Kesän eka pikajäde!

Viime päivinä olemmekin saaneet jo hieman esimakua keväisistä säistä, vihdoinkin! On tätä jo blenderin ääressä odoteltukin, että myös säiden puolesta pääsisi herkuttelemaan pikajädeillä. Odottavan aika on tänä keväänä ollut pitkä, mutta nyt sääennuste näyttää jo vähän paremmalta eikä meteorologienkaan tarvitse niin paljon repeillä ruudussa, hah!

Nice creamit ovat ihania, ja meillä suosiossa ovat etenkin pikajädet: riittää, että pakkasessa on valmiiksi pakastettuja raaka-aineita, blenderi (tai sauvasekoitinkin!) ja ihana softis-tyyppinen jäde on hetkessä valmista. Meillä koko perhe tykkää näistä, eikä Amalia oikeastaan tavallista jäätelöä ole vielä maistanutkaan – eikä muuten ole tarvettakaan!

On välillä hassua miettiä aikaa ennen nice creameja ja kaikkia mahdollisia vegaanijädejä. Silloin maidottomat (tai lisättyä sokeria / fruktoosisiirappia / väri – tai lisäaineita karttavat) yksikertaisesti olivat ilman jäätelöä, kuten minäkin monia kertoja. No, eihän siinäkään oikeesti mitään vikaa ole (kieltäytymisen hetkihän kestää vain hetken ja pari minuuttia siitä eteenpäin muutkin ovat jädensä tuhonneet, haha!) mutta on se kiva että silloin tällöin voi herkutella jätskillä – olkoonkin se sitten vaikka kotona, eikä tietty satunnaiset sokerijäätelötkään ketään toki tapa. (Mutta silloin kannattaa vähintäänkin olla tarkka kenelle euronsa ojentaa – muistuttelen aina, että esim. Valiojäde on jo monia vuosia kuulunut Nestleelle, Ingman sen sijaan on Unileverin brändi. Itse suosisin suomalaisia tekijöitä kuten Kolmen kaverin jäätelöä tai vaikka Jymyä. Näiltä molemmilta on muuten tullut vegaanijädejä markkinoille).

Nice creamit toivat vauhdilla Suomeen (ja maailmallekin) ystäväni (ja kaimani) Tuulia sekä Virpi, supersuositulla Hyvänolon jäätelökirjallaan, mistä oletkin aivan varmasti kuullut. Tämän jälkeen on blenderit hurisseet ympäri maailman hyvisjädereseptien parissa!

Jäätelöt mitä teen ovat kaltaiselleni hätähousulle aina pikajädejä ja vain muutamasta raaka-aineesta muodostuvia, mutta on kyllä ihana fiilistellä jäätelöreseptejä monipuolisemminkin: nyt Tuulia ja Virpi ovat lanseeranneet jäätelökirjastaan E-kirjan, missä on 10 uutta jädereseptiä, nostaen kirjan reseptimäärän yli 90 herkulliseen hyvisreseptiin! Huh, aikamoinen satsi ihania herkkujädejä – suosittelen tsekkaamaan: e-kirjaan pääset tutustumaan TÄSTÄ. En malta itse odottaa että pääsen testaamaan uusia reseptejä!

Mutta nyt, jatketaanpa oman pikajädereseptini pariin: se on herkullinen, helppo ja pehmeän kermainen. Raaka-aineita on vain muutama, ja ne maistuvat ihanasti läpi helposta hyvisjädepohjasta – vaaleanpunainen vadelma ihastuttaa ja sen seuraksi tekemäni vahva lakujäde ei missään nimessä häviä teolliselle laku – tai salmiakkijädelle maussaan. Voi nam.

Hyvää tekeviä jäätelöhetkiä sullekin! ♥

Hurmaava vadelma – ja lakujäde

2 pakastettua, isohkoa kypsää banaania, paloiteltuna
2-3 rkl kookoskermaa tai kasvijogurttia
kourallinen suomalaisia pakastettuja vadelmia
0,5 – 2 rkl voimakasta raakalakritsijauhetta (käytän aina tätä)

1. Laita banaanit sekä kookoskerma / kasvijugurtti blenderiin ja sekoita tasaista softista.
2. Ota puolet jädestä toiseen kulhoon, ja laita blenderiin vadelmat. Sekoita tasaista.
3. Sekoita toiseen osaan lakujauhe – laita niin paljon kuin haluat, maistele matkalla.
4. Tarjoa heti, koristele vadelmilla – herkuttelemaan!

 

6 kommenttia Kesän eka pikajäde!

  • tuuliaj
   18.5.2017 at 14:11 (6 vuotta sitten)

   Joo siis ehdottomasti suosittelen! Minikokki tykkää ihan varmasti, ja säkin! 🙂

   Vastaa
 1. Riikka
  18.5.2017 at 14:32 (6 vuotta sitten)

  Monesti mietin näitä reseptejä lukiessa että mitä merkkiä mahdatte käyttää kun puhutaan kookoskermasta? Ja vain parista ruokalusikallisesta? Onko se siis kookosmaitotölkki jääkaapissa jolloin kerma tiivistyy pinnalle mutta miten pitkään loppu säilyy jos kauhaisee vain pari rkl? Vai onko se kookoskerman nimellä myytävää kermaa? Yhden merkin tiedänkin mutta se on nestemäistä rakenteeltaan ja muistaakseni lisäaineita niin etten halua sitä käyttää.

  Vastaa
  • tuuliaj
   18.5.2017 at 14:38 (6 vuotta sitten)

   Moikka Riikka, hyvä että kysyit! 🙂 Kookoskermalla tarkoitan juurikin sitä kookosmaidon jähmettynyttä osaa. Loput käytän smoothieen tai teen kookoskermavaahtoa vaikka jäden seuraksi. 🙂 Tällä kertaa käytin tässä itse asiassa kaurajogurttia, ja siksi reseptiin ei päätynyt kermavaahto koristamaan annoksia.
   Kookosmaito säilyy muutaman päivän jääkaapissa (olen kyllä säilyttänyt pidempäänkin..) mutta on tärkeää laittaa se omaan kannelliseen astiaansa. Näin siitä voi tehdä muuta vaikka seuraavanakin päivänä! 🙂

   Vastaa
 2. Marsku
  21.5.2017 at 12:04 (6 vuotta sitten)

  Kokeiltiin reseptiä eilen. Oli varmaan banaanit liian vähän aikaa pakasteessa, kun jädestä tuli niin juoksevaista blendauksen jälkeen. Ensi kerralla pidempään sitten. Mietin kyllä että tuo ohjeen 2-3 rkl raakalakujauhetta tuntuu tosi hurjalta! Laitoin vain yhden rkl ja jäde oli niin vahvaa, etten pystynyt syömään sitä tuunaamatta.

  Vastaa
  • tuuliaj
   21.5.2017 at 13:27 (6 vuotta sitten)

   Heippa Marsku, kiva että testasitte ja banaanien tosiaan tulee olla kunnolla jäätyneitä, muuten jäden rakenne ei ole kuohkea – ensi kerralla. 🙂
   Hmm.. Kiitos kommentista koskien lakujauhetta, korjaan reseptiin 0,5 rk-2 rkl, olisikohan itselleni sattunut joku virhe sitten ja vain luulin laittaneeni lakujauhetta enemmän!
   Aurinkoa keväisiin päiviin!

   Vastaa

Jätä vastaus

HugeDomains.com
Captcha security check

geturnet.com is for sale

Please prove you're not a robot

View Price