariini on tuttu näky keittiössäni) – näin reseptiin saatiin sekä luonnollista makeutta taateleista että kaikki tarvittavat, lämmittävät ja huumaavan tuoksuiset mausteet chai-teestä sekä rosmariinista (jonka tosin voi jättää hyvin poiskin). Sitten vaan puuron keittoon, ja toppingit päälle – valmista!

Ihanaa, helppoa, täyteläisen jälkkärimäistä. Täydellistä alkutalven lohturuokaa, väitän, ja tarjoiluun sopii esimerkiksi Hari-teen Sweet hibiscus & Mint paremmin kuin hyvin, tuomaan vastapainoa karamellisen mausteiselle puurolle.

Pysykää lämpiminä!

Tuulia xx

gluten and dairy free chai caramel oat porridge

Ihana chai-karamellipuuro granaattiomenalla

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa
4 medjool-taatelia (kivet poistettuina)
3 dl haluamaasi kasvimaitoa
3 pussia chai-teetä
1 oksa tuoretta rosmariinia

päälle:
granaattiomenaa
pekaanipähkinöitä

1. Laita kookosmaito blenderiin ja lisää mukaan taatelit. Sekoita tasaista.

2. Laita kasvimaito kattilaan ja kiehauta se rosmariinin oksan kanssa. Ota kattila liedeltä ja lisää teepussit hautumaan nesteeseen. Anna hautua mahdollisimman pitkään (kuitenkin ainakin 15 minuutin ajan tai kunnes kasvimaito on tarpeeksi voimakkaan makuista).

3. Ota teepussit sekä rosmariinin oksa kattilasta, ja sekoita mukaan kookosmaito-karamelli sekä kaurahiutaleet. Keitä, kunnes puuro on ihanan paksua, välillä sekoitellen.

4. Leikkaa granaattiomenasta “lakki” pois ja vedä pitkät viillot koko hedelmän pituudelta. Käännä lohkot irti toisistaan ja irrottele siemenet. Koristele puurot sekä siemenillä että pekaanipähkinöillä. Herkuttele ✨

gluten and dairy free chai caramel oat porridge

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price