Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Kuukauden kivoimmat, toukokuu

Hei taas, ihana!

Kuukauden kivoimmat postaussarjan toinen osa myöhästyi hieman, kuinkas muutenkaan, haha, mutta nyt ollaan taas pitkästä aikaa kivoimpien juttujen äärellä. Hypättiin sujuvasti huhtikuu yli, sillä kun katsoin kalenteriani, hämmästyksekseni huomasin toukokuunkin olevan melkein lopuillaan. Huh, miten aika välillä tuntuu valuvan käsistä – tiedät ihan varmasti mistä puhun!

Lähiaikoina olen taas törmäillyt vaikka kuinka ihaniin juttuihin ja ilmiöihin! Tässä postauksessa tulen kertomaan tämän hetken lempparituotteistani ihonhoidossa, sekä ohjaamaan teidät todella kattavan luonnollisen aurinkosuoja-artikkelin pariin. Kevätaurinko on yllättävän voimakas, ja olenkin kiltisti jo muutamia viikkoja levittänyt kasvoille suunniteltua fysikaalista aurinkosuojaa joka aamu, ennen muita ihovoiteita.

Sain hetki sitten kutsun Sugarin ja NORDIQ Nutritionin aamiaistilaisuuteen, ja ihastuin heidän uuteen sarjaansa. Käytössäni onkin paraikaa muutamia laadukkaita ravintolisiä, ja haluan ihan ehdottomasti kertoa sulle näistäkin! Käväisin myös ihanan uuden ekokaupan, Ecolifen avajaisissa Kiseleffin talossa, jonka hyllyistä löysin käyttööni ihanan tonerin, lemppariöljylläni terästettynä.

Olen seurannut kemikaalikeskustelua huolestuneena, ja pannut merkille, että ihan (kesä)keittiömme perustuotteissakin voi olla luonnolle tai pieneliöille haitallisia aineita – mökkeillään siis niin, että luonnolla ja sen (pien)eliöilläkin olisi mukava olla, nyt ja tulevaisuudessa – lue lisää alta!

Lopuksi, jotta en lopeta turhan vakaviin aiheisiin, haluan jakaa kanssasi myös yhden ispiroivimmista kampanjoista pitkään aikaan – ja vinkin miten voimme kaikki osallistua rauhan rakentamiseen!

Miltäs tämä kaikki kuulostaa? Jatketaanpa siis itse kuukauden kivoimpiin!


Aloitetaan ihonhoidolla! Yllä olevassa kuvassa on muutama tämänhetken lempparituotteistani. Riippumatta kuinka paljon öljyjä syön (aika paljon!), on ihoni kuiva ja huuleni rohtuvat helposti. Madaran SOS-sarja sekä hamppuhuulivoide ovat rientäneet hätiin, ja kuten SOS seerumista näkee, on pulloni melkein lopussa – ollut kovassa käytössä!

SOS-sarja on itsessään tarkoitettu hieman nuoremmalle iholle eikä ole anti-agea, mitä ihoni kosteuden lisäksi jo ehdottomasti tarvitsee, joten tämän lisäksi käytän hieman vahvempaakin voidetta: sain testiini myös Madaran uutuuden, Smart Antioxidants päivävoiteen (tätä on sekä ohuempaa että kuivan ihon tarpeisiin paksumpaa – arvaat varmaan kumpi täällä käytössä, heh). Tuote (kuvassa alhaalla) tuntuu hyvältä ja tehokkaalta, ja sen sanotaan auttavan ihon oman kollageenin säilyttämisessä. Tätä tuen toki myös sisäisesti, tästä vaikka ensi kerralla lisää!

Viimeisenä yllä olevassa kuvassa komeilee jo mainitsemani aurinkovoide. Kysessää on Alga Maris-niminen fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille (SK30). Tuote levittyy helposti ja imeytyy nopeasti, ja tuoksuu hyvälle. Sekä täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit! Sarjasta löytyy myös after sun, ja voimakkuuksia SK50:n saakka. Fysikaaliset suojat sopivat myös lapsille, ja niitä on hyvin saatavilla eko- ja luontaistuotekaupoissa – esimerkiksi Lifeistä löytyy hyvin! Kemialliset aurinkosuojat sisältävät mahdollisesti haitallisia aineita sekä sinulle että ympäristöllesi. Muista kuin luonnonkosmetiikan tuotteista löytyy mm. hormonihäirikköjä, joiden imeytyvyys iholta on lämmössä varmasti ihan huippuluokkaa – melkein kauhistuttaa ajatellakin, mitä kaikkia kemikaaleja on itsekin iholle tullut läträttyä niinä vuosina, jolloin ihannelomani sisälsi lähinnä auringonpaahteessa makoilua.

Mutta, kuten lupasin, ohjaanpa sinut artikkeliin, joka kertoo ko. tuotteista ihan kaiken olennaisen. Yellow Moodin Hannamari kirjoitti auringolta suojautumisesta niin hyvin että olisi hölmöä edes pyrkiä samaan – sinne vaan lukemaan lisää! Hannamarin loistavan kirjoituksen löydät TÄÄLTÄ.

There’s new kid in town: Ecolife. Kaupasta löydät niin luonnonkosmetiikkaa kuin ravintolisiäkin, sekä myös ekologisia lastenvaatteita. Ecolifeläiset pyrkivät siihen, että kaikkien myymälässä myytävien tuotteiden materiaalit olisivat biohajoavia – miten loistava pyrkimys! Sain vierailla liikkeen avajaisissa, ja ihanan goodiebagin lisäksi mukaani hyllystä tarttui tuote, joka kiilasi hetkessä ihonhoitohetkeni lempituotteeksi: rakastan Frankincense – eteeristä öljyä ja sen tuoksua, mitä tuotteessa on tehoaineenä käytetty. Öljyistä voisin muuten kirjoittaa erikseenkin postauksen, meillä niillä hoidetaan nykyään vaiva jos toinenkin! Francincencellä on pitkä historia kauneudenhoidossa, ja sen sanotaan uudistavan ja nuorentavan ihoa. Niin, ja siis se itse tuote: kyseessä on Neal Yard’s Rejuvenating Frankincence Toner. Love it! (Tuote kuvassa ylempänä.) En muuten aina ole käyttänyt kasvovesiä, ja pidin niitä hieman turhina – virhe. Luin Katja Kokon blogista vinkin olla edes pesemättä kasvoja vedellä aamuisin, kasvovesi riittää, ja ihoni on todella tykännyt tästä vinkistä. Kiitos siis tästä!

Ravintolisärintamalta kuuluu ihania (ja tyylikkäitä) uutisia! NORDIQ Nutrition on saapunut Suomen markkinoille, ja sekä tuotteiden ulkonäkö että sisältö (mikä tässäkin tapauksessa on tärkeämpää, haha) on priimaa. Sain testattavakseni eri tuotteita: Multi Nutrient on ollut käytössä päivittäin, Immune Complex kun olen halunnut buustata puolustuskykyäni. Hienointa koko tuotesarjassa on se, että vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet ovat luonnollisessa muodossa. Henkilökohtaisesti tiedän esimerkiksi tarvitsevani folaattia runsaammin, ja haluan sen folaattina, enkä sen synteettisenä muotona foolihappona. Tämänkin seikan takia tuotteet läpäisevät laatuseulan.

Tuotteissa on käytetty tuorepakastekuivattuja kasveja, vitamiinien ja mineraalien lisäksi, ja otettu huomioon raaka-aineiden keskinäinen synergia: mallia on haettu luonnosta.

Sarjan magnesium on malaatti-muodossa, mikä imeytyy hyvin. Tämän lisäksi jauheeseen on jauhettu myös luonnostaan magnesiumrikkaita raaka-aineita (mm. punajuurta, raakakaakaota, vesikrassia.. muutaman mainitakseni). Niin, ja sarjan pussitkin ovat niiin kivan näköisiä, ettei haittaa yhtään jos ne vahingossa jäävät keittiön tasoille lojumaan!


Alkutekstissäni viittasinkin hieman kemikaaleihin ja niihin liittyviin superikäviin uutisiin. Kemikaalien epäillään aiheuttavan syöpää ja lapsettomuutta, monien lukemattomien muiden haasteiden lisäksi, mutta tie niiden suitsimiseksi on pitkä. Lainsäädöntö laahaa, teollisuus lobbaa eikä kuluttajalla ole juuri muita vaihtoehtoja kuin auttaa itseään. Kaikki kemikaalit eivät tietty ole haitallisia, mutta niiltä haitallisilta suojautuminen on aika haasteellista – niitä kun on niin monessa paikassa! Parhaansa voi kuitenkin yrittää, sekä itsensä että luonnon kannalta, ja siirtyä käyttämään sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sekä tietenkin myös kodin puhdistusaineita.

“Haitallista vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia”

Arvaatteko minkä tuotteen takapuolelta yläpuolella oleva teksti on? No, kysymys on hankala, sillä aika harva itse asiassa lukee niinkin tavallisen tuotteen kuin Fairyn käsitiskiaineen takatekstiä. Olemme niin tottuneita käyttämään tiettyjä tuotteita, että emme välttämättä juuri ajattele niiden käyttöä. Jos ajattelisimme, kuinka moni käyttäisi Fairya esim. kesämökillään, missä vesi saattaa mennä suoraan luontoonkin? Niinpä. Tai no, kotonaankaan, sillä luontoon ja vesistöihimmehän esimerkiksi Fairyn haitalliset aineet päätyvät.

Meillä on yleensä käytössä Ecoverin käsitiskiaine (muiden kodin puhdistusaineiden lisäksi) mutta tällä kertaa sain testiin Sugarilta Attituden astianpesuaineen.

“Tämä tuote on valmistettu ehdottoman turvallisista ja puhtaista aineista. Vaikka laki edelleen sallii karsinogeenien, mutageenien ja lisääntymiselle vaarallisten myrkkyjen kaltaisten epäpuhtauksien esiitymisen kotitaloustuotteissa, ei niitä ole meidän tuotteissamme.”

Tämä viimeinen teksti on Attituden purkista, ja on kyllä mukavampaa luettavaa, eikö? Valitaan viisaasti!

Mutta nyt riittää ankeat uutiset, ja siirrytään kohtaan mistä olen todella innoissani. Oletteko törmänneet ehkä koko vuoden mahtavimpaan kampanjaan “Älä kerro Martille“? Kyseessä on Martti Ahtisaaren 80-vuotis”lahja”, missä on kerätty lahjoituksia hänen uraauuravalle työlleen rauhan parissa, perustamansa CMI-rauhanjärjestön kautta.

“Rauhanneuvottelujen on todettu olevan tehokkaimpia keinoja ratkaista konflikteja. Siinä missä suuri osa konflikteista ratkaistaan neuvottelemalla ja polittisten prosessien kautta, vain pieni osa päättyy sotatoimien myötä. Verraten pienellä investoinnilla voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia ja välttyä sotatoimilta.”

Tämä on jotain, missä haluan ehdottomasti olla mukana, ehkä sinäkin! Nyt kasassa on huikeat 8,29 rauhanneuvottelukierrosta (á 40 000€). Koska Martti ei ole somessa, on kampanja mahdollinen, ja kamppiksen sivuilla varoitetaan kirjoittamasta tästä perinteisessä mediassa – miten nerokasta.

Go, Martti!

Marttiin on hyvä lopettaa ja jos tosiaan haluat osallistua Martin lahjaan, niin lahjoittaminen on tehty helpoksi. Ja kyllä, ihan varmasti paljon rahaa menee itse tähän kampanjaan, mutta olen ihan varma että CMI jää kirkkaasti plussan puolelle, ja pääsee jatkamaan rauhanrakennustyötään.

Näin, tässäpä kuun kivoimmat tällä kertaa – paljon jäi vielä fiilisteltävää mutta siirrän ne suosiolla seuraavaan! Toivottavasti inspiroiduit, sait ajateltavaa ja tietty viihdyit jutun parissa!

Ihanaa viikonloppua sinne, Tuulia

* Madaran, Alga Marisin, NORDIQ Nutritionin sekä Ecoverin tuotteet on saatu testiin.

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199