Suklaa-bataattikakku popcorneilla

Gluten free, vegan sweet chocolate cake with popcorn

Saanko esitellä teille ehkä parhaan suklaakakun, mitä olen hetkeen syönyt?

Jes, arvasin, että haluat kuulla lisää, joten tässäpä se tulee: täydellisen suklainen, kostea, vegaaninen ja gluteeniton suklaa-bataattikakku popcornilla, paksulla karamellikuorrutteella ja valuvalla vaahterasiirapilla. Ahh – melkein täydellistä!

Gluten free, vegan sweet chocolate cake with popcorn

Kakku on todella helppo tehdä, syvän tummansuklainen, ja koostumukseltaan sopivan kostea ja ihan aavistuksen murenevainen. Kuitenkin niin, että sitä on helppo leikata.

Tein tämän suklaisen bataattikakun poikkeuksellisesti käyttämällä teff-jauhoja, jotka sain Risentalta testiin. Teffissä on jännä maku (ehkä aavistuksen hapan), joka hieman jakoi raatia tehden rakoa aikuisten ja lasten väliin: minä, siskoni ja mieheni söimme tätä kaikki hieman liian monta palaa (mainittakoon, että siskoni söi neljä!), siskoni lapset sen sijaan eivät niin välittäneet kakusta. Kakku siis saattaa jakaa mielipiteitä, mutta meidän aikuisten mielestä kakku oli herkullista, ehkä jopa liiankin: lähes koukuttavaa. Teffin (ja niiden poppareiden!) lisäksi kakku kätkee sisälleen bataattia, joka tuo oman makeahkon vivahteensa kakkuun.

Gluten free, vegan sweet chocolate cake with popcorn

Jos haluat pelata ihan varman päälle, onnistuu kakku toki muistakin jauhoista kuin teffistä, eli voit hyvin käyttää miedompia gluteenittomia jauhoja tai näiden sekoituksia. Itse aion kuitenkin jatkossakin käyttää teffiä, ja rohkeasti kokeilla sitä muissakin makeissa jutuissa – sen verran koukuttava makean ja aavistuksen happaman liitto yhdessä suklaan ja karamellin kanssa oli!

Tämä gluteeniton, suklainen bataattikakku kuorrutetaan kauratuorejuustosta sekä taatelikaramellista sekoitetulla herkullisella kuorrutteella (jota olisin sitäkin voinut lusikoita suoraan kupista!), ja resepti on tosiaan täysin vegaaninen. Jos epäilet vegaanisten kakkujen rakennetta, tämä kakku haihduttaa epäilyksesi yhtä nopeasti kun kakku katoaa lautaseltasi. Lusikoidessani tätä ihanuutta mieleeni palautui nuoruuteni lempikakku: työskentelin Coffee House-kahvilassa ja söin _aina_ tiettyä suklaakakkua, sitä koko valikoiman tumminta. Ja nyt, monia monia vuosia myöhemmin lähes samanlainen kakku löytyi lautaseltani, tällä kertaa vaan gluteenittomana, maidottomana ja vegaanisena versiona, ilman valkoista sokeria. Not bad!

Niin ja ne popparit! Olen jo pidemmän aikaa palanut halusta yhdistää suolaisia poppareita leivontaan. Tässä kakussa poppareita rouhitaan taikinan sekaan ja niillä hoidetaan, yhdessä vaahterasiirapin kanssa, myös koristelu. Helppoa, herkullista ja näyttävää: kakku, jolla ihastutat varmasti.

Niin, ja mainittakoon, että tässä kakussa käytetään sekä vaahterasiirappia että kookossokeria – kyseessä on ehdottomasti herkku, vaikka se ei valkoista sokeria tai jauhoja sisälläkään. Kakku siis vähän erikoisempiin hetkiin, eikä ihan joka päivä syötäväksi!

Seuraavassa reseptissä lupaan palata jälleen herkun pariin, joka sopii ihan täydellisesti arkiherkutteluun (vaikka joka päiväkin!), enkä melkein jaksa odottaa että ehdin sen kanssanne jakaa – stay tuned!

Tuulia xx

Gluten free, vegan sweet chocolate cake with popcorn

Suklaa-bataattikakku popcorneilla 

n. 20 cm:n kakkuvuokaan

märät:
2 dl bataattisosetta (reilu pala bataattia kuorittuna, keitettynä ja soseutettuna)
2,25 dl valitsemaasi kasvimaitoa
0,75 dl vaahterasiirappia
0,5 rkl omenaviinietikkaa

kuivat:
2,5 dl teff jauhoja
2 tl psylliumia
0,75 dl kookossokeria
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
2 dl rouhittuja, kevyesti suolattuja poppareita
1 dl tummaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta
1,5 tl ruokasoodaa

neitsytkookosöljyä vuoan öljyämiseen ja poppareihin

taatelikaramelli:
0,5 dl kookosmaitoa
8 taatelia
1 rkl tahinia

kuorrute:
2 prk Oatlyn kauratuorejuustoa (Påmackan)
2 rkl lucumaa
1 tl raakakaakaojauhetta
1 rkl vaahterasiirappia

Koristeluun: poppareita, vaahterasiirappia

1. Aseta uuni lämpiämään kohti 175 astetta. Valmista bataattisose sekä popparit (kookosöljyssä).

2. Anna bataatti soseen jäähtyä ja sekoita sitten märät ainekset keskenään.

3. Sekoita kuivat ainekset huolellisesti keskenään, ja lisää sen jälkeen märät ainekset kuiviin. Sekoita jälleen huolellisesti.

4. Leivinpaperoi irtopohjavuoka ja öljyä se kevyesti kookosöljyllä. Kaavi taikina vuokaan, ja paista n. 30 minuutin ajan, kunnes kakku on valmis eikä coctailtikkuun tartu enää raakaa taikinaa kakun keskeltä.

5. Kakun paistuessa valmista kuorrute: blendaa kookosmaito, taatelit ja tahini tasaiseksi karamellitahnaksi. Sekoita kauratuorejuustoon yhdessä muiden ainesten kanssa.

6. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä kunnolla. Kuorruta sitten jäähtynyt kakku taatelikaramellikuorrutteella ja koristele poppareilla sekä vaahterasiirapilla.

7. Herkuttelemaan!

Gluten free, vegan sweet chocolate cake with popcorn

Huom. Mikäli sinulla on keliakia tai vilja-allergia, tsekkaathan Oatlyn tuotteen sopivuuden ja tarvittaessa korvaat sen muulla tuotteella, kuten kookoskermavaahdolla. Keliakialiitto hyväksyy Oatlyn kauratuotteita listoilleen, mutta Oatlyn sivuilla niiden kerrotaan olevan erittäin vähägluteenisia (alittaa 100 ppm mutta ei täytä gluteenittomuudelta vaadittua 20 ppm).

3 kommenttia Suklaa-bataattikakku popcorneilla

  • tuuliaj
   23.11.2016 at 16:47 (6 vuotta sitten)

   Eikö olekin! Innostuin niin poppareiden yhdistämisestä kakkuihin että palan halusta päästä kehittelemään lisää ihania yhdistelmiä niistä. 🙂

   Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Suklaa-bataattikakku popcorneilla

 1. […] oli alunperin lähteä toteuttamaan lapsen 2v. kakkua Wellberries -blogin ohjeella. Teemaksi oli valikoitunut sirkus ja olin päättänyt tehdä kakun, jonka päällä on popcorneja. […]

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price