Ihotarinoita

probioottinen-ihonhoito-esse

Jos sinun ihosi kertoisi tarinan, millainen se olisi? Oman ihoni tarina oli vielä kesällä kuulas ja pehmeä, mitä se ei todellakaan aina ole ollut. Loppukesää kohden tarina alkoi kuiten saada uusia sävyjä: kuivia, kutiavia ja ärsyyntyneitä kohtia – juuri niitä ongelmia, joita vastaan olin onnistuneesti jo muutamien vuosien ajan taistellut.

Lapsena tai nuorena en ikinä kärsinyt iho-ongelmista. Ihoni ei ollut kuiva, epäpuhdas tai muuten aiheuttanut harmia, eikä oikeastaan vaatinut juuri mitään hoitotoimenpiteitä. Käytin nuorempana vaihdellen mitä tahansa kosteusvoiteita, ja nyt vanhempana valitsin ikäiselleni sopivia luonnonkosmetiikan tuotteita, tai käytin niitä mitä sain testiin. (Kyllä – huh, lucky me! Olisinpa osannut arvostaa ihoani enemmän tuohon aikaan!)

No, jo monia vuosia sitten päädyin elämäntilanteeseen, mikä sisälsi stressiä lopulta enemmän kuin suolistoni ja kehoni pystyi vastaanottamaan. Lopulta tein suuria päätöksiä välttyykseni totaaliselta burn outilta (mikä taisi väijyä ihan nurkan takana), ja lähdin elämässäni toiseen suuntaan. Seuranani äkäinen, juuri puhjennut atooppinen iho, rikkinäinen selkä ja useat ruokayliherkkyydet. Ainoa, mikä selkääni auttoi oli vesijuoksu (voitte vaan kuvitella mitä se teki iholleni), ja ruoka-aineyliherkkyyksien selvittäminen oli kunnon viidakko. Ei elämäni parasta aikaa.

No, mutta jokaisessa asiassa on hyväkin puoli: sukelsin syvälle atooppisen ihon luonnonmukaiseen hoitoon. Luin, opin, testasin ja tänä päivänä tiedän atooppisen ihon ja suoliston hoidosta paljon. Ravitsin ihoani sekä sisäisesti että ulkoisesti, hoidin suolistoani ja koitin pitää yllä positiivista fiilistä sekä vältellä stressiä (näissä viimeksi mainituissa vaihtelevasti onnistuen). Aikaa siinä meni, hermot moneenkin kertaan, mutta lopulta ihoni rauhoittui. Yhä useampi ruoka-aine alkoi sopimaan (mikä tietenkin vaikutti suoraan ihon kuntoon allergisen ihottuman heikentyessä), ja lopulta olin jälleen tilanteessa mistä lähdinkin – ihoni oli hyvä, kesti paljon eikä vaatinut kovin paljon hoitoa.

No, kaiken tämän jälkeen syksyn ihoromahdus oli ikävä. En tiedä kuinka paljon ihoni kuntoon vaikutti muutamaa viikkoa oireilun alun jälkeen havaittu laaja kosteusvaurio seinämme takana (kaikki atoopikot, tämä kannattaa huomioida: atopia voi olla oire homeesta tai muista sisäilmaongelmista!), kuinka paljon stressi, tai kuinka paljon jokin muu asia. Kiroilin, mutta käärin hihat ja aloin hommiin: hoitamaan atopiaa sekä ruokavalion, ravintolisien että oikeiden rasvojen avulla. Tässä vaiheessa sain Sugarilta vinkin sekä kutsun täysin luonnollisen Esse-tuotesarjan infotilaisuuteen, missä silmäni suorastaan avautuivat: olin vuosia hoitanut suolistomikrobistoani, mutta en ollut ikinä ajatellut ihoni tervettä bakteerikantaa!

probioottinen-ihonhoito-esse-2

Opin, että atopiassa ihon bakteerikanta on usein järkkynyt: usein Stafylococcus aureus – niminen bakteeri on lähtenyt valtaamaan elintilaa muilta bakteereilta aiheuttaen iholle tulehdustilan, jonka lisäksi iholiitosten löystyttyä myös kosteutta pääsee haihtumaan enemmän kuin terveestä ihosta – samoin ärsykkeet pääsevät ihon sisään helpommin.

Kortisonit ynnä muut lääkevoiteet tuovat hetkellistä helpotusta tulehdukseen, mutta lopulta atopian perimmäinen syy (ruoka-aineallergia, yliherkkyys, kemikaalit, home, sisäilmaogelmat, stressi, antibioottikuurit..) tulisi selvittää, eliminoida, rauhoittaa tilanne sisäisesti ja samalla tukea ihon bakteeritasapainoa ulkoisesti. Atopian perimmäistä syytähän ei tiedetä, mutta sen verran tiedetään että se on poikkeuksellisen herkkää reagointia monenlaisille ärsykkeille: luultavasti juurikin tämän vinoutuneen mikrobiomin ansiota. Nämä ärsykkeet Esse pyrkii iholla minimoimaan ja palauttamaan ihon ekosysteemin ennalleen (tuotteissa on ainakin lactobacillus – nimistä bakteeria). Niin, ettei iho jatkossa enää reagoisi ärsykkeisiin yhtä vahvasti.

No, yksittäinen tuote tai linja ei varmasti atooppista ihoa yksin paranna (nämä testaamani tuotteet ovat kasvoille ja decolteen alueelle tarkoitettuja), mutta tämä sarja on ensimmäinen, joka todella tuntuu järkevältä sijoitukselta iho-ongelmissa. Ja muutenkin: miten en ole tullut ajatelleeksi ihon mikrobikantaa ja sen vaikutusta iho-ongelmiini – eläähän ihmisen iholla jopa 21% mikrobiomista! Olen saanut myös allergisen nuhani hallintaan (ja se, thank god, ei ole palannut!) paikallisella mikrobihoidolla, joten uskon vahvasti paikalliseen mikrobihoitamiseen.

Omalla kohdallani tiedän, että uudelleen puhjennut atopia johtuu suoliston heikosta kunnosta, joista on seurannut ns. vuotavan suolen oireyhtymä ja ruoka-aineyliherkkyyksiä –> ihottumaa. Sama syy (stressi, sisäilmaongelmat?) mikä on aiheuttanut suolistohaasteeni ja ruoka-yliherkkyyteni on varmasti tehnyt sen myös ihollani ja näin, tässä ollaan.

probioottinen-ihonhoito-esse-5

Ennen kuin aloitin käyttämään kuvissa näkyviä tuotteita, sain mahdollisuuden mennä ammattilaisen luo ihonhoitoon ja selvittämään mitkä Esse-sarjan tuotteista sopisivat minulle. Sain ajan Natural Goods Companyt uuteen Salon & Shopiin, missä ihanan, uudistavan ja rentouttavan ihonhoidon lisäksi sain suositukset iholleni. Ne eivät tulleet yllätyksenä: osa Esse-sarjan tuotteista voisivat olla liian voimakkaita (liian monta bakteerikantaa) ärsyyntyneelle, tulehtuneelle iholle, joten tilannettani lähdettiin hoitamaan Essen Sensitive – linjalla. Linja on suunniteltu nimenomaan ongelmaihoille (atopia, akne, couperosa), ja sisältää prebiootteja, ja osa tuotteista näiden lisäksi eläviä probiootteja – ihan samoja juttuja joiden sisäisestä saannista pidän hyvää huolta jatkuvasti.

Probiootteja alkaa olemaan jo muissakin sarjoissa, mutta on tärkeää että ne ovat yhä eläviä ja pystyvät monistumaan iholla. Tämän takia Essen linjaa käytettäessä on tärkeää, ettei samanaikaisesti käytetä muita tuotteita – tuotteet säilyttävät ihon ph-tasapainon optimaalisena hyvän bakteerikannan palautukseen, ja muiden tuotteiden yhtäaikainen käyttö voi häiritä tätä prosessia – väärä ph tai säilöntäaineet voivat tappaa iholle elävinä saadut bakteerit, jolloin kalliiden tuotteiden hyöty jää saamatta.

Essen sensitive-sarjassa käytetään Biome+ -teknologiaa, mikä tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että tuotteissa on prebiootteja – hyvien bakteerien ruokaa, joiden avulla ihon hyvät bakteerit saadaan lisääntymään. Lisäksi linjan seerumissa sekä on eläviä probiootteja, ja Tonerissa inaktivoituja sellaisia (nämä eivät pysty lisääntymään, mutta ne kuitenkin aktivoivat ihon puolustusmekanismia). Nämä tuotteet ovat suunniteltu kasvojen ja decolteen alueen hoitoon, ja ne ovat tuntuneet sopivan iholleni erinomaisesti. Pro- ja prebiootteja sisältävä Toner Plus tuntuu raikkaalta kasvoille suihkutettuna, ja se rauhoittaa ihanasti ihoa. Olenkin suihkutellut sitä pitkin päivää kasvoilleni, jos jokin kohta on tarvinnut erityishuomiota.

probioottinen-ihonhoito-esse-3

Muut käytössäni olleet tuotteet ovat olleet Sensitive seerumi, joka myös sekin sisältää prebiootteja sekä yhtä probioottikantaa. Tämä kanta on valittu tuotteeseen, sillä sen on osoitettu toimivan ihon immuunipuolustuksen puolesta – eli vihdoin ymmärsin tuoda sen, mitä pyrin tekemään sisäisesti, myös kasvojeni iholle! Sarjan putsari Sensitive cleanser on mielettömän hellävarainen, eikä kirvellyt silmäluomiani siinäkään vaiheessa, kun ne olivat aika huonossa kunnossa, ja olin pystynyt käyttämään meikinpuhdistukseen vain öljyjä.

Kosteusvoiteena olen käyttänyt Sensitive sarjan Nourish moisturiser – voidetta, joka on kehitetty tehostamaan kuivan ja herkän ihon suojabärrieerin toimintaa. Kuivaa ihoa kosteuttamaan valittiin vielä sarja Cream mask, joka todella tekee sen minkä lupaa – tämä tuote kosteuttaa, jos jokin!

Sarjassa löytyy myös tuotteita vartalolle, mitä en tosin vielä ole ehtinyt testaamaan. Tämän ajattelin tehdä seuraavaksi, kun akuutein, eli kasvojen sekä niskan iho tuntuvat rauhoittuneen, monenkin seikan ansiosta. Tuotteista muutama jää varmasti vakikäyttöön, ja kiinnostaisipa kokeilla myös sarjan core-linjaa, missä probioottikantoja on enemmänkin.

Myös ravintolisät ovat korvaamaton apu matkalla kohti tervettä ihoa (mikä jatkunee vielä pitkään, iho-ongelmat eivät valitettavasti ratkea kovin nopeasti), samoin kuin ruokavalio. Näistä atooppisen ihonhoidon kulmakivistä kerron teille pian lisää!

Tuulia xx

probioottinen-ihonhoito-esse-4Tuotteet saatu testiin.

2 kommenttia Ihotarinoita

 1. Laura
  16.12.2016 at 16:37 (5 vuotta sitten)

  Hei!

  Minua kiinnostaisi erityisesti, miten olet saanut allergisen nuhasi kuriin paikallisella mikrobihoidolla?

  Laura

  Vastaa

Jätä vastaus

geturnet.com is for sale | HugeDomains
geturnet.com Buy now:$2,695 ▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 months See details
 • 30-day money back guarantee
 • Take immediate ownership
 • Safe and secure shopping

geturnet.com

This domain is for sale: $2,695

Buy now for $2,695 or pay $112.29 per month for 24 months

▸ Buy now
or

This domain is for sale: $2,695

▸ Buy now or ▸ Start payment plan Only $112.29/mo. for 24 month See details
Questions? Talk to a domain expert: 1‑303‑893‑0552
 • Enjoy zero percent financing
 • Quick delivery of the domain
 • Safe and secure shopping

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name

T
M
R
M
W
See more testimonials

30-day money back guarantee

HugeDomains provides a 100% satisfaction guarantee on every domain name that we sell through our website. If you buy a domain and are unhappy with it, we will accept the return within 30 days and issue a full refund – no questions asked.

Quick delivery of the domain

In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Safe and secure shopping

Your online safety and security is our top priority. We understand the importance of protecting your personal information.


We protect your information through SSL encryption technology, providing the safest, most secure shopping experience possible. Additionally, you may checkout with PayPal or Escrow.com.

Yes, you can transfer your domain to any registrar or hosting company once you have purchased it. Since domain transfers are a manual process, it can take up to 5 days to transfer the domain.

 

Domains purchased with payment plans are not eligible to transfer until all payments have been made. Please remember that our 30-day money back guarantee is void once a domain has been transferred.

 

For transfer instructions to GoDaddy, please click here.

Once you purchase the domain we will push it into an account for you at our registrar, NameBright.com, we will then send you an email with your NameBright username and password. In most cases access to the domain will be available within one to two hours of purchase, however access to domains purchased after business hours will be available within the next business day.

Nothing else is included with the purchase of the domain name. Our registrar NameBright.com does offer email packages for a yearly fee, however you will need to find hosting and web design services on your own.

Yes we offer payment plans for up to 12 months. See details.

If you wish the domain ownership information to be private, add WhoIs Privacy Protection to your domain. This hides your personal information from the general public.

 

To add privacy protection to your domain, do so within your registrar account. NameBright offers WhoIs Privacy Protection for free for the first year, and then for a small fee for subsequent years.

 

Whois information is not updated immediately. It typically takes several hours for Whois data to update, and different registrars are faster than others. Usually your Whois information will be fully updated within two days.

It's easy to think a domain name and a website are the same. While they are related, they are very different things.

 

• A domain name is like the address of your home. It just tells people where to go to find you.
• Websites are the code and content that you provide.
• A web host is a service that provides technology, allowing your website to be seen on the Internet.

Your Web address means everything – watch our video see why

Your Web address means everything
watch our video see why

Other domains you might like

See more domains
geturnet.com ▸ Buy now ▸ Start Payment Plan