Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Kinuskineliöt eli gluteenittomat kikherneblondiet

Heippa ystävä, ja ihanaa uutta viikkoa!

Suklaata on nyt varmaan pääsiäisen jälkimainingeissa syöty enemmän kuin tarpeeksi (ainakin ruudun tällä puolella) ja pohdin, että nyt voisi tarjoilla jotain vähemmän suklaista tilanteen tasapainoittamiseksi. Brownies-herkut on kaikille tuttuja, mutta entäs blondiet, oletko kuullut niistä?

Jos pitäisi valita kummasta tykkään enemmän, olisi valinta vaikea – kumpikin on superherkullinen leivos, mutta blondie ehkä aavistuksen kevyempi makumaailmaltaan. Mutta ei todellakaan liian kevyt, vaan ihanan kinuskinen ja tahmainen. Sellainen, että näitä leivoksia voi ihan vahingossa vedellä muutaman ja silti tuntuu että tilaa riittäisi vielä yhdelle.. Sinua on varoitettu!

Nämä blondiet eivät ole mitä tahansa kinuskineliöitä, vaan kikherne-bataatti-lucumaneliöitä. Mikä sanahirviö: ymmärrät varmaan miksi kutsun näitä herkkuja ihan vaan kinuskineliöiksi! Kikherneistä taikinaan tulee rakennetta ja ravinteita, lucumajauhe vastaa herkkujen kinuskisuudesta (lucumahan on hedelmä, joka maistuu aavistuksen kinuskilta – kun se yhdistää nesteeseen tai öljyyn, kinuskin maku voimistuu!). Bataatit sen sijaan tekevät kinuskineliöistä aivan ihanan kosteita sekä tiiviitä – ah ja nam. Nämä ovat superhyviä. Ja täyttäviä: mieti nyt, herkutellessasi syöt siis kikherneitä ja bataattia. Tämähän on melkein kuin ateria, haha.

Makeus näihin gluteenittomiin ja vegaanisiin kinuskineliöihin tulee taateleista, sekä siitä lucumasta – sokeria ei lisätä mukaan edes vaahterasiirapin tai hunajan muodossa tällä kertaa.

Niin, ja tuo ihana kinuskikastike! Sehän syntyy superhelposti yhdistämällä lucumajauhetta neitsytkookosöljyyn, ja lisäämällä mukaan pikkuisen suolaa. Yksinkertaisen ihanaa. Kuin kinuskikastiketta mutta samalla ei lähelläkään.

Nyt päästänkin sinut sukeltamaan itse reseptin kimppuun – se on helppo ja kinuskineliöt valmistuvatkin vaivatta. Ja näitä syödessä ei muuten tule ensimmäisenä palkokasvit tai bataatti mieleen, lupaan!

Aurinkoa ja kinuskinmakuisia hetkiä,
tuulia

Kinuskineliöt eli kikherne-bataattiblondiet 

n. kuusi palaa

märät:
1 pkt käyttövalmiita kikherneitä
n. 200 g bataattia
20 kpl tuoreita medjool-taateleita
0,75 dl gheetä tai kookosöljyä sulatettuna
0,75 dl valitsemaasi kasvimaitoa

kuivat:
n. 0,5 tl aitoa vaniljaa
n. 0,5 tl suolaa
n. 0,5 tl kardemummaa
0,5 dl durrajauhoa (tai muuta valitsemaasi gluteenitonta jauhoa)
0,5 dl lucumajauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Lucuma- eli kinuskikastike:
n. 0,5 dl neitsytkookosöljyä (sulatettuna)
n. 0,6 – 0,75 dl lucumajauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi: kookoskermaa

1. Aseta uuni lämpiämään kohti 200 astetta.

2. Valmista bataattisose: kuori ja keitä / höyrytä bataattipalaset pehmeiksi. Huuhtele kylmällä vedellä. Huuhtele myös kikherneet huolella, ja lisää yhdessä bataattien kanssa tehokkaan blenderin pohjalle (myös tehokas sauvasekoitin käy). Irrottele taateleista kivet ja lisää nekin blenderiin yhdessä kasvimaidon sekä sulatetun gheen / öljyn kanssa. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasaista.

3. Sekoita kuivat aineet huolellisesti yhteen ja lisää sitten märät niihin. Sekoita tasaiseksi.

4. Leivinpaperoi uunivuoka ja lusikoi taikina siihen. Paista uunin keskiosassa n. 40-45 minuutin ajan tai kunnes coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa.

5. Anna herkun jäähtyä kunnolla (näin herkku pysyy parhaiten kasassa). Sen jäähtyessä (malttamattomimmat ovat saattaneet pukata sen pakkaseen jäähtymään..) valmista lucumakastike: sulata öljy vesihauteessa ja sekoita siihen lucumajauhetta kunnes koostumus on ihanaa.

6. Koristele kinuskineliöt kookoskermalla ja kastikkeella, ja nauti! Huomioithan että kookosöljyn sulamispisteen vuoksi lucumakastike kovettuu jääkaapissa – nautithan sen siis heti tai säilytä rasiassa missä se on helppo lämmittää uudelleen!


♥ Testasitko reseptiä? Tägää herkku instassa #wellberries, niin pääsen ihastelemaan sitä! Otathan tilini seurantaan, sieltä löydät lisää inspiraatiota ja kuvia ♥


 

11 kommenttia Kinuskineliöt eli gluteenittomat kikherneblondiet

 1. Taru
  24.4.2017 at 21:26 (4 vuotta sitten)

  Moi! Ihana resepti,pakko päästä kokeilee! Kysymys,että onko nuo kikherneet säilykepurkissa myytäviä?

  Vastaa
  • tuuliaj
   25.4.2017 at 10:08 (4 vuotta sitten)

   Moikka, ihana kuulla, kiva jos testaat! 🙂 Pyrin välttämään säilykkeitä, eli ostan valmiiksi keitetyt kikherneet aina pahvitölkissä (n. 300 g). Kikherneitähän voi helposti keittää itsekin ja pakastaa käyttövalmiiksi mutta tähän mennessä olen vielä laiskuuttani käyttänyt valmiita..

   Vastaa
 2. KastehelmiB
  5.5.2017 at 11:36 (4 vuotta sitten)

  Hei, yllättävä resepti. Näitä täytyy kokeilla, niin herkulliselle näyttävät ja kuulostavat ainesten perusteella

  Vastaa
  • tuuliaj
   6.5.2017 at 09:10 (4 vuotta sitten)

   Hei, kiva kuulla, kiitos että poikkesit kommentoimaan, ja toivottavasti tykkäät! 🙂

   Vastaa
 3. Minna
  15.5.2017 at 14:36 (4 vuotta sitten)

  Onkohan tuo jauhomäärä oikea? Mun kakusta tuli enemmän laatikkoa kuin kakkua….

  Vastaa
  • tuuliaj
   15.5.2017 at 21:32 (4 vuotta sitten)

   Onpa tosi ikävä kuulla, ettei resepti toiminut kohdallasi! Jauhojen määrän kyllä pitäisi olla ihan oikein – olen tehnyt näitä monia kertoja, ja kun sain palautteesi tsekkasin heti ystävältäni joka oli juuri tehnyt näitä, ja hänenkin kinuskineliönsä olivat onnistuneet moitteetta! Jäin miettimään voisiko ero olla uunissa – jos kakusta tuli liian löysää, voisiko olla niin että uunien tehoissa on eroja..? Entä annoithan kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista? Kakun tuleekin siis olla kostea ja “mutakakkumainen” sisältä, mutta kuten kuvistakin näkee, jäähtyneenä helposti leikattava ja koossa pysyvä!

   Vastaa
 4. Minna
  7.6.2017 at 10:27 (4 vuotta sitten)

  Tein tänään uudelleen ja olin tarkkana määrien kanssa, käytin jytte-jauhiseosta aikaisemmin käyttämäni spelttijauhon sijaan ja laitoin taikinan matalampaa vuokaan. Nyt lopputulos on laatikon sijasta kakku 😊

  Vastaa
  • tuuliaj
   8.6.2017 at 10:05 (4 vuotta sitten)

   Hei ihana että uskaltauduit testaamaan uudelleen! 🙂 Ja vielä kivempaa että lopputulos toimi tällä kertaa, haha! 🙂 Oli pakko testata tämä vielä uudelleen, ja mulla tosiaan resepti yhä toimi kuten pitikin, niin en lähtenyt sitä muuttamaan palautteesi pohjalta.
   Huippua että palasit kommentoimaan!

   Vastaa
 5. Anneli Kaunislehto
  29.4.2018 at 20:50 (3 vuotta sitten)

  Ihanalta kuulostaa! Löysin kaapistani tocoa jota en ole vielä käyttänyt mihinkään. Osaatko sanoa toimisiko lucuman asemasta?

  Kiitos ja iloista Wappua!

  Vastaa
  • tuuliaj
   29.4.2018 at 20:58 (3 vuotta sitten)

   Ihana että kuulostaa ihanalta! 🙂 Lucuma tuo tähän makeutta sekä juuri sitä “kinuskimaista” fiilistä, eli lopputulos voi hyvin toimiakin tocollakin, mutta en uskalla luvata. Jos päädyt testaamaan, kannattaa varmistaa että taikina on varmasti tarpeeksi makeaa ilman lucumaa.

   Kivaa vappua myös sinne! <3

   Vastaa

1Pingbacks & Trackbacks on Kinuskineliöt eli gluteenittomat kikherneblondiet

 1. […] herkkujen lisäksi laku-inkivääri kinuskineliöitä, joiden resepti on kehitelty kikherne-kinuskineliöreseptini pohjalta. Ah ja nam, kuulostaa niin herkulliselta, etten […]

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199