Canada Goose outlet https://www.gasinc.nl Canada Goose jas canada goose outlet Canada Goose outlet

Pehmeän raikas polentapuuro

Edit: arvonta päättynyt! Puuron uusi aika-kirjan voitti Facebookin puolella arvontaan osallistunut Kiira. Onnea! 

Viime viikolla vietettiin Luomupuuron maailmanennätyspäivää – Pro Luomun järkkäämä tapahtuma osoittautui suosituksi, ja järjestäjän mukaan yli 400 000 ihmistä lusikoi luomupuuroa menemään ennätyspäivän aikana! Hauska tapahtuma, johon liityin, tietenkin, mukaan illan aikana tämän raikkaan pehmeän polenta-kiivipuuron kanssa. Kuten kuvista näkyy, lähdin vähän revittelemään koristelun kanssa oman annokseni kohdalla – tyttäreni sai tyytyä hieman pelkistetyynpään annokseen. (Hah, törkeää, tiedän! Hän ei vaan vielä ole syönyt suklaata, eikä vielä hetkeen tarvitsekaan, ja oli oikein tyytyväinen tilanteeseen.)

Olin suunnitellut tekeväni jotain suklaista puuroa, ehkä yhdistäväni siihen vielä tahini-karamellia tai vähintäänkin pähkinävoita, mutta avattuani Puuron uusi aika – kirjamme raikas polentapuuro houkuttelikin enemmän. Ehkä aavistuksen syksyinen ilma kaipasi seurakseen jotain piristävää, ja päädyin koristelemaan puuron kiivin, sitruunamelissan ja limen mehun lisäksi itse tehdyllä karamelli-valkosuklaalla, kun sitä vielä jääkaapissa oli. Päätyipä puuron päälle vielä hieman suklaakuorrutettuja mulpereitakin, ja näin olin valmis osallistumaan ennätyksen tekoon! (Olisipa ennätysten tekeminen aina näin herkullista, saattaisin koittaa tehdä niitä useamminkin..)

Itse resepti, jota koristelun osalta päädyin hieman muokkaamaan, on tosiaan toukokuussa julkaistusta puurokirjastamme. Puuron uusi aika on saanut ihanan vastaanoton, ja sen ensimmäinen painos myytiinkiin loppuun ensimmäisten kolmen viikon aikana – miten mahtavaa. Kiitos kaikille sen hankkineille – toivottavasti kirjasta on ollut paljon ja vielä enemmänkin iloa! On ollut ihana lukea kirjasta saatuja palautteita, ja avaan kirjan itsekin aina kun kaipaan puuroinspistä – kuten nyt vaikka esimerkiksi viime viikolla!

Onkohan kirja sulle jo tuttu? No, vaikka olisikin, kannattaa kuitenkin lukea pidemmälle, sillä haluan vihdoin tehdä sen mitä olen suunnitellut kirjan ilmestymisestä saakka: arpoa kirjan kanssanne! No vihdoin – niinpä! Ja jos oma löytyy jo hyllystä, niin voit aina osallistua arvontaan jonkun toisen henkilön puolesta tai antaa kirjan lahjaksi – toivotaan, että onni suosii!

Puurokirjamme sisältää yli 50 ihanaa puuro- vanukas – ja jogurttireseptiä, ja valikoima on monipuolinen: reseptejä löytyy aina lämpimistä herkkupuuroista (kuten nyt vaikka Salted Caramel – ja popcorn – puuro) uunipuuroihin ja suolaisiin puuroihin (joista esimerkkeinä vaikka Suklainen uunipuuro kukkakaalilla ja Hirssipesto-puuro), tuorepuuroista vanukkaisiin (testaa vaikka monien suosikkia Mustikkatuorepuuroa pähkinävoilla tai Trooppista kauravanukasta – ai että!). Ja maininnan arvoinen on etenkin viimeinen osio, joka keskittyy käyttämään myös ne puuron jämät hyödyksi. Desi tai pari jämäpuuroa jääkaapissa? No eipä hätää, voit aina leipoa niistä vaikka ihania suklaahippukeksejä! Tai tehdä vohveleita. Tai muffinseja! Tai.. No, ymmärsit varmasti pointin: kirjan käteen saatuaan löytyy puuronjämillekin osa herkullisesta reseptistä: hyvästi puurohävikki!

Kommentoi siis alle, tai tänne, ja olet mukana meidän puurokirjan arvonnassa – jee. Veikkaan, että saattaisit tykätä, ja ihanaa jos osallistut! Arvon voittajan 15.9 perjantaina.

Mutta, palataanpa itse reseptiin: pehmeän raikkaaseen polentapuuroon. Puuro valmistuu alle 15 minuutissa, ja on superhelppo tehdä – juuri sitä mitä ainakin itse kiireisessä arjessa kaipaan! Niin, ja nuo suklaat tuossa päällä ovat ihan extraa, kirjan reseptissäkin painellaan eteenpäin ihan kiivi+lime+sitruunamelissa – kombolla, ja sekin toimii ihanasti!

Maukkaita puurohetkiä, ihanat!
Tuulia

Ps. Niin, ja noista itsetehdyistä karamellisuklaista vielä: tein reseptin Cocoville, ja se ilmestyy heidän sivuilleen pian. Siihen mennessä _hieman_ vastaavan herkun ohjeen löydät täältä, jos innostuit ajatuksesta!

Pehmeän raikas polentapuuro 

Puuro:
3,5 dl riisi – tai muuta makeahkoa kasvimaitoa
1,25 dl polentaa, eli maissiryynejä
ripaus suolaa

Päällinen:
2 kiiviä
1-2 rkl limen mehua
n. kourallinen tuoretta sitruunamelissaa

1.Valmista puuro: sekoita polenta nesteeseen, ja anna kiehua hiljalleen n. 6-10 minuutin ajan välillä sekoitellen. Luonnostaan makea kasvimaito tuo puuroon hieman tarvittavaa makeutta!
2.Valmista päällinen puuron valmistuessa: kuori ja kuutioi kiivit. Purista hieman limen mehua kuutioiden päälle. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita mukaan.
3.Kun puuro on valmista, jaa päälliset puuron päälle, ja herkuttele!

 

16 kommenttia Pehmeän raikas polentapuuro

 1. Mii
  11.9.2017 at 07:33 (3 vuotta sitten)

  Kuulostaa ihanalta, mukana arvonnassa 😊

  Vastaa
 2. Elina
  11.9.2017 at 08:16 (3 vuotta sitten)

  Puurokirja puuttuu vielä hyllystä, joten se olisi enemmän kuin tervetullut minun keittiööni! Siitä olisi takuuvarmarmana iloa kuten blogissakin julkaisemistasi respteistä 😊 Nyt sitten peukut pystyyn ja odottelemaan arvontaa 👍👍

  Vastaa
 3. Oona
  11.9.2017 at 08:25 (3 vuotta sitten)

  Puuro on varma valinta aterialla kuin aterialla. Mä <3 puuroa eli mukana arvonnassa!

  Vastaa
 4. Suvi
  11.9.2017 at 08:53 (3 vuotta sitten)

  Puuroa oli vaikea saada alas jo lapsena ja aikuisena on saanut valita jättää syömättä. Nyt kuitenkin kun olen raskaana yritän syödä puuroa terveyssyistä ❤️ Olisi pitänyt hoksata hankkia puurokirja jo aiemmin, niin ei tarvisi kärvistellä peruskaurapuuron äärellä.

  Vastaa
 5. Laura
  11.9.2017 at 12:25 (3 vuotta sitten)

  Kirja kuulostaa mahtavalta! Mukana!

  Vastaa
 6. Yacine Kalke
  11.9.2017 at 12:39 (3 vuotta sitten)

  Ihanan kuuloinen ja näköinen puuro 😍 Ehdottomasti arvonnassa mukana, olisi mahtava päästä tutustumaan puurokirjaan ☺️

  Vastaa
 7. Laura
  11.9.2017 at 18:06 (3 vuotta sitten)

  Meidän pikkutyttömme on pian siinä iässä, kun aletaan maistella kiinteitä ruokia. Mulle maistuu ihan perus kaurapuurokin, mutta olisi varmaan syytä vähän päivittää puurorepertuaaria, jotta päästään vauvan kanssa yhdessä herkuttelemaan vähän monipuolisemmilla aamu- ja iltapaloilla 🙂

  Vastaa
 8. Jo
  11.9.2017 at 22:39 (3 vuotta sitten)

  Olen innostunut taas puuroista pitkästä aikaa, joten kirjalle olisi käyttöä. Mukana arvonnassa siis!

  Vastaa
 9. Sari
  12.9.2017 at 05:20 (3 vuotta sitten)

  Puurovinkkejä kaivattaisiin myös koululaisten aamuun. Mukana arvonnassa siis 🙂

  Vastaa
 10. anna s.
  12.9.2017 at 05:37 (3 vuotta sitten)

  Mukana ihanassa arvonnassa 🙂

  Vastaa
 11. JennaO
  12.9.2017 at 19:54 (3 vuotta sitten)

  Onpas ihanan herkullinen kirja <3

  Vastaa
 12. hilda hissu
  12.9.2017 at 20:11 (3 vuotta sitten)

  Puuroa syödään tässä perheessä paljon. Mukana arvonnassa 🙂

  Vastaa
 13. tahruska
  13.9.2017 at 18:49 (3 vuotta sitten)

  Puuroja olisi kiva testata, mukana siis 🙂

  Vastaa
 14. Riitta
  13.9.2017 at 21:02 (3 vuotta sitten)

  Puurot on parasta ikinä! Mukana arvonnassa❤

  Vastaa
 15. Laura
  14.9.2017 at 01:22 (3 vuotta sitten)

  Olisi kyllä mukava saada vähän vaihtelua normipuuroon, ja tuossa kirjassa inspiraatiota varmasti riittäisi, joten mukana arvonnassa!

  Vastaa

Jätä vastaus

200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199