“No bake” mini piparineliöt lucumafudgella

No bake ginger bread bites (gluten-free, dairy-free, vegan)

Puuh, aika kiireisiä vuoden viimeisiä viikkoja viedään, mutta huh, ehdinpäs vielä tänne, jouluherkku mukanani, tietenkin! Toivottavasti ruudun sillä puolen olisi ollut jo hieman aikaa ottaa rennommin ja valmistautua pikku hiljaa joulun saapumiseen.

Kiireideni takana on yksi isompi projekti, joka on jo hetken aikaa vienyt lähes kaiken aikani. Projekti on superihana, ja voisin uppoutua sen pariin päiväkausiksi, jos vaan muilta töiltäni ja elämältäni ehtisin. No, mutta ehkä kuitenkin ihan hyvä, että ajatukseni välillä pakostakin suunnataan muualle (saattaisin muuten alkaa olemaan aika tylsää seuraa, hah). Ja nythän edessä häämöttävät myös joulun vapaat, jolloin olisi melkein rikollista tehdä muuta kuin viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, väitän. Tiedossa siis on projektivapaita päiviä, joulukirkkoa, kokkailua perheen kesken ja jouludinner laajennetun perheen kera; saman pöydän ääreen meitä sovitetaan tänäkin vuonna lähes kaksikymmentä!

No, mutta takaisin pääasiaan: jouluherkkuihin! Vaikka jouluvalmistelut ovat siis osaltani hieman myöhässä, ehdin kuitenkin jo aloittaa. Testasin jo hyvissä ajoin joulun parhaan taatelikakun, jonka teen uudelleen jouluaatoksi, ja nyt lähempänä joulua olen valmistanut näitä piparineliöitä jo muutamaankin otteeseen! Valmistin reseptin alunperin Ecoteekin, joensuulaisen terveyskauppaketjun, lehteen, mutta en malta olla jakamatta reseptiä myös teidän kanssanne. Niin ihania näistä pikkuherkuista tuli! Näiden lisäksi pohdin vielä maltanko olla valmistamatta tätä viime vuoden ihanaa glögikakkua, vaikka äitini jo varoitteli etteivät vieraamme jaksa ehkä ihan kaikkia herkkuja syödä. Mutta kyllähän sitä aina hieman glögikakkua jaksaa, vai mitä!

Mutta, palataanpas jälleen asiaan, ajatukseni eivät näköjään pysy oikein kasassa, kun on herkuista kyse! Näiden ihanien “no bake” piparineliöiden pohja maistuu, kuten nimikin jo lupaa, piparkakuille. Tai oikeastaan: piparkakkutaikinalle. Vielä parempaa! Päälleen piparikerros saa pähkinäistä lucumafudgea, johon rakennetta ja suutuntumaa tuodaan kookoshiutaleilla. Nämä kerrokset kuorrutetaan vielä raakasuklaalla, joka täydentää kivasti piparineliöiden makeahkoa makumaailmaa, viimeistellen sen ihanaksi. Herkkuneliöt on superhelppo tehdä, ja makeutuskin hoituu pääosin taateleiden sekä lucuman avulla, ilman valkaistua sokeria. Ainakin vähän suklaakonvehteja parempi vaihtoehto, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Mutta nyt lopetan herkuista jaarittelun, ja aion siirtyä sanoista tekoihin, jotta ehdin osallistua joulun valmisteluun muutenkin kuin näin ajatuksen ja puheen tasolla.

Toivon teille kaikille, ihanat lukijat, ystävät, seuraajat sekä satunnaiset vierailijat, rentouttavaa ja lämmintä joulua. Kiitos, kun olette! Tuulia xx

(Niin, ja siitä aikaa ja ajatukset vieneestä projektista, voinhan siitä jo jotain kertoakin: se on kirja! Ihana, herkullinen kirja, josta kerron teille kaiken hieman myöhemmin. Tuskin maltan odottaa!).

No bake ginger bread bites (gluten-free, dairy-free, vegan)

“No bake” piparineliöt lucumafudgella

Piparikerros:
10 pehmeää medjool-taatelia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1,5 tl piparkakkumaustetta
(tai: jauhettua inkivääriä, kardemummaa, mausteneilikkaa, ceylonin kanelia)
ripaus suolaa

Pähkinäinen lucumafudge:
1 dl kaakaovoita (kiinteänä, raastettuna)
2 rkl pähkinävoita (smooth)
2 rkl kookosjauhoja
0,5 dl lucumaa
0,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

Koristeluun: raakasuklaata

1. Valmista piparikerros: poista taateleista kivet, ja laita ne blenderiin muiden kerroksen raaka-aineiden kanssa. Anna pyöriä kunnes taikina alkaa muodostumaan. Taikinan tulee olla tasaista, sopivan tahmeaa ja helposti muovailtavaa.
2. Levitä taikina pieneen leivinpaperoituun vuokaan (helpointa hieman märillä käsillä). Laita pakkaseen.
3. Sulata kaakaovoi, ja sekoita kaikki muut raaka-aineet mukaan. Tee tasaista, ja kaada piparikerroksen päälle. Siirrä takaisin pakkaseen, n. 20 minuutin ajaksi.
4. Sulata raakasuklaa. Ota vuoka pakkasesta ja leikkaa pieniksi neliöiksi. Koristele raakasuklaalla, joka jähmettyy kauniisti leivosten päälle. Herkuttele ja säilytä loput jääkaapissa.

No bake ginger bread bites (gluten-free, dairy-free, vegan)

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price